Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, pacjent Macbook Air mid 2013 - postawiony system od sromotnika ale procesor maxymalnie osiaga 800mhz, na procesorze temperatura w okolicach 40*C wiec nie ma mowy o throtlingu, plan zasilania tez nic nie wniosł, cpupark też bez skutku. Jakieś pomysły?

@edit. 
i5-4520u

Posted
14 godzin temu, C9S napisał(a):

postaw wszystkie sterowniki ewentualnie jak chcesz używać samej windy sprzedaj go kup zwykłego laptopa 

wszystkie sterowniki postawione i zaaktualizowane do najnowszych, sprzedaż odpada 

13 godzin temu, Widzior napisał(a):

Ile razy już było pisane - zainstalować IMEI.

staram sie znaleść najnowsze, dotarłem do jakiś z 2015 a przy próbie instalacji nowszych instalator zatrzymuje sie gdyż nie rozpoznaje sprzętu, problem dalej jest

Posted
W dniu 6.08.2024 o 10:59, brz3z1k napisał(a):

wszystkie sterowniki postawione i zaaktualizowane do najnowszych, sprzedaż odpada 

staram sie znaleść najnowsze, dotarłem do jakiś z 2015 a przy próbie instalacji nowszych instalator zatrzymuje sie gdyż nie rozpoznaje sprzętu, problem dalej jest

stawiaj od win 8.1 

na zwykłym lapku można by biosa zaktualizować ale maki nie mają biosa typowo tylko efi 

spróbuj zaktualizować efi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
2 minuty temu, brygada69 napisał(a):

Instalujesz  moda windows na Macbook Air mid  i dziwisz się,że nie działa gzie nawet ori winda ma problemy.

dlatego mu pisałem żeby sprzedał i kupił lapka pod windowsa 

brygada69 likes this
Posted
Godzinę temu, bison616 napisał(a):

reset biosu/ lub ustawienia domyśle biosu daj

MAC BOOK NIE MA BIOSU TYPOWEGO TYLKO EFI!!!!!!!

można jedynie reset nvram zrobić ale nie wiem czy to coś da [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
W dniu 6.08.2024 o 15:09, C9S napisał(a):

MAC BOOK NIE MA BIOSU TYPOWEGO TYLKO EFI!!!!!!!

można jedynie reset nvram zrobić ale nie wiem czy to coś da [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

otóż to i tak by nic nie dało, wróciłem do osxa i tam problem ustaje (co prawda nie kreci sie wyżej niż 2Ghz ale to i tak spora różnica) natomiast potrzebuje W10 do konkretnych aplikacji których nie ma na osxie 

W dniu 6.08.2024 o 13:48, brygada69 napisał(a):

Instalujesz  moda windows na Macbook Air mid  i dziwisz się,że nie działa gzie nawet ori winda ma problemy.

tak jestem zdziwony, bo wczesniej takeigo problemu nie bylo, a wyobraz sobie ze ciezko taki stary sprzed sprzedac + mam do niego sentyment (glupia rzecz ale przez to stajemy sie bardzij ludzcy)

znalazłem taką odpowiedzi:  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i zmiana w rejestrze przyniosła efekty

image.png.05d0c902afc862e4fc9910b6f63b5a62.png

serdecznie dziękuje za pomoc, pozdrawiam 

Posted

Dziękuję. U mnie ten sposób z rejestrem, też pomógł, na procesor który blokuje się przy 800mhz(wcześniej pomagał tylko reset biosu lub usunięcie sterownika cpu z menadżera urządzeń - do następnego uruchomienia.). Dell Wyse Thin Client 5470. Pozdrawiam