brz3z1k Posted August 5, 2024 Report Posted August 5, 2024 Witam, pacjent Macbook Air mid 2013 - postawiony system od sromotnika ale procesor maxymalnie osiaga 800mhz, na procesorze temperatura w okolicach 40*C wiec nie ma mowy o throtlingu, plan zasilania tez nic nie wniosł, cpupark też bez skutku. Jakieś pomysły? @edit. i5-4520u Quote
C9S Posted August 5, 2024 Report Posted August 5, 2024 postaw wszystkie sterowniki ewentualnie jak chcesz używać samej windy sprzedaj go kup zwykłego laptopa Quote
Widzior Posted August 5, 2024 Report Posted August 5, 2024 Ile razy już było pisane - zainstalować IMEI. Quote
brz3z1k Posted August 6, 2024 Author Report Posted August 6, 2024 14 godzin temu, C9S napisał(a): postaw wszystkie sterowniki ewentualnie jak chcesz używać samej windy sprzedaj go kup zwykłego laptopa wszystkie sterowniki postawione i zaaktualizowane do najnowszych, sprzedaż odpada 13 godzin temu, Widzior napisał(a): Ile razy już było pisane - zainstalować IMEI. staram sie znaleść najnowsze, dotarłem do jakiś z 2015 a przy próbie instalacji nowszych instalator zatrzymuje sie gdyż nie rozpoznaje sprzętu, problem dalej jest Quote
C9S Posted August 6, 2024 Report Posted August 6, 2024 W dniu 6.08.2024 o 10:59, brz3z1k napisał(a): wszystkie sterowniki postawione i zaaktualizowane do najnowszych, sprzedaż odpada staram sie znaleść najnowsze, dotarłem do jakiś z 2015 a przy próbie instalacji nowszych instalator zatrzymuje sie gdyż nie rozpoznaje sprzętu, problem dalej jest stawiaj od win 8.1 na zwykłym lapku można by biosa zaktualizować ale maki nie mają biosa typowo tylko efi spróbuj zaktualizować efi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
brygada69 Posted August 6, 2024 Report Posted August 6, 2024 Instalujesz moda windows na Macbook Air mid i dziwisz się,że nie działa gzie nawet ori winda ma problemy. Quote
C9S Posted August 6, 2024 Report Posted August 6, 2024 2 minuty temu, brygada69 napisał(a): Instalujesz moda windows na Macbook Air mid i dziwisz się,że nie działa gzie nawet ori winda ma problemy. dlatego mu pisałem żeby sprzedał i kupił lapka pod windowsa brygada69 likes this Quote
bison616 Posted August 6, 2024 Report Posted August 6, 2024 reset biosu/ lub ustawienia domyśle biosu daj Quote
C9S Posted August 6, 2024 Report Posted August 6, 2024 Godzinę temu, bison616 napisał(a): reset biosu/ lub ustawienia domyśle biosu daj MAC BOOK NIE MA BIOSU TYPOWEGO TYLKO EFI!!!!!!! można jedynie reset nvram zrobić ale nie wiem czy to coś da [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
brz3z1k Posted August 11, 2024 Author Report Posted August 11, 2024 W dniu 6.08.2024 o 15:09, C9S napisał(a): MAC BOOK NIE MA BIOSU TYPOWEGO TYLKO EFI!!!!!!! można jedynie reset nvram zrobić ale nie wiem czy to coś da [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] otóż to i tak by nic nie dało, wróciłem do osxa i tam problem ustaje (co prawda nie kreci sie wyżej niż 2Ghz ale to i tak spora różnica) natomiast potrzebuje W10 do konkretnych aplikacji których nie ma na osxie W dniu 6.08.2024 o 13:48, brygada69 napisał(a): Instalujesz moda windows na Macbook Air mid i dziwisz się,że nie działa gzie nawet ori winda ma problemy. tak jestem zdziwony, bo wczesniej takeigo problemu nie bylo, a wyobraz sobie ze ciezko taki stary sprzed sprzedac + mam do niego sentyment (glupia rzecz ale przez to stajemy sie bardzij ludzcy) znalazłem taką odpowiedzi: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i zmiana w rejestrze przyniosła efekty serdecznie dziękuje za pomoc, pozdrawiam Quote
emilo91b Posted March 24 Report Posted March 24 Dziękuję. U mnie ten sposób z rejestrem, też pomógł, na procesor który blokuje się przy 800mhz(wcześniej pomagał tylko reset biosu lub usunięcie sterownika cpu z menadżera urządzeń - do następnego uruchomienia.). Dell Wyse Thin Client 5470. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts