srom-otnik Opublikowano 29 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 2 godziny temu, srom-otnik napisał(a): A ja mam prośbę żebyście ze mną sprawdzili coś, co teraz testuję na Full'u i chcę wprowadzić do Extreme. Centrum akcji w prawym dolnym rogu ekranu - JEŚLI SIĘ ZGODZICIE na taką funkcjonalność, byłoby wyłączone przy ustawieniach zoptymalizowanych, a przy pełnym zestawie usług - włączone. Wyłączenie tego czegoś, czego nie lubię daje wygaszenie 3 usług odpowiedzialnych za wyświetlanie kafelków w Centrum akcji oraz powiadomień z niego wychodzących. Zobaczcie, czy wyłączenie C.A. bruździ jeszcze gdzieś w innych obszarach działania systemu. Mi ono nie potrzebne, ale Wam? Może to jest niezbędne do działania czegoś, czego nie miałem okazji testować - dobrze by było wstępnie wyłapać za i przeciw zanim wrzucę w Extreme, lub nie wrzucę, hihi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jakieś spostrzeżenia już macie? Cytuj
darude66 Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 Dla mnie pasuje. Ewentualnie można to wrzucić do tuningu. swiniarobert69 lubi to Cytuj
boniek Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 32 minuty temu, srom-otnik napisał(a): Jakieś spostrzeżenia już macie? Wygląda na to, że wszystko jest ok. A wracając do apki Sklepu to u mnie wywala komunikat, że nie może otworzyć tej aplikacji za pomocą wbudowanego konta administratora. Zaloguj się za pomocą innego konta i ponów próbę. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 29 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 1 minutę temu, boniek napisał(a): Wygląda na to, że wszystko jest ok. A wracając do apki Sklepu to u mnie wywala komunikat, że nie może otworzyć tej aplikacji za pomocą wbudowanego konta administratora. Zaloguj się za pomocą innego konta i ponów próbę. Sklep instalujesz gdy w optymalizatorze zaznaczysz 'Tak' przy pytaniu "Używasz aplikacji pobranych ze sklepu?" boniek lubi to Cytuj
boniek Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 (edytowane) Wydaje mi się, że TAK zrobiłem przy nim. Klikam jeszcze raz w takim razie. Przeleciałem jeszcze raz optymalizatora i teraz jest ok Edytowane 29 Lipca 2024 przez boniek Cytuj
srom-otnik Opublikowano 29 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 15 minut temu, nowy0000 napisał(a): Nie dało by się tak zrobić by od razu po instalacji systemu mieć pełne prawa administratora? Bo wchodząc do folderu Windowsa pokazuje komunikaty. Zrobiłem tak jak na screenie z folderu tuning z dodaniem drugiego konta i po restarcie usunąłem pierwsze, oraz cały folder z tym kontem z użytkowników. Pozmieniało to ustawienia, ale jak przeleciałem czyszczeniem to przywróciło, tylko pytanie teraz czy wszystkie,czy coś już się namieszało? Po instalacji są pełne prawa administracyjne. Po wlaczeniu w Optymalizatorze możliwości działania Sklepu, prawa administratora są ograniczone, bo tego wymaga infrastruktura sklepu i apek pobieranych z niego. Taka uroda tego LTSB. Chcesz mieć sklep, nie mozesz mieć pełnych praw admina. Chcesz być adminem w pełni - zrezygnuj z apek swiniarobert69 i nowy0000 lubią to Cytuj
Gość Opublikowano 30 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2024 23 godziny temu, srom-otnik napisał(a): Bardzo dziękuję za rzeczową opinię. Cieszę się, że system przypadł Ci do gustu. Poczekam na nowe poprawki WU w sierpniu, zeby sprawdzić, co mogę bezpiecznie usunąć bez szkody dla aktualizacji. Jak nic nie wylapiecie w zakresie funkcjonalności, to system zostawiam w takim kształcie. Extreme kończę wykrawać i za kilka dni dostaniecie do testów. Pzdr! Sromotnik wytniesz defendera? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 30 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2024 9 minut temu, smaug123 napisał(a): Sromotnik wytniesz defendera? Wycięty. Usunięcie Windows Update wymusza kasowanie Defendera. On musi pobierać swoje łatki i definicje wirusów. Odbywa się to kanałem Windows Update... potrzebuje lubi to Cytuj
paulo007 Opublikowano 30 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2024 13 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Jakieś spostrzeżenia już macie? Po wyłączniu Centrum Akcji skryptem system dużo dłużej się uruchamia i przestało działać menu start, tzn klikam w ikonę i nic się nie dzieje. Po przywróceniu wszystko wraca do normy. System lata na VM Cytuj
Tolu Opublikowano 30 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2024 Będzie wersja lite z aktualizacjami? promario lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 30 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2024 20 minut temu, paulo007 napisał(a): Po wyłączniu Centrum Akcji skryptem system dużo dłużej się uruchamia i przestało działać menu start, tzn klikam w ikonę i nic się nie dzieje. Po przywróceniu wszystko wraca do normy. System lata na VM Dzięki, pomysł leci do kosza. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 30 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2024 5 minut temu, nowy0000 napisał(a): Nie dałoby się wpakować innej wersji StartIsBack by nie była w wersji trial? Nie, nie mogę rozpowszechniać pirackiego oprogramowania. LAGUNA, boniek i nowy0000 lubią to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 30 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2024 3 minuty temu, nowy0000 napisał(a): Nie dałoby się wpakować innej wersji StartIsBack by nie była w wersji trial? Po 100-tu dniach możesz go sobie zastąpić. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nowy0000 lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 30 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2024 33 minuty temu, nowy0000 napisał(a): Nie dałoby się wpakować innej wersji StartIsBack by nie była w wersji trial? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zainstaluj sobie i bedziesz pełną wersje miał Cytuj
piter1114 Opublikowano 30 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2024 2 godziny temu, srom-otnik napisał(a): Dzięki, pomysł leci do kosza. Hmm, szkoda. W Win JG10 x64 21H1 użycie skryptu daje kopa. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 30 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2024 2 minuty temu, piter1114 napisał(a): Hmm, szkoda. W Win JG10 x64 21H1 użycie skryptu daje kopa. To będzie w W10 pro/home , a tu nie piter1114 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 30 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2024 Extreme gotowe do pobrania pod linkiem wersji Full boniek, wbak1102, sudione i 5 innych lubią to Cytuj
potrzebuje Opublikowano 30 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2024 12 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Nie, nie mogę rozpowszechniać pirackiego oprogramowania. W Twoich modach zawsze była pełna wersja z witaminą to żaden problem teraz, bo mam starszą wersję, która była zaimplementowana w twoich systemach swiniarobert69 lubi to Cytuj
magg Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2024 W dniu 29.07.2024 o 12:49, piotrekkurten napisał(a): OK... czyli tej poprzedniej wersji nawet nie ma co szukać i kombinować? Tylko instalować RS1 1607 ? Jest w tym wątku link do wersji z 2018 Cytuj
stens Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2024 19 minut temu, Sefhirot napisał(a): Podpowie ktoś jak to usunąć? skopiuj do notatnika i zapisz jako "wszystkie pliki" z rozszerzenie .reg i scal. Cytat Windows Registry Editor Version 5.00 [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace\DelegateFolders\{F5FB2C77-0E2F-4A16-A381-3E560C68BC83}] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace\DelegateFolders\{F5FB2C77-0E2F-4A16-A381-3E560C68BC83}] Cytuj
paulo007 Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2024 Wersja Extreme wogóle nie startuje mi na Oracle VM: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 31 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2024 6 minut temu, paulo007 napisał(a): Wersja Extreme wogóle nie startuje mi na Oracle VM: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale na vb startuje, a co najlepsze - realnie również kwasior500 lubi to Cytuj
paulo007 Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2024 31 minut temu, srom-otnik napisał(a): Ale na vb startuje, a co najlepsze - realnie również Potwierdzam, na Dell E5550 zainstalował się bez problemów. srom-otnik lubi to Cytuj
boniek Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2024 @paulo007 testowanie modów na wirtualnych maszynach mija się z celem. Sam się o tym przekonałem. "Prawdziwy nosiciel" to prawdziwy, jak ma nie przyjąć, bo za słaba jego specyfikacja, to i tak nie przyjmie U mnie ostatnio ciężko z czasem, nie mam kiedy potestować, ale tu staram się być na bieżąco. Pozdro dla @srom-otnika i Wszystkich Forumowiczów. swiniarobert69, Icogoo, srom-otnik i 1 inny lubią to Cytuj
janek917 Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2024 Zainstalowana ,testuję .Dziękuję twórcy. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] swiniarobert69 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 31 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2024 37 minut temu, janek917 napisał(a): Zainstalowana ,testuję .Dziękuję twórcy. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale to chyba stara wersja z 2018-2019 Cytuj
piotrekkurten Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2024 8 godzin temu, magg napisał(a): Jest w tym wątku link do wersji z 2018 OK ale czy ona jest lepsza od tej tutaj aktualnej? Cytuj
janek917 Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2024 44 minuty temu, srom-otnik napisał(a): Ale to chyba stara wersja z 2018-2019 W informacjach o systemie takie dane ,więc chyba to nowy ?? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
piotrekkurten Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2024 w Extreme przy próbie instalacji sterowników do Radeona 6600XT wywala error "że zła wersja systemu"... oczywiście sterowniki te na innym kompie normalnie się instalują... to jest Biostar 6600XT, a sterowniki pochodzą z ich strony... co zrobić? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi