Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, srom-otnik napisał(a):

A ja mam prośbę żebyście ze mną sprawdzili coś, co teraz testuję na Full'u i chcę wprowadzić do Extreme.

Centrum akcji w prawym dolnym rogu ekranu - JEŚLI SIĘ ZGODZICIE na taką funkcjonalność, byłoby wyłączone przy ustawieniach zoptymalizowanych, a przy pełnym zestawie usług - włączone.

Wyłączenie tego czegoś, czego nie lubię daje wygaszenie 3 usług odpowiedzialnych za wyświetlanie kafelków w Centrum akcji oraz powiadomień z niego wychodzących.

Zobaczcie, czy wyłączenie C.A. bruździ jeszcze gdzieś w innych obszarach działania systemu. Mi ono nie potrzebne, ale Wam? Może to jest niezbędne do działania czegoś, czego nie miałem okazji testować - dobrze by było wstępnie wyłapać za i przeciw zanim wrzucę w Extreme, lub nie wrzucę, hihi

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jakieś spostrzeżenia już macie?

Opublikowano
32 minuty temu, srom-otnik napisał(a):

Wygląda na to, że wszystko jest ok.

A wracając do apki Sklepu to u mnie wywala komunikat, że nie może otworzyć tej aplikacji za pomocą wbudowanego konta administratora. Zaloguj się za pomocą innego konta i ponów próbę.

Opublikowano
1 minutę temu, boniek napisał(a):

Wygląda na to, że wszystko jest ok.

A wracając do apki Sklepu to u mnie wywala komunikat, że nie może otworzyć tej aplikacji za pomocą wbudowanego konta administratora. Zaloguj się za pomocą innego konta i ponów próbę.

Sklep instalujesz gdy w optymalizatorze zaznaczysz 'Tak' przy pytaniu "Używasz aplikacji pobranych ze sklepu?"

boniek lubi to
Opublikowano (edytowane)

Wydaje mi się, że TAK zrobiłem przy nim. Klikam jeszcze raz w takim razie.

Przeleciałem jeszcze raz optymalizatora i teraz jest ok 👍

Edytowane przez boniek
Opublikowano
15 minut temu, nowy0000 napisał(a):

Nie dało by się tak zrobić by od razu po instalacji systemu mieć pełne prawa administratora? Bo wchodząc do folderu Windowsa pokazuje komunikaty. Zrobiłem tak jak na screenie z folderu tuning z dodaniem drugiego konta i po restarcie usunąłem pierwsze, oraz cały folder z tym kontem z użytkowników. Pozmieniało to ustawienia, ale jak przeleciałem czyszczeniem to przywróciło, tylko pytanie teraz czy wszystkie,czy coś już się namieszało?

Po instalacji są pełne prawa administracyjne.

Po wlaczeniu w Optymalizatorze możliwości działania Sklepu, prawa administratora są ograniczone, bo tego wymaga infrastruktura sklepu i apek pobieranych z niego. 

Taka uroda tego LTSB.

Chcesz mieć sklep, nie mozesz mieć pełnych praw admina.

Chcesz być adminem w pełni - zrezygnuj z apek

Opublikowano
23 godziny temu, srom-otnik napisał(a):

Bardzo dziękuję za rzeczową opinię. Cieszę się, że system przypadł Ci do gustu.

Poczekam na nowe poprawki WU w sierpniu, zeby sprawdzić,  co mogę bezpiecznie usunąć bez szkody dla aktualizacji.

Jak nic nie wylapiecie w zakresie funkcjonalności, to system zostawiam w takim kształcie. 

Extreme kończę wykrawać i za kilka dni dostaniecie do testów. 

Pzdr!

Sromotnik wytniesz defendera?

Opublikowano
13 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

Po wyłączniu Centrum Akcji skryptem system dużo dłużej się uruchamia i przestało działać menu start, tzn klikam w ikonę i nic się nie dzieje.

Po przywróceniu wszystko wraca do normy.

System lata na VM

Opublikowano
20 minut temu, paulo007 napisał(a):

Po wyłączniu Centrum Akcji skryptem system dużo dłużej się uruchamia i przestało działać menu start, tzn klikam w ikonę i nic się nie dzieje.

Po przywróceniu wszystko wraca do normy.

System lata na VM

Dzięki, pomysł leci do kosza. 

Opublikowano
3 minuty temu, nowy0000 napisał(a):

Nie dałoby się wpakować innej wersji StartIsBack by nie była w wersji trial?

Po 100-tu dniach możesz go sobie zastąpić.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

nowy0000 lubi to
Opublikowano
33 minuty temu, nowy0000 napisał(a):

Nie dałoby się wpakować innej wersji StartIsBack by nie była w wersji trial?

Zainstaluj sobie i bedziesz pełną wersje miał

Opublikowano
W dniu 29.07.2024 o 12:49, piotrekkurten napisał(a):

OK... czyli tej poprzedniej wersji nawet nie ma co szukać i kombinować?

Tylko instalować RS1 1607 ?

Jest w tym wątku link do wersji z 2018

Opublikowano
19 minut temu, Sefhirot napisał(a):

Podpowie ktoś jak to usunąć?

skopiuj do notatnika i zapisz jako "wszystkie pliki"  z rozszerzenie .reg i scal.

Cytat

Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace\DelegateFolders\{F5FB2C77-0E2F-4A16-A381-3E560C68BC83}]

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace\DelegateFolders\{F5FB2C77-0E2F-4A16-A381-3E560C68BC83}]

Opublikowano

@paulo007 testowanie modów na wirtualnych maszynach mija się z celem. Sam się o tym przekonałem. "Prawdziwy nosiciel" to prawdziwy, jak ma nie przyjąć, bo za słaba jego specyfikacja, to i tak nie przyjmie :)

U mnie ostatnio ciężko z czasem, nie mam kiedy potestować, ale tu staram się być na bieżąco. Pozdro dla @srom-otnika i Wszystkich Forumowiczów.

Opublikowano
44 minuty temu, srom-otnik napisał(a):

Ale to chyba stara wersja z 2018-2019   W informacjach  o systemie takie dane ,więc chyba to nowy ??

Opublikowano

w Extreme przy próbie instalacji sterowników do Radeona 6600XT wywala error "że zła wersja systemu"... oczywiście sterowniki te na innym kompie normalnie się instalują... to jest Biostar 6600XT, a sterowniki pochodzą z ich strony... co zrobić?