Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, srom-otnik napisał(a):

Sklep instaluje się z mojej instalki na ustawieniach domyslnych, robiłem to wielokrotnie i bezbłędnie. Później pobierałem aplikacje ze Sklepu i działaja...

No właśnie z folderu instalki takie cyrki wychodzą. Nie wiem czy to coś zmienia, ale instalowałem na VHD

Opublikowano
20 minut temu, jarojaro1973 napisał(a):

Witam. 

Niestety mam problem, po instalacji na laptopie system nie widzi karty sieciowej i nie mogę połączyć wifii.

Jest tylko tryb samolotowy. 

Po kablu nie mam możliwości połączenia. 

Ktoś ma pomysł co z tym zrobić?

jaka karta wifi kolego ?

Opublikowano
1 godzinę temu, swiniarobert69 napisał(a):

kolego a podzielisz sie iso ltsb z 2018 ?

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
52 minuty temu, srom-otnik napisał(a):

Chcecie w Extreme możliwość instalacji Sklepu czy też nie. Pozostawienie tej opcji, pociąga za sobą konieczność utrzymania pewnego balastu w systemie. Decydujcie...

Jak sama nazwa wskazuje - Extreme jest dla ludzi którzy wiedzą lub powinni wiedzieć co instalują. Mój głos leci na opcję: BEZ SKLEPU.😎

Opublikowano

I jeszcze coś zapytam, czy zostawić funkcję Przywracanie systemu - tą z panelu sterowania? To przydatne dla tych Userów, którzy nie wykonują kopii zapasowych takimi narzędziami jak Acronis Boot CD, Aiomei, Ghost itp. Sam nie raz uratowałem sytuację kryzysową przywracaniem, tam gdzie nie miałem obrazu Acronisowego. Tylko od Was zależy,.....

LAGUNA lubi to
Opublikowano (edytowane)

Dla mnie osobiście przywracanie można wycinać.

Jak już mam okazję się udzielić, to tylko dodam, że system hula, stery zainstalowałem tym razem ze snappy driver, Store zainstalował się, co prawda długo to trwało, więc na słabszych sprzętach trzeba się uzbroić w cierpliwość, tylko już nie miałem okazji sprawdzić czy działa. Dziś będzie c.d. testów.

Edytowane przez boniek
potrzebuje lubi to
Opublikowano
27 minut temu, Masarz napisał(a):

Dzisiaj, tj. w poniedziałek rano na chłodno, po wczorajszej premierze i gorącym spojrzeniu na nową wersję modyfikacji Win JG10 LTSB x64 (RS1 - 1607) jako TESTOWĄ  oraz dogłębnym przeanalizowaniu jej  możliwości po swojemu, czyli ZERO Virtualnej Maszyny, gdyż ta nigdy nie odda to co system zainstalowany jako główny na dysku, partycja C, mogę z czystym sumieniem polecić ten mod WSZYSTKIM, którzy mają zamiar zamiar siedzieć na Win 10.

Modyfikacja: Win JG10 LTSB x64 (RS1 - 1607) jest wersją pełna i wypasioną w porównniu do poprzedniej wersji, tj. Win JG10 LTSB x64 z dnia 30 Marca 2018 r. co nie znaczy, że jest lepsza ale na pewno nie jest gorsza od Win JG10 LTSB x64 z dnia 30 Marca 2018, a co najważniejsze:

Modyfikacja: Win JG10 LTSB x64 (RS1 - 1607 jest lepsza i szybsza od każdej modyfikacji Windowsa 11 z jaką sie spotkałem (oczywiście z językiem polsim) , i to nie tylko ze "stajni" JG Sromotnik!

Ten mod jest w wersji testowej i teraz zależy wszystko od JG z czego go "okroi" a jest kilka rzeczy do wycięcia co sprawi, że będzie jeszcze szybszy!

Na koniec, po wyrażeniu swojej prywanej opinii gorąco polecam moda: Win JG10 LTSB x64 (RS1 - 1607) Wszystkim, którzy zamierzają sie przesiiąść  na Win 11, bo uważają, że to modne i "na czasie", oraz  tym jak już wspomniełem w poprzednim poście, którzy nie mają dostępu (linka) do Win JG10 LTSB x64 (30. 03. 2018 r.), bo tylko ten mod może go zastąpić.

Windows 10 trzyma sie dobrze a dla graczy jest lepszy od  Win 11, tak by najmniej się czyta w opiniach.

Mistrzu @srom-otnik! Wykonałeś dobrą pracę i może pokusisz się na tak szybkiego Win 11?...

Załączam 3 screeny : 1 system i  panelu sterowania. Uboższy z wersji 2018 a wypasiony z 2014.

Komputer widzi tego moda w systemie tak smo jak moda dziesiątki JG z 2018 r

Bardzo dziękuję za rzeczową opinię. Cieszę się, że system przypadł Ci do gustu.

Poczekam na nowe poprawki WU w sierpniu, zeby sprawdzić,  co mogę bezpiecznie usunąć bez szkody dla aktualizacji.

Jak nic nie wylapiecie w zakresie funkcjonalności, to system zostawiam w takim kształcie. 

Extreme kończę wykrawać i za kilka dni dostaniecie do testów. 

Pzdr!

Opublikowano
1 godzinę temu, srom-otnik napisał(a):

I jeszcze coś zapytam, czy zostawić funkcję Przywracanie systemu - tą z panelu sterowania? To przydatne dla tych Userów, którzy nie wykonują kopii zapasowych takimi narzędziami jak Acronis Boot CD

Ja bym się zastanowił właśnie nad tą opcją bo są osoby które tylko tego używają.

Opublikowano
2 godziny temu, srom-otnik napisał(a):

I jeszcze coś zapytam, czy zostawić funkcję Przywracanie systemu - tą z panelu sterowania? To przydatne dla tych Userów, którzy nie wykonują kopii zapasowych takimi narzędziami jak Acronis Boot CD, Aiomei, Ghost itp. Sam nie raz uratowałem sytuację kryzysową przywracaniem, tam gdzie nie miałem obrazu Acronisowego. Tylko od Was zależy,.....

zostaw 

1 minutę temu, swiniarobert69 napisał(a):

zostaw 

nie raz ratowało du*e 

Opublikowano
2 godziny temu, Masarz napisał(a):

Modyfikacja: Win JG10 LTSB x64 (RS1 - 1607) jest wersją pełna i wypasioną w porównniu do poprzedniej wersji, tj. Win JG10 LTSB x64 z dnia 30 Marca 2018 r. 

OK... czyli tej poprzedniej wersji nawet nie ma co szukać i kombinować?

Tylko instalować RS1 1607 ?

Opublikowano
18 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

Chcecie w Extreme możliwość instalacji Sklepu czy też nie. Pozostawienie tej opcji, pociąga za sobą konieczność utrzymania pewnego balastu w systemie. Decydujcie...

Wywal, tnij jak na sromotnika przystało, extreme zawsze był tym gdzie wywalone było wszystko względem full

5 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

Wywal to, po ch to komu 😎

Opublikowano

A ja mam prośbę żebyście ze mną sprawdzili coś, co teraz testuję na Full'u i chcę wprowadzić do Extreme.

Centrum akcji w prawym dolnym rogu ekranu - JEŚLI SIĘ ZGODZICIE na taką funkcjonalność, byłoby wyłączone przy ustawieniach zoptymalizowanych, a przy pełnym zestawie usług - włączone.

Wyłączenie tego czegoś, czego nie lubię daje wygaszenie 3 usług odpowiedzialnych za wyświetlanie kafelków w Centrum akcji oraz powiadomień z niego wychodzących.

Zobaczcie, czy wyłączenie C.A. bruździ jeszcze gdzieś w innych obszarach działania systemu. Mi ono nie potrzebne, ale Wam? Może to jest niezbędne do działania czegoś, czego nie miałem okazji testować - dobrze by było wstępnie wyłapać za i przeciw zanim wrzucę w Extreme, lub nie wrzucę, hihi

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
2 minuty temu, daytek 2 napisał(a):

Instalacja,aktywacja,moje programy-wszystko bez błędów

tylko jak wyłączyć aero  glass,za każdym włączeniem kompa

mam taki komunikat

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Odznacz w harmonogramie zadań w Autoruns - AeroGlass + restart

potrzebuje lubi to