stens Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 3 minuty temu, srom-otnik napisał(a): Sklep instaluje się z mojej instalki na ustawieniach domyslnych, robiłem to wielokrotnie i bezbłędnie. Później pobierałem aplikacje ze Sklepu i działaja... No właśnie z folderu instalki takie cyrki wychodzą. Nie wiem czy to coś zmienia, ale instalowałem na VHD swiniarobert69 lubi to Cytuj
swiniarobert69 Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 20 minut temu, jarojaro1973 napisał(a): Witam. Niestety mam problem, po instalacji na laptopie system nie widzi karty sieciowej i nie mogę połączyć wifii. Jest tylko tryb samolotowy. Po kablu nie mam możliwości połączenia. Ktoś ma pomysł co z tym zrobić? jaka karta wifi kolego ? Cytuj
LAGUNA Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 @jarojaro1973 Nie wiem czy to coś pomoże ale zerknij sobie w to. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] swiniarobert69 lubi to Cytuj
jarojaro1973 Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 Niestety nie pamiętam jaka karta sieci bezprzewodowej jest w moim laptopie, a nie mogę sprawdzić bo brakuje sterowników po instalacji. swiniarobert69 lubi to Cytuj
swiniarobert69 Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 kolego a podzielisz sie iso ltsb z 2018 ? Cytuj
LAGUNA Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 @jarojaro1973 a tak: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
LaptopIpc Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 1 godzinę temu, swiniarobert69 napisał(a): kolego a podzielisz sie iso ltsb z 2018 ? @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 28 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 Chcecie w Extreme możliwość instalacji Sklepu czy też nie. Pozostawienie tej opcji, pociąga za sobą konieczność utrzymania pewnego balastu w systemie. Decydujcie... Cytuj
srom-otnik Opublikowano 28 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 Teraz, nowy0000 napisał(a): Długo będą testy trwać zanim pojawi się odchudzona wersja? To zależy od Was, mam nadzieję, że nie dłużej niż 2 tygodnie. nowy0000 lubi to Cytuj
zenekk1 Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 Bez sklepu, niech to śmiga jak najszybciej mirr, potrzebuje i TomHard lubią to Cytuj
swiniarobert69 Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 17 minut temu, srom-otnik napisał(a): To zależy od Was, mam nadzieję, że nie dłużej niż 2 tygodnie. to ja bym chciał sklep, może wersja full z sklepem a reszta nie nowy0000 lubi to Cytuj
Icogoo Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 bez sklepu. TomHard i starcraft2fan lubią to Cytuj
sudione Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 52 minuty temu, srom-otnik napisał(a): Chcecie w Extreme możliwość instalacji Sklepu czy też nie. Pozostawienie tej opcji, pociąga za sobą konieczność utrzymania pewnego balastu w systemie. Decydujcie... Jak sama nazwa wskazuje - Extreme jest dla ludzi którzy wiedzą lub powinni wiedzieć co instalują. Mój głos leci na opcję: BEZ SKLEPU. swiniarobert69, TomHard, srom-otnik i 3 innych lubią to Cytuj
starcraft2fan Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 9 godzin temu, zdzisiek24 napisał(a): @starcraft2fan proszę ... i dla innych w potrzebie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dziękuję bardzo mirr, swiniarobert69 i JanKo66 lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 29 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 Ok, dzięk. No to tniemy... jespe, boniek, potrzebuje i 2 innych lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 29 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 I jeszcze coś zapytam, czy zostawić funkcję Przywracanie systemu - tą z panelu sterowania? To przydatne dla tych Userów, którzy nie wykonują kopii zapasowych takimi narzędziami jak Acronis Boot CD, Aiomei, Ghost itp. Sam nie raz uratowałem sytuację kryzysową przywracaniem, tam gdzie nie miałem obrazu Acronisowego. Tylko od Was zależy,..... LAGUNA lubi to Cytuj
boniek Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 (edytowane) Dla mnie osobiście przywracanie można wycinać. Jak już mam okazję się udzielić, to tylko dodam, że system hula, stery zainstalowałem tym razem ze snappy driver, Store zainstalował się, co prawda długo to trwało, więc na słabszych sprzętach trzeba się uzbroić w cierpliwość, tylko już nie miałem okazji sprawdzić czy działa. Dziś będzie c.d. testów. Edytowane 29 Lipca 2024 przez boniek potrzebuje lubi to Cytuj
wib Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 Czy możesz zrobić to jako opcję? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 29 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 6 minut temu, wib napisał(a): Czy możesz zrobić to jako opcję? Nie, robimy tak, albo tak. Jeśli będą chętni na pozostawienie przywracania, to zostawię, wiele to nie waży.. swiniarobert69 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 29 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 27 minut temu, Masarz napisał(a): Dzisiaj, tj. w poniedziałek rano na chłodno, po wczorajszej premierze i gorącym spojrzeniu na nową wersję modyfikacji Win JG10 LTSB x64 (RS1 - 1607) jako TESTOWĄ oraz dogłębnym przeanalizowaniu jej możliwości po swojemu, czyli ZERO Virtualnej Maszyny, gdyż ta nigdy nie odda to co system zainstalowany jako główny na dysku, partycja C, mogę z czystym sumieniem polecić ten mod WSZYSTKIM, którzy mają zamiar zamiar siedzieć na Win 10. Modyfikacja: Win JG10 LTSB x64 (RS1 - 1607) jest wersją pełna i wypasioną w porównniu do poprzedniej wersji, tj. Win JG10 LTSB x64 z dnia 30 Marca 2018 r. co nie znaczy, że jest lepsza ale na pewno nie jest gorsza od Win JG10 LTSB x64 z dnia 30 Marca 2018, a co najważniejsze: Modyfikacja: Win JG10 LTSB x64 (RS1 - 1607 jest lepsza i szybsza od każdej modyfikacji Windowsa 11 z jaką sie spotkałem (oczywiście z językiem polsim) , i to nie tylko ze "stajni" JG Sromotnik! Ten mod jest w wersji testowej i teraz zależy wszystko od JG z czego go "okroi" a jest kilka rzeczy do wycięcia co sprawi, że będzie jeszcze szybszy! Na koniec, po wyrażeniu swojej prywanej opinii gorąco polecam moda: Win JG10 LTSB x64 (RS1 - 1607) Wszystkim, którzy zamierzają sie przesiiąść na Win 11, bo uważają, że to modne i "na czasie", oraz tym jak już wspomniełem w poprzednim poście, którzy nie mają dostępu (linka) do Win JG10 LTSB x64 (30. 03. 2018 r.), bo tylko ten mod może go zastąpić. Windows 10 trzyma sie dobrze a dla graczy jest lepszy od Win 11, tak by najmniej się czyta w opiniach. Mistrzu @srom-otnik! Wykonałeś dobrą pracę i może pokusisz się na tak szybkiego Win 11?... Załączam 3 screeny : 1 system i panelu sterowania. Uboższy z wersji 2018 a wypasiony z 2014. Komputer widzi tego moda w systemie tak smo jak moda dziesiątki JG z 2018 r Bardzo dziękuję za rzeczową opinię. Cieszę się, że system przypadł Ci do gustu. Poczekam na nowe poprawki WU w sierpniu, zeby sprawdzić, co mogę bezpiecznie usunąć bez szkody dla aktualizacji. Jak nic nie wylapiecie w zakresie funkcjonalności, to system zostawiam w takim kształcie. Extreme kończę wykrawać i za kilka dni dostaniecie do testów. Pzdr! swiniarobert69 lubi to Cytuj
LAGUNA Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 1 godzinę temu, srom-otnik napisał(a): I jeszcze coś zapytam, czy zostawić funkcję Przywracanie systemu - tą z panelu sterowania? To przydatne dla tych Userów, którzy nie wykonują kopii zapasowych takimi narzędziami jak Acronis Boot CD Ja bym się zastanowił właśnie nad tą opcją bo są osoby które tylko tego używają. swiniarobert69 i srom-otnik lubią to Cytuj
swiniarobert69 Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 2 godziny temu, srom-otnik napisał(a): I jeszcze coś zapytam, czy zostawić funkcję Przywracanie systemu - tą z panelu sterowania? To przydatne dla tych Userów, którzy nie wykonują kopii zapasowych takimi narzędziami jak Acronis Boot CD, Aiomei, Ghost itp. Sam nie raz uratowałem sytuację kryzysową przywracaniem, tam gdzie nie miałem obrazu Acronisowego. Tylko od Was zależy,..... zostaw 1 minutę temu, swiniarobert69 napisał(a): zostaw nie raz ratowało du*e Cytuj
srom-otnik Opublikowano 29 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 10 minut temu, swiniarobert69 napisał(a): zostaw nie raz ratowało du*e Zostaje! Pozostawiłem też dla pełnej kompatybilności IE, WMP i MOWĘ - ilekroć coś z tego usuwam, zawsze ktoś zgłasza jakiś błąd. Pozostawiłem również kikut Tabletu, żeby działała klawiatura ekranowa. kwasior500, starcraft2fan, TomHard i 1 inny lubią to Cytuj
piotrekkurten Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 2 godziny temu, Masarz napisał(a): Modyfikacja: Win JG10 LTSB x64 (RS1 - 1607) jest wersją pełna i wypasioną w porównniu do poprzedniej wersji, tj. Win JG10 LTSB x64 z dnia 30 Marca 2018 r. OK... czyli tej poprzedniej wersji nawet nie ma co szukać i kombinować? Tylko instalować RS1 1607 ? swiniarobert69 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 29 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 9 minut temu, piotrekkurten napisał(a): OK... czyli tej poprzedniej wersji nawet nie ma co szukać i kombinować? Tylko instalować RS1 1607 ? Nie sądzę, lada dzień będzie Extreme LTSB swiniarobert69 lubi to Cytuj
potrzebuje Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 18 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Chcecie w Extreme możliwość instalacji Sklepu czy też nie. Pozostawienie tej opcji, pociąga za sobą konieczność utrzymania pewnego balastu w systemie. Decydujcie... Wywal, tnij jak na sromotnika przystało, extreme zawsze był tym gdzie wywalone było wszystko względem full 5 godzin temu, srom-otnik napisał(a): I jeszcze coś zapytam, czy zostawić funkcję Przywracanie systemu - tą z panelu sterowania? To przydatne dla tych Userów, którzy nie wykonują kopii zapasowych takimi narzędziami jak Acronis Boot CD, Aiomei, Ghost itp. Sam nie raz uratowałem sytuację kryzysową przywracaniem, tam gdzie nie miałem obrazu Acronisowego. Tylko od Was zależy,..... Wywal to, po ch to komu Cytuj
Lejos Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 Sprawdzał ktoś czy wchodzi sterownik od kart graficznych AMD Adrenalin? Jestem na urlopie i nie mam jak potestować systemu. swiniarobert69 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 29 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 A ja mam prośbę żebyście ze mną sprawdzili coś, co teraz testuję na Full'u i chcę wprowadzić do Extreme. Centrum akcji w prawym dolnym rogu ekranu - JEŚLI SIĘ ZGODZICIE na taką funkcjonalność, byłoby wyłączone przy ustawieniach zoptymalizowanych, a przy pełnym zestawie usług - włączone. Wyłączenie tego czegoś, czego nie lubię daje wygaszenie 3 usług odpowiedzialnych za wyświetlanie kafelków w Centrum akcji oraz powiadomień z niego wychodzących. Zobaczcie, czy wyłączenie C.A. bruździ jeszcze gdzieś w innych obszarach działania systemu. Mi ono nie potrzebne, ale Wam? Może to jest niezbędne do działania czegoś, czego nie miałem okazji testować - dobrze by było wstępnie wyłapać za i przeciw zanim wrzucę w Extreme, lub nie wrzucę, hihi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 i swiniarobert69 lubią to Cytuj
daytek 2 Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 Instalacja,aktywacja,moje programy-wszystko bez błędów tylko jak wyłączyć aero glass,za każdym włączeniem kompa mam taki komunikat Cytuj
srom-otnik Opublikowano 29 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 2 minuty temu, daytek 2 napisał(a): Instalacja,aktywacja,moje programy-wszystko bez błędów tylko jak wyłączyć aero glass,za każdym włączeniem kompa mam taki komunikat [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Odznacz w harmonogramie zadań w Autoruns - AeroGlass + restart potrzebuje lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi