Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, profilm34 napisał(a):

System rakietaaaaa, wgrał się szybko, ale ani wifi ani kabel driver nie idzie zainstalować na z790 msi i procek 14 generacji, o nvidii to mogę zapomnieć. Ten system jest na sprzęt z lat 2008 do 2017 i koniec. Mistrzu coś takiego choć 1 powinien być wydany w LTSC tak wycięty.... a tego brakuje wszędzie. Zajmuje 4.65 gb po zainstalowaniu i 25 procesów bez sterowników i aplikacji- klasa Mistrza. Ja wywalam zaporę defendera wyżucając całkowicie plik MPSSVC z system 32 programem UNLOCER portable tkóry jest mistrzostwem świata. Na dzień dobry wywalam gó*****y Internet Exploler tym programem z korzeniami( po co w systemie ?)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

install-rtx-2070-drivers-on-ltsb-2016.29

Opublikowano
7 godzin temu, srom-otnik napisał(a):

Gotowe, nowe iso upięte

Nic, jest nowy i tyle, zero problemów.

OMG, dopiero teraz zerknąłem, że jest update.

Lite i Extreme w jednym pliku?

Ok...dajcie mi chwilę na ogarnięcie tematu.

sudione lubi to
Opublikowano

Wygląda na świetny system, jak to systemy SROMotnika, pamiętam jego 2003 Workstation chyba mój ulubiony,  fajnie że powrócił po latach nieobecności ze swoimi systemami. Nie zna ktoś podobnie skrojonego LTSB, ale x86, niestety mam w rodzinie nettopa czy jak się to carostwo nazywa niby procesor 64bitowy ale systemu można używać tylko 32bitowego, służy do wyjazdowego oglądania filmów i przeglądania neta czyli potrzebny mu mediaplayer i przeglądarka, niestety właściciel nie chce się przesiąść na tablet z androidem , a ostatnio wyjazdy ma cotygodniowe i od czasu do czasu mnie męczy, że to i tamto nie  działa - jakaś Toshiba hybrydowa.

Opublikowano
Godzinę temu, Stefcio52 napisał(a):

Wygląda na świetny system, jak to systemy SROMotnika, pamiętam jego 2003 Workstation chyba mój ulubiony,  fajnie że powrócił po latach nieobecności ze swoimi systemami. Nie zna ktoś podobnie skrojonego LTSB, ale x86, niestety mam w rodzinie nettopa czy jak się to carostwo nazywa niby procesor 64bitowy ale systemu można używać tylko 32bitowego, służy do wyjazdowego oglądania filmów i przeglądania neta czyli potrzebny mu mediaplayer i przeglądarka, niestety właściciel nie chce się przesiąść na tablet z androidem , a ostatnio wyjazdy ma cotygodniowe i od czasu do czasu mnie męczy, że to i tamto nie  działa - jakaś Toshiba hybrydowa.

Tylko Win8.1?

Opublikowano
1 godzinę temu, magg napisał(a):

Tylko Win8.1?

niestety ma być 10tka i od lat jest 10, niestety mało jest fajnych pociętych 10tek x86, wiem SROMotnik ma inne zdanie o ósemce, ale właścicielowi nie pochodzi a siódemki nie udało mi się zainstalować. Kiedyś była tu fajna 10 1607 co zajmowało iso mniej niż 800MB śmigała jak burza tylko był wycięty Media Player i były na niej pewne cyrki z filmami, nawet j po zrobieniu MPClassic domyślnym odtwarzaczem filmów.

Opublikowano

No ok... Extreme ver.

Lite nie sprawdzałem.

Instalacja szybka, bez problemu. Konfiguracja przy pierwszym uruchomieniu trwała dłużej, ale może to moje wrażenie.

Restart zaraz po instalacji? To było dziwne. Tak ma być?

Następnie po res. standardowe pytanie o SSD i...reset, tu bez zmian. Kolejny monit to serwisowka, u mnie tylko Wi-Fi na tak i kolejny res.

Miałem początkowo problem z instalacją pakietu VC v2005 x32 i x64 (i tylko tych), ale ostatecznie poszło.

Podstawowe programy wgrane. Office 2013, Blender, Winrar, Steam... Wszystko działa.

Wydaje mi się, że jest wolniejszy i mniej responsywny od poprzedniego, ale to pewnie placebo.

Kopiowanie i usuwanie plików z klawiatury w eksploratorze Windows kardy pamieci działa (wcześniej nie działało).

Sterowniki w tle nie instalują się, także jest progress. 

Opcje zasilania nie zapomina ustawień.

Wywaliłem startisback i zainstalowałem ostatnią wersję. To chyba nie był dobry pomysł. Zmiana wyglądu okienek działa.

Wygląda na to, że wszystko jest ok.

Nie wiem tylko co z apletem z Xbox przy niektórych grach (wyskakiwało to ustrojstwo w win8.1).

Jeśli trzeba coś sprawdzić dajcie znać.

44 minuty temu, Stefcio52 napisał(a):

niestety ma być 10tka i od lat jest 10, niestety mało jest fajnych pociętych 10tek x86, wiem SROMotnik ma inne zdanie o ósemce, ale właścicielowi nie pochodzi a siódemki nie udało mi się zainstalować. Kiedyś była tu fajna 10 1607 co zajmowało iso mniej niż 800MB śmigała jak burza tylko był wycięty Media Player i były na niej pewne cyrki z filmami, nawet j po zrobieniu MPClassic domyślnym odtwarzaczem filmów.

Jednak bym przekonał do win 8.1 od sromotnika.

Rzeczywiście było coś takiego, jakiś win10 mini ale wywaliłem wszystkie iso z chmury.

srom-otnik lubi to
Opublikowano
57 minut temu, srom-otnik napisał(a):

Ja też sobie posprawdzałem na blaszaku, nie VBoxie - najszybszy rozruch i działanie interfejsu z moich dotychczasowych "wyrobów", wszystko działa jak chciałem. Temat przenoszę do wątku Final.

Sromi, czy nowy wątek 'Final' to ta sama wersja z 20 stycznia 2025 czy jeszcze coś zmieniałeś?
W opisie jest moim zdaniem literówka. W nawiasie powinno być "tylko wersja Light" a nie "wersję" albo przenieść nawias po "aktualizować".
Brakuje też info do kiedy obowiązuje wsparcie... Niby nic a cieszy.
System po instalacji uruchamia się w 12 sekund a nie 14 jak poprzednio (na moim trupku), sprawdzę po instalacji sterowników i wyłączeniu serwisówki.
Dziękuję za wkład i pracę.
Pozdro, howgh.

PS Czy admin może przypiąć wszystkie wątki Final na głównej? Dzięki.

srom-otnik lubi to