sebio Posted July 15 Report Posted July 15 Godzinę temu, Icogoo napisał(a): modów nigdy się nie aktualizuje bo potem psuje całą robotę, usuwa zmienia pliki itp ja nigdy nie aktualizowałem od razu ręcznie wywalam WU. Co za brednie wypisujesz Icogoo likes this Quote
srom-otnik Posted July 15 Author Report Posted July 15 13 minut temu, djrys napisał(a): Link ode mnie @srom-otnik pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] DZIEKUJĘ! PZDR! swiniarobert69 and Icogoo like this Quote
Icogoo Posted July 15 Report Posted July 15 2 godziny temu, sebio napisał(a): Co za brednie wypisujesz takie abyś się zastanawiał Quote
damian5142 Posted July 15 Report Posted July 15 3 godziny temu, sebio napisał(a): Co za brednie wypisujesz no rzeczywiście mody najlepiej jest aktualizować a dlaczego? Ponieważ jeśli ktoś ładnie dopracuje moda i później zaktualizujemy go to są same plusy... jakie? - Szybciej system chodzi po aktualizacji, ponieważ jest zawsze zagwarantowana szybsza stabilność i kompatybilność od M$ - Nigdy żaden "anonymous hacker" nie włamie nam się jak będziemy posiadali najnowsze aktualizacje - Żaden program lub jakaś funkcja w systemie nigdy nie odpali się po aktualizacji bez naszej zgody swiniarobert69 likes this Quote
szymibtw Posted July 15 Report Posted July 15 2 minuty temu, damian5142 napisał(a): no rzeczywiście mody najlepiej jest aktualizować a dlaczego? Ponieważ jeśli ktoś ładnie dopracuje moda o się później zaktualizuje są same plusy... jakie? - Szybciej system chodzi po aktualizacji, ponieważ jest zawsze zagwarantowana szybsza stabilność i kompatybilność od M$ - Nigdy żaden "anonymous hacker" nie włamie nam się jak będziemy posiadali najnowsze aktualizacje - Żaden program lub jakaś funkcja w systemie nigdy nie odpali się po aktualizacji bez naszej zgody 1. Aktualizacje spowalniają system, chyba że po każdej go czyścisz dogłębnie to i może wtedy nie... 2. Jak będzie się chciał włamać to się włamie i żadne zabezpieczenia Tobie nie pomogą... 3. Hmmm? swiniarobert69 likes this Quote
damian5142 Posted July 15 Report Posted July 15 6 minut temu, szymibtw napisał(a): 1. Aktualizacje spowalniają system, chyba że po każdej go czyścisz dogłębnie to i może wtedy nie... 2. Jak będzie się chciał włamać to się włamie i żadne zabezpieczenia Tobie nie pomogą... 3. Hmmm? Uwierzyłeś w to chociaż na chwilę , że tak na serio myślę ? XD Przeczytaj posty wyżej od użytkownika Sebio + Icogoo a zapewne zrozumiesz co miałem na myśli 3. Hmmm? -> w 3 chodziło mi o to, że np: kiedy zrobimy aktualizacje to przykładowo pasek w systemie może się zrąbać lub jakaś apka może się pobrać której wcześniej nie posiadaliśmy na modzie. Quote
balusiek Posted July 15 Report Posted July 15 Kto chce aktualizacje, instaluje lite. Kto nie - extreme. boniek likes this Quote
Icogoo Posted July 15 Report Posted July 15 2 minuty temu, balusiek napisał(a): Kto chce aktualizacje, instaluje lite. Kto nie - extreme. no i tyle proste. jak budowa cepa. a sie rozpisuja tu nie potrzebnie ja wyrazilem tylko swoje zdanie swiniarobert69 likes this Quote
srom-otnik Posted July 15 Author Report Posted July 15 23 minuty temu, Masarz napisał(a): @jabirex pisze, że targa stery a ja tego nie rozumiem! Po co? Może starsi koledzy mi wytłumaczą dlaczego inni ściągają stery skoro: i tu daje przykład na sobie! Wszystkie wersje Windowsa 11 od JG przetestowałem i ani do jednej nie musiałem szukac sterowników by po za grafiką zainstalowały się z systemem. Grafikę tylko doinstalowałem z płyty, którą mam do płyty głównej. Nic po za tym i wszysko chodzi ok. Ogólnie. Każdy mod Win11 JG Sromotnik instaluje swoje sterowniki i nawet jak nie masz do grafiki to też je instaluje, tylko zależy do jakiej karty graficznej? Ogólnie do zintegrowanej instaluje swoje. Drugie pytanie to kiedy się skończy procesja z przeróbkami opublokowanych już modów przez JG i ciągłymi zmianami lub dodatkami, które i tak nic nie dają. Jeśli siedzisz od początku na Win JG11 Lite V. 3 i zacząłeś używać ten mod jako system główny na swoim komputerze to po co Ci takie ekperymenty z różnymi pierdołami jak LoT,Extreme i inne gówniane pomysły. Nie wiadmo co jest na stałe a co csię zmieni. Człek robi z siebie głupca bo tu piszą tak a JG swoje i inni co innego. Jak ma być dobre, to jeden mod a nie cała kolekcja. Siedzę na Win JG11 Lite V. 3 już na stałe i zmienię moda dopiero jak wyjdzie Win12 JG. Na koniec. Czy Win JG11 24H2 IoT- v.2 to już koniec experymentów? Powiedz który ty polecasz, bo można zgłupieć @srom-otnik @srom-otnik Hej, nie wiem - chyba faktycznie Home/Pro Lite v.3 jest najbardziej uniwersalny i bezproblemowy z wyraźnym odczuciem prędkości działania i najbardziej mogę go polecać. Wszystko działa jak oczekuje wymagający User, można też wbić swój klucz, co jest dodatkowym atutem dla posiadaczy legalnego systemu. Teraz pracuję nad LTSB - stary ale jary! Ma wsparcie do 2026 i bardzoooo malo nawalone nowoczesnych wynalazków M$, to wdzięczne tworzywo do dłubania. Jak mi wyjdzie to, co zaplanowałem - zaraz z Wami się podzielę. kwasior500, starcraft2fan, Banisca and 3 others like this Quote
LAGUNA Posted July 15 Report Posted July 15 52 minuty temu, Masarz napisał(a): Jeśli siedzisz od początku na Win JG11 Lite V. 3 i zacząłeś używać ten mod jako system główny na swoim komputerze to po co Ci takie ekperymenty z różnymi pierdołami jak LoT,Extreme i inne gówniane pomysły. Dokładnie. Od początku wydania na nim latam(16.06.2024) zero problema. srom-otnik likes this Quote
zdzisiek24 Posted July 15 Report Posted July 15 ▲ Kolego, już mu nie polewaj albo daj choć ogórka na zakąskę . Nie rozumie po co targać jak on nie targa i dlaczego inni targają? Taki już jest ład na tym świecie, że ludziska muszą mieć wybór. Gdyby było inaczej to pewnie i sam MS zrezygnowałby z wydań HOME i PRO ... o innych nie wspomnę. LAGUNA likes this Quote
LAGUNA Posted July 15 Report Posted July 15 Ależ Zdzisławie !!! nie polewam nikomu każdy sobie instaluje jaki chce, tylko te wyścigi ten się instaluje 5 minut ten 3 minuty te 12. Najważniejsze żeby system był stabilny a ocene się wydaje po min. miesiącu użytkowania. Osobiście doceniam pracę Autora. srom-otnik likes this Quote
zdzisiek24 Posted July 15 Report Posted July 15 Sam nie używam modów ale wiem, że jest wielu którzy albo z lenistwa lub niewiedzy z takowych korzystają. Jedni cenią stabilność, inni szybkość lub minimalizm a niektórzy wyłącznie patrzą na ładne ikonki i tapetę. Świata nie zmienisz. Smerfów marudów na tym forum nie lubię ale traktuję jako "część inwentarza" i zdążyłem się przyzwyczaić. Niestety dla twórców modyfikacji pewnie nie jest to komfortowa sprawa gdy co chwila słyszą ... nie tak, tego mało, tamtego za dużo. Uważam, że powinni trzymać się własnej wizji bo w końcu to i tak nie ON a użytkownik zdecyduję co wybierze. Na szczęście modów w sieci jest multum. LAGUNA and srom-otnik like this Quote
LAGUNA Posted July 15 Report Posted July 15 47 minut temu, zdzisiek24 napisał(a): Uważam, że powinni trzymać się własnej wizji bo w końcu to i tak nie ON a użytkownik zdecyduję co wybierze. No własnie , a te wszystkie Konany czy inne barbarzyńcy jak ktoś chce niech instaluje a z czasem i tak będzie zły. Ja osobiści z Lite v3 jestem zadowolony. Quote
kwolo Posted July 15 Report Posted July 15 A ja lubię: Win JG11 IoT. Nic się nie zmienia przez długi czas. Jak chcę nowości to instaluje najnowsze wynalazki. (i mam często dysonans poznawczy) BTW Rozumiem ludzi, którzy pragną mieć, mniej skomplikowane i zniuansowane życie, tak jak było w komunie! Całe szczęście, że jest Korea Północna. srom-otnik likes this Quote
srom-otnik Posted July 15 Author Report Posted July 15 Rafał H. Piotr R. Jacek K. - Panowie, dziękuję Wam bardzo! PZDR! Layon likes this Quote
szymibtw Posted July 16 Report Posted July 16 26 minut temu, Masarz napisał(a): Mam zainstalowany już na stałe Win JG 11 Lite V.3 a teraz się pokazał Win JG11 24H2 IoT- v.2 z 2 wersjami do wyboru, który kusi: 1-szą to IoT Lite a drugą ogólnie żle oszacowaną Extreme. Zadam teraz pytanie do @srom-otnik Po co to Win JG11 24H2 IoT- v.2 i co radzi z niej wybrać, skoro odradzał Extreme wcześniej? Jaka róznica jest pomiędzy Win JG 11 Lite V.3 a jedną z opcji w Win JG11 24H2 IoT- v.2, czyli LoT Lite? Kto komu robi wodę z mózgu? Po co zachwalać Win JG 11 Lite V.3 (Home) jako najlepszy a robić jakieś badziewia z byle jaki Lot Lite i mającym bardzo złą opinię Extreme?? Byle jaki Windows 11 IoT Enterprise LTSC? Weź poczytaj o tym systemie, a nie marnuj czas na pisanie... Quote
srom-otnik Posted July 16 Author Report Posted July 16 Wrzuciłem v.3 w której zlikwidowałem TYLKO problem z "podejrzanym" plikiem będącym archiwum SFX. Nie będzie już fałszywych alarmów Defendera o "wirusie". Więcej zmian nie przewiduję. LAGUNA likes this Quote
bancyf Posted July 16 Report Posted July 16 Witam , nie mogę zainstalować Sklepu w folderze Tuning/ instalki jest tylko skrót a nie aplikacja ? proszę o jakąś podpowiedź , a poza tym system chodzi wyśmienicie , wielkie dzięki Srom-otnik [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
szymibtw Posted July 16 Report Posted July 16 3 godziny temu, Masarz napisał(a): @szymibtw kto tu pisze o LTSC? Nawet @srom-otnik o Lite tak nie mówi. Pomieszało Ci sie w głowie? @srom-otnik powyżej wyrażnie napisał: "Teraz pracuję nad LTSB - stary ale jary!" Sam wymyślasz jakieś nazwy ale trudno, zdarza się jak się nie czyta instrukcji obsługi swojego mózgu... Ty serio? W głowie to chyba Ty masz pomieszane skoro nawet nie wiesz jakiej wersji temat dotyczy.... Quote
srom-otnik Posted July 16 Author Report Posted July 16 39 minut temu, bancyf napisał(a): Witam , nie mogę zainstalować Sklepu w folderze Tuning/ instalki jest tylko skrót a nie aplikacja ? proszę o jakąś podpowiedź , a poza tym system chodzi wyśmienicie , wielkie dzięki Srom-otnik [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Przeczytaj instrukcję, a później napisz, że warto je czytać... P.S. A po co aplikacja? Wystarczy skrót, inni wrzucają aplikacje, a ja skrót. Przez co iso mniejsze o ok 50 MB. Grampian, boniek and promario like this Quote
bancyf Posted July 16 Report Posted July 16 dzięki wielkie , moje niedopatrzenie ! srom-otnik likes this Quote
jkaw Posted July 16 Report Posted July 16 2 godziny temu, srom-otnik napisał(a): Wrzuciłem v.3 w której zlikwidowałem TYLKO problem z "podejrzanym" plikiem będącym archiwum SFX. Nie będzie już fałszywych alarmów Defendera o "wirusie". Więcej zmian nie przewiduję. Dzień dobry. Czy jest możliwość wykorzystania programów prawokliku do innych modyfikacji? Jeśli tak to w jaki sposób ich zgrać. Pozdrawiam Quote
srom-otnik Posted July 16 Author Report Posted July 16 3 minuty temu, jkaw napisał(a): Dzień dobry. Czy jest możliwość wykorzystania programów prawokliku do innych modyfikacji? Jeśli tak to w jaki sposób ich zgrać. Pozdrawiam N I E N I E M A M O Ż L I W O Ś C I ! LAGUNA, jespe and swiniarobert69 like this Quote
C9S Posted July 16 Report Posted July 16 39 minut temu, jkaw napisał(a): Dzień dobry. Czy jest możliwość wykorzystania programów prawokliku do innych modyfikacji? Jeśli tak to w jaki sposób ich zgrać. Pozdrawiam dism ++ i winaero tweaker możesz w prosty sposób sobie zrobić pod ppm ja sie nauczyłem z innego poradnika ale widzę że tutaj ktoś fajnie opisał [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] swiniarobert69 likes this Quote
Achon Posted July 16 Report Posted July 16 3 godziny temu, srom-otnik napisał(a): Nie będzie już fałszywych alarmów Defendera o "wirusie". No nie wiem... swiniarobert69 likes this Quote
szymibtw Posted July 16 Report Posted July 16 @srom-otnik zauważyłem, że po czyszczeniu z prawo kliku przestaje działać Acrylic Menu i ponowna instalacja nic nie daję hmmm swiniarobert69 likes this Quote
LAGUNA Posted July 16 Report Posted July 16 Jak by wam dism++ nie zaskakiwał to zrobić czyszczenie z prawo kliku , następnie uruchomić Dyzme .Powinno załapać. swiniarobert69 likes this Quote
srom-otnik Posted July 16 Author Report Posted July 16 2 godziny temu, Achon napisał(a): No nie wiem... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zobacz sobie, co w tym pliku jest i znajdź mi tam złośliwy kod. Powtarzam, korzystam od lat z SFX-ów. Nawet podmiana ikon na czarne, to też same archiwa winrara samorozpakowujace się. Są wygodne i działają jak mikroprogramy. Nadal będę z nich korzystał, chyba że wszystkie antywiry zglupieją już do reszty. Wtedy będę dystrybuował pliki instalacyjne skryptami. swiniarobert69, LAGUNA, starcraft2fan and 1 other like this Quote
Recommended Posts