Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jaki kuń, każdy widzi.  

Słowo "nowy" to wyraz niejednoznaczny. Dla jednego oznacza, że jeszcze mu się nie znudził a dla innego, że jeszcze na gwarancji.    :laie_67:

Pisz, może dośle Ci jakiegoś bonusa.

Posted

W opisie wyraźnie napisane było że cały komputer jest nowy, więc nie wyobrażam sobie że ktoś mógłby wkładać tam jakiś używany podzespół, bądź pożyczył sobie na chwilę dysk i później go oddał. 

Jedyną uwagą w ofercie było "pudełko z rozciętą plombą".

Posted

Nie podałeś kompletnych danych laptopa, ale jeśli to jest np. taki laptop : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] to znaczy, że kupiłeś "leżaka magazynowego", albo "po zwrocie"😀.

Posted

No jest info w trzecim poście, tak to ten.

Nie przeszkadza mi leżak. A jeśli miałby być, to dlaczego aż tyle danych zapisanych na nim? Średnio wychodzi 100GB/h pracy. 

Głównie nad baterią zastanawiam się. Póki co trzyma rewalacyjnie, bo po 3h pracy w trybie oszczędnym nadal 100% naładowania. 

Pytanie czy jej wydajność nie zacznie drastycznie zjeżdzać. Jakim programem można sprawdzić kondycję baterii? 

Posted
3 godziny temu, tojapiotrekk napisał(a):

No jest info w trzecim poście, tak to ten.

Nie przeszkadza mi leżak. A jeśli miałby być, to dlaczego aż tyle danych zapisanych na nim? Średnio wychodzi 100GB/h pracy. 

Głównie nad baterią zastanawiam się. Póki co trzyma rewalacyjnie, bo po 3h pracy w trybie oszczędnym nadal 100% naładowania. 

Pytanie czy jej wydajność nie zacznie drastycznie zjeżdzać. Jakim programem można sprawdzić kondycję baterii? 

2-3H pracy i  nadal 100%? 
Naprawdę wierzysz że to jest realne? :D
A po drugie po co zamazywać s/n dysku czy jego model skoro to i tak nie ma znaczenia.

Kupiłeś jako nówkę to oddaj i kup prawdziwą nówkę a jak ci nie przeszkadza to zostaw.

Posted
11 godzin temu, TheStraight napisał(a):

2-3H pracy i  nadal 100%? 
Naprawdę wierzysz że to jest realne? :D
A po drugie po co zamazywać s/n dysku czy jego model skoro to i tak nie ma znaczenia.

Kupiłeś jako nówkę to oddaj i kup prawdziwą nówkę a jak ci nie przeszkadza to zostaw.

wszystko zależy od ceny jak dał tyle co za nówkę to niech oddaje

Posted
5 godzin temu, C9S napisał(a):

wszystko zależy od ceny jak dał tyle co za nówkę to niech oddaje

Nie wiem jak dla mnie z tematu wynika że jest kupiony jako nówka.
Dla mnie bez różnicy czy dam 200zł czy 2000. Jeśli kupuję coś jako nowe to chce mieć to nowe...

Posted

Sprawdzam stan techniczny i jak będzie zadowalający to zostawiam. Choć nie zmienia to faktu że sprzedawca oszukał mnie, i liczyć będę na jakąś rekompensatę z tego tytułu. 

Podobno z ważnych parametrów w CristalDisk  to "01" i "0E" i sugerują one w tym przypadku praktycznie zerowe zużycie dysku, więc wygląda jak nowy. Potwierdzicie to?

Zainstalowałem również ten BatteryMon, ale nie wiem co ja mam tam sprawdzić. Jakieś konkretne dane w  info o baterii czy mam odpalić po prostu ten wykres i ma to chodzić cały czas? 

Póki co mam jedną idealnie poziomą ciągłą linię na aktualnym poziomie naładaowania baterii i pokrywa się z jakąś drugą poziomą przerywaną . 

Czy oprócz ssd i baterii powinienem/da się jeszcze coś sprawdzić? 

Stan wizualny idealny, na rozkręcany tez nie wygląda .

Posted
5 godzin temu, tojapiotrekk napisał(a):

zerowe zużycie dysku, więc wygląda jak nowy

Bzdura, Od tego masz parametr 05, który sugeruje, że dysk ma już -6% życia i nawalone 4,5TB zapisu. Jakby dysk miał np. instalowany system powtórnie, czy robione jakieś updaty, to miałby zapisu max kilkaset GB, a nie 4,5TB, szczególnie przy tak małym czasie pracy 47h. Na moje ten dysk robił za jakiś backup i był podmieniony w tym laptopie.