styling79 Posted July 7, 2024 Report Posted July 7, 2024 Od wczoraj mam problem z laptopem , po podłączeniu do sieci wyskakuje okienko i nie można nic zrobić. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
styling79 Posted July 7, 2024 Author Report Posted July 7, 2024 Wyświetla się strona na cały ekran, nawet w menadżera zadań nie mogę wejść,
Dziadek13 Posted July 7, 2024 Report Posted July 7, 2024 Pisze że ten laptop należy do firmy INFOSYS BPM LTD. Proszą o zwrot i kontakt. A może kupiłeś laptop z drugiej ręki i poprzedni właściciel nie wylogował laptopa z firmy lub sobie go pożyczył a potem sprzedał, oni chcą kontaktu z tobą. Bios bez hasła? to wyłącz uruchamianie laptopa przez sieć bo nie wiem jak korzystasz z wifi czy po kablu. Napisz jeszcze jaki to laptop. starcraft2fan likes this
styling79 Posted July 7, 2024 Author Report Posted July 7, 2024 Lenovo ThinkPad A475, tak laptopa kupiłem z drugiej ręki, bios bez hasła korzystam z wifi
Dziadek13 Posted July 7, 2024 Report Posted July 7, 2024 Poczytaj troche tu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Być może zainstalowanie nowego systemu będzie dobre choć już jest namierzony, powyłączanie pewnych funkcji np lokalizacja, zmienić karte wifi wszystko to po czym można znaleść w sieci urządzenie. Lub oddać to sprzedającemu polubownie.
BartAcid Posted July 7, 2024 Report Posted July 7, 2024 Nowy system instalowany bez podłączenia do sieci. PO instalacji zmiana adresów mac kart sieciowych, wszystkich. Dopiero podłączenie do internetu. Generalnie bardzo bym się zastanowił nad tym skąd mam tego laptopa i czy ten komunikat może być zasadny. Jeśli tak, to jesteś siano w plecy bo gdy to co napisałem nie zadziała to w końcu mogą zapukać do ciebie byś wytłumaczył na najbliższym komisariacie jak wszedłeś w pochodzenie tego laptopa. Przy instalacji wyłączenie opcji znalezienia zagubionego sprzętu i lokalizacji.
styling79 Posted July 7, 2024 Author Report Posted July 7, 2024 Laptopa kupiłem legalnie , potrzebowałem bo mój stary padł , z tą zmianą adresów MAC , to raczej robota dla informatyka
Dziadek13 Posted July 7, 2024 Report Posted July 7, 2024 Spróbuj wciśnij CTRL+SHIFT+ESC i tam wybierz uruchom nowe zadanie i wpisz explorer.exe lub inny potrzebny proces.
Kosiara Posted July 7, 2024 Report Posted July 7, 2024 6 minut temu, styling79 napisał(a): Laptopa kupiłem legalnie , potrzebowałem bo mój stary padł , z tą zmianą adresów MAC , to raczej robota dla informatyka Weź napisz lepiej do sprzedawcy jak sprawa wygląda i nie kombinuj. Musi coś być na rzeczy skoro ktoś się upomina o sprzęt w taki sposób.
styling79 Posted July 7, 2024 Author Report Posted July 7, 2024 Właśnie szukam w Messenger żeby wyjaśnić sprawę
brygada69 Posted July 7, 2024 Report Posted July 7, 2024 2 godziny temu, styling79 napisał(a): z tą zmianą adresów MAC , to raczej robota dla informatyka Nie koniecznie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
styling79 Posted July 8, 2024 Author Report Posted July 8, 2024 Temat do zamknięcia , sprzedający odbiera laptopa stens and Kosiara like this
Recommended Posts