Jump to content

Orange TV Go - Brak odbioru w telefonie poza zasięgiem Wi Fi

Recommended Posts

Posted

Witam, posiadam Samsung Galaxy S24 Ultra i mam problem z odbiorem w zainstalowanej aplikacji tv. gdy jestem poza zasięgiem Wi-Fi, telewizji.
Konkretnie nie mogę oglądać tv. korzystając z nielimitowanego internetu w abonamencie używając danych komórkowych.
Gdy próbuję się połączyć w aplikacji nie będąc w zasięgu Wi-Fi ukazuje się wówczas na ekranie telefonu info:
Transmisja danych w sieci komórkowej
Ustawienia Wi-Fi ( na szaro ) gdzie po wejściu w nią jest opcja uruchomienia lub wyłączenia i info pod spodem że aby wyświetlić dostępne sieci, włączyć sieć Wi-Fi.
Lecz jak już wyżej wspominałem będąc poza zasięgiem sieci domowej Wi-Fi niema takiej możliwości i wówczas chciałbym korzystać z pakietu danych.
Internet posiadam w telefonie z T-Mobile lecz chyba to niema znaczenia.
Na infolinii w Orange nie chcą lub nie potrafią rozwiązać problemu gdyż po opisaniu go przekierowują mnie niby do innego działu mimo iż wybieram ten prawidłowy czyli pomoc techniczna a po chwili automatycznie się rozłącza i tak w kółko.
Jest możliwość aby rozwiązać wyżej opisany problem ?
Będę wdzięczny za pomoc jeśli taka jest możliwość i poproszę o instrukcję jak tego można dokonać, pozdrawiam.