G77 Posted June 4, 2024 Report Posted June 4, 2024 boniek, tikra34622, Вишенечка and 3 others like this Quote
C9S Posted June 4, 2024 Report Posted June 4, 2024 nawet linuxiarzą podoba się taka wersja swiniarobert69 and Вишенечка like this Quote
Ryzenek Posted June 4, 2024 Report Posted June 4, 2024 Tylko 90 dni? To nie ta wersja zen888 likes this Quote
C9S Posted June 4, 2024 Report Posted June 4, 2024 6 minut temu, Ryzenek napisał(a): Tylko 90 dni? To nie ta wersja to ze evaluation ze strony microsoft taka rozwojowa bardziej Quote
Ryzenek Posted June 4, 2024 Report Posted June 4, 2024 Teraz, C9S napisał(a): to ze evaluation ze strony microsoft taka rozwojowa bardziej W sumie tak ale już mamy wersje developerską, na wersje finalną trzeba poczekać do września Quote
Ryzenek Posted June 4, 2024 Report Posted June 4, 2024 Jak coś to jest taki Nimbus ciekawy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
C9S Posted June 4, 2024 Report Posted June 4, 2024 coś tam jest oprócz paru tweaków i zmiany wyglądu ? Quote
Mr.T Posted June 4, 2024 Report Posted June 4, 2024 gzuz187, Lejos, boniek and 1 other like this Quote
genio1958 Posted June 5, 2024 Report Posted June 5, 2024 czy ktoś może dać to na partycję MBR proszę Quote
dj1 Posted June 6, 2024 Report Posted June 6, 2024 Mało tego NTlite mozna jeszcze ją wyciać zobaczymy Quote
ziloth Posted June 7, 2024 Report Posted June 7, 2024 System działa i ok! Potrzebuje dostępu do Zabezpieczenia Windows, ale nie wyświetla tego okna/panelu z ustawieniami. Ktoś wie jak to włączyć? Już rozwiązałem sprawę. Trzeba pobrać pakiet .appx i zainstalować. Quote
Mr.T Posted June 7, 2024 Report Posted June 7, 2024 Ja miałem defender od razu ciekawe po zainstalowaniu pełnej wersji na dysku 100GB po oczyszczeniu 50 GB ładnie śmieci podczas instalacji jak pojawi sie org pl ISO cos sie chyba z tym pobawimy Jakiś mały modzik Podoba mi się ten system G77, Makaron, swiniarobert69 and 2 others like this Quote
szymibtw Posted June 8, 2024 Report Posted June 8, 2024 Co to jest ta wersja Lot? Przy instalacji mam zwykłą ltsc i lot ltsc? swiniarobert69 likes this Quote
userek123 Posted June 8, 2024 Report Posted June 8, 2024 8 godzin temu, szymibtw napisał(a): Co to jest ta wersja Lot? Przy instalacji mam zwykłą ltsc i lot ltsc? Hej. Nie LoT lecz IoT Enterprise (Internet of Things) jest to specjana okrojona wersja systemu która jest pozbawiona np. aplikacji UWP i kilku innych rzeczy i dostosowana do np. komputerów urządzeń przemysłowych,bankomatów itp. lecz nie tylko bo na zwyczajnym PC również sprawuje się dobrze. Aktualizacje w tej edycji systemu są rzadkie i są to aktualizacje które dotyczą stabilności i bezpieczenstwa z wyłączeniem aktualizacji dotyczących nowych funkcji. Różnicą między Enterprise i IoT Enterprise jest okres wsparcia który wynosi 5 lat dla Enterprise i 10 lat dla IoT Enteprise. Вишенечка likes this Quote
szymibtw Posted June 9, 2024 Report Posted June 9, 2024 8 godzin temu, userek123 napisał(a): Hej. Nie LoT lecz IoT Enterprise (Internet of Things) jest to specjana okrojona wersja systemu która jest pozbawiona np. aplikacji UWP i kilku innych rzeczy i dostosowana do np. komputerów urządzeń przemysłowych,bankomatów itp. lecz nie tylko bo na zwyczajnym PC również sprawuje się dobrze. Aktualizacje w tej edycji systemu są rzadkie i są to aktualizacje które dotyczą stabilności i bezpieczenstwa z wyłączeniem aktualizacji dotyczących nowych funkcji. Różnicą między Enterprise i IoT Enterprise jest okres wsparcia który wynosi 5 lat dla Enterprise i 10 lat dla IoT Enteprise. Podziękował za informację! userek123 and swiniarobert69 like this Quote
Lejos Posted June 10, 2024 Report Posted June 10, 2024 W dniu 4.06.2024 o 22:57, Ryzenek napisał(a): Jak coś to jest taki Nimbus ciekawy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ktoś już go testował, nie ma w tym jakiegoś badziewia? Quote
Ryzenek Posted June 10, 2024 Report Posted June 10, 2024 Teraz, Lejos napisał(a): Ktoś już go testował, nie ma w tym jakiegoś badziewia? Testowałem to badziewie nie da się spolszczyć. Lejos likes this Quote
Mr.T Posted June 10, 2024 Report Posted June 10, 2024 21 minut temu, Ryzenek napisał(a): Testowałem to badziewie nie da się spolszczyć. przecież upiąłem polska wersję Quote
zen888 Posted June 15, 2024 Report Posted June 15, 2024 W dniu 10.06.2024 o 20:31, Ryzenek napisał(a): Testowałem to badziewie nie da się spolszczyć. No coś ty, oczywiście ,że się da spolszczyć. Problem jest inny: jak zamienić wersję ewaluacyjną 90 dni na pełną wersję komercyjną? Potrafi ktoś to zrobić? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
stens Posted June 15, 2024 Report Posted June 15, 2024 2 godziny temu, zen888 napisał(a): Potrafi ktoś to zrobić? Po instalacji Po aktywacji , najpier trzeba odinstalować stary klucz CMD i komenda slmgr.vbs /upk [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zen888 and TheRefuze like this Quote
zen888 Posted June 15, 2024 Report Posted June 15, 2024 1 godzinę temu, stens napisał(a): Po aktywacji , najpier trzeba odinstalować stary klucz CMD i komenda slmgr.vbs /upk... No tak, trzeba było zainstalować normalną wersję OEM a nie ewaluacyjną. Wszystko poszło OK. Dzięki. Quote
TheRefuze Posted June 15, 2024 Report Posted June 15, 2024 (edited) 8 godzin temu, zen888 napisał(a): No tak, trzeba było zainstalować normalną wersję OEM a nie ewaluacyjną. Wszystko poszło OK. Dzięki. A skąd OEMa tego IoT dorwać? Ja mam samą ewaluacyjną //edit Już mam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Edited June 16, 2024 by TheRefuze Znalazłem źródło i się dziele Quote
zen888 Posted June 16, 2024 Report Posted June 16, 2024 Ano widocznie jest różnica: 26100.1.240331-1435.ge_release_CLIENT_ENTERPRISES_OEM_x64FRE_en-us.iso --------- OEM 26100.1.240331-1435.ge_release_CLIENT_IOT_LTSC_EVAL_x64FRE_en-us.iso ---------------EVALuacyjna Jak usunąłem klucz poleceniem slmgr /upk to wprawdzie zniknął komunikat w prawym dolnym rogu o wersji na 90 dni ale skrypt aktywacyjny odmówił aktywacji. Nie pomogło nawet czyszczenie WMI, Licensing i WPA Registry. Niemożliwa była również zmiana typu wersji z EVAL na OEM. Trzeba było zainstalować normalną wersję OEM i wszystko poszło. Quote
swiniarobert69 Posted September 6, 2024 Report Posted September 6, 2024 hej mmożesz mi napisać co trzeba doinstalować ? Quote
kleehp Posted September 15, 2024 Report Posted September 15, 2024 Witam Wszystkich, niby z powyzszej tresci wszystko jasne, jednak mam prosbe o wyjasnienie, bo zainstalowalem to: 26100.1.240331-1435.ge_release_CLIENT_IOT_LTSC_EVAL_x64FRE_en-us - zainspirowany zreszta filmem z pierwszego postu, gdyz wiadomo ze nie chcialem tego calego badziewia, jakie sie objawilo po uruchomieniu nowej windy - jako nowa instalke nadpisujaca jakas win11 (pewnie Home) z jaka przyjechal komp. "System Windows jest aktywowany" - taki mam komunikat w systemie, ale w dolnym narozniku jest info do kiedy wazna licencja. Zatem co sie zadzieje po 90 dniach, jesli nic nie zrobie? Czy tak zostawic, czy tez nadinstalowac - jako update - wersje OEM? Czy jako nowa instalke - tylko troche mi szkoda pracy i czasu jaka poszla w konfiguracje windy i programow. Nie uruchamialem na razie skryptow z posta @stensa. Z gory dzieki z jasne wyluszczenie tematu. Quote
stens Posted September 15, 2024 Report Posted September 15, 2024 4 godziny temu, kleehp napisał(a): Nie uruchamialem na razie skryptow z posta @stensa. No to uruchom i po problemie. Quote
zen888 Posted September 15, 2024 Report Posted September 15, 2024 17 godzin temu, kleehp napisał(a): Witam Wszystkich, niby z powyzszej tresci wszystko jasne, jednak mam prosbe o wyjasnienie, bo zainstalowalem to: 26100.1.240331-1435.ge_release_CLIENT_IOT_LTSC_EVAL_x64FRE_en-us - zainspirowany zreszta filmem z pierwszego postu, gdyz wiadomo ze nie chcialem tego calego badziewia, jakie sie objawilo po uruchomieniu nowej windy - jako nowa instalke nadpisujaca jakas win11 (pewnie Home) z jaka przyjechal komp. "System Windows jest aktywowany" - taki mam komunikat w systemie, ale w dolnym narozniku jest info do kiedy wazna licencja. Zatem co sie zadzieje po 90 dniach, jesli nic nie zrobie? Jak to co? Przestanie działać. Poszukaj wersji do aktywacji na "wieczność": 26100.1.240331-1435.ge_release_CLIENT_ENTERPRISES_OEM_x64FRE_en-us.iso Quote
kleehp Posted September 17, 2024 Report Posted September 17, 2024 Raczej nie przestanie dzialac. Z tego co wyczytalem raczej bedzie upierdliwy z przypomnieniami o rejestracji i moze sie wylaczac w najmniej oczekiwanych momentach, W dniu 15.09.2024 o 08:49, stens napisał(a): No to uruchom i po problemie. Nie do konca po problemie, poniewaz proba uruchomienia skryptu na tej wersji /tj. ..._EVAL_.../ zakonczy sie komunikatem: Cytat Evaluation editions cannot be activated outside of their evaluation period. co przypuszczam bedzie zwiazane z plikiem - tak by wynikalo ze skryptu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] oraz wartoscia "Eval" w "EditionID" klucza [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Okres evaluacyjny mozna do 280 albo 360 dni (czyli dwu lub trzykrotnie) wydluzyc uzywajac w cmd 'slmgr /rearm' Komenda nie zadziała, jeśli w rejestrze ustawiona jest wartość SkipRearm na 1. W takim przypadku należy najpierw zmienić tę wartość. ziloth likes this Quote
Recommended Posts