Jump to content

Recommended Posts

Posted

Znalazłem błąd, nie wiem czy tylko u mnie, zalogowałem się do konta Microsoft, nie ustawiłem żadnego hasła ani pinu a mimo to po restarcie komputera nie działa przycisk zaloguj, po naciśnięciu nic się nie dzieje, muszę od nowa instalować Windowsa, dziwny błąd 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Jak skompresowałeś iso do takiego rozmiaru jak ja sobie kompresuje swoje to mi wychodzi 5,59gb?

Posted
Godzinę temu, pawelek1980 napisał(a):

Jak zmienić zdjęcie awatara?? 

Wyłączona usług profili użytkownika?

Włącz usługę lub przywróć ustawienia domyślne w optymalizatorze  i sprawdź czy działa.

alfabit likes this
Posted
23 minuty temu, redbull89 napisał(a):

Wyłączona usług profili użytkownika?

Włącz usługę lub przywróć ustawienia domyślne w optymalizatorze  i sprawdź czy działa.

Optymalizacji usług nie ruszałem, zaraz po świeżej instalacji potwierdziłem że Windows zainstalował się na dysku ssd no i potem takie błędy były. No nic, wracam do FBConana. 

Posted
Godzinę temu, pawelek1980 napisał(a):

Optymalizacji usług nie ruszałem, zaraz po świeżej instalacji potwierdziłem że Windows zainstalował się na dysku ssd no i potem takie błędy były. No nic, wracam do FBConana. 

fMNLPya.jpeg

Słowo kluczowe >>>>WYMAGA<<<<<

Bez pinu u mnie system zachowuje się tak samo jak u Ciebie. 

Hehe, zainstalowałem dla porównania oryginalny system, nietknięty i to samo zachowanie, musi być pin do konta ms, bo inaczej nie zalogujesz się po restarcie bez pinu.

Więc to nie błąd mojej edycji.

alfabit likes this
Posted
1 minutę temu, swiniarobert69 napisał(a):

home full wymaga połączenia podczas instalacji 

Instalowalem dziesiątki razy Home na stacjonarce i nigdy nie wymagał polaczenia z netem, ani z kontem online

Posted
40 minut temu, swiniarobert69 napisał(a):

no widzisz u mnie wymagała, ale użyłem tego trika przez shift f10 i poszlo, jedynie wywalaa błąd przy włączeniu przywracania systemu, w zakladce ochorna systemu wersja fulll

Utworzyłem punkt pezywracania i pomyślnie odzyskałem system.

Może system nie zainstalował Ci się poprawnie. Jest na pendrivie plik AutoUnattend?

Czy formatowles pena wg mojej instrukcji?

Posted

Zainstalowałem " ten z tak wielkim oczekiwaniem modzik "  cytując : " Witam Was po długich 3 latach. Mam nadzieję, że nie wypadłem z formy " i
co widzę ! 121 procesy :

Zrzut-ekranu-1.png

ale co się dziwić jak podstawowych czynności w tym kierunku nic nie jest zrobione a gdzie te 46 procesy

z jakiego to WIN skopiowałeś bo nie widać że z 22631.2861
( pomijając już że zrobiłeś starocie bo już jest numerek 22631.3668 ale to akurat mało ważne ! ).
Zajętość dysku przez system po instalacji :

Zrzut-ekranu-3.png

a wystarczyło zmienić w rejestrze przed modyfikacją jedną cyferkę ( wył.. hibernacjii ) i już by było :

Zrzut-ekranu-8.png

a to system bez sterowników ,oprogramowania ,bibliotek itd....
Nawet takiej pierdoły jak przywrócenie możliwości kożystania ze " starej " przeglądarki nie włączyłeś ( też kosmetyczna zmiana w rejestrze ).

Piszesz że plan zasilana cytuje : " Dodałem plan zasilania "Najwyższa wydajność"." gdzie to widać !?

Zrzut-ekranu-7.png

Telemetria nie jest wogóle " ruszona " ? :

Zrzut-ekranu-5.png

a wystarczyło dodać skrypt ( gotowy jest tego pełno w necie ) do instalacji nienadzorowanej i było by dobrze na poziomie podstawowym.
Zapory to już wogóle nie dotykałeś jest tam nawalone tak jak M.S nawalił i źre zasoby w takim tempe jak Kusocinski w biegach !.

Zrzut-ekranu-6.png

itd.. ,itd...

Duuuuużo jeszcze temu " modzikowi " brakuje i mam nadzieję że to poprawisz oby Ci nie zajeło tego następne trzy lata !.

Ryzenek and Fury6389 like this
Posted

wrzućcie proszę link na gdrive, mega znów ustawia limity, a gdrajva zasysa bezproblemowo mój potraktowany witaminką idm

jakby ktoś miał problemy z mega.nz , polecam:

JanKo66 and LAGUNA like this
Posted

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] przecież 11 nawet wycięta tyle zajmuje na dysku a tu jest pełny system z tą telemetrią też pi..dolisz głupoty każdy os szpieguje i wyłączenie tego nie wiele da 

hosse6668 likes this
Posted
11 minut temu, joon napisał(a):

ale co się dziwić jak podstawowych czynności w tym kierunku nic nie jest zrobione a gdzigdzie46 procesów 

itd.. ,itd...

Duuuuużo jeszcze temu " modzikowi " brakuje i mam nadzieję że to poprawisz oby Ci nie zajeło tego następne trzy lata !.

Szkoda słów, na dyletanctwo nic nie poradzę