Franc Posted June 1, 2024 Report Posted June 1, 2024 31 minut temu, srom-otnik napisał(a): LTSC - koniecznoe chcę mieć na swoim blaszaku jako system główny To brzmi jak obietnica, że na Win 11 Twoje mody się nie skończą srom-otnik and swiniarobert69 like this Quote
pubg11 Posted June 1, 2024 Report Posted June 1, 2024 Witam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , to prawdziwy zaszczyt móc testować twoje dzieło. Dziękuje za możliwość. Pozdrawiam starcraft2fan, srom-otnik and hosse6668 like this Quote
srom-otnik Posted June 1, 2024 Author Report Posted June 1, 2024 21 minut temu, Franc napisał(a): To brzmi jak obietnica, że na Win 11 Twoje mody się nie skończą Oczywiście, że tak. Zawsze wolałem LTSB, a później LTSC od normalnych W10. swiniarobert69 and starcraft2fan like this Quote
C9S Posted June 1, 2024 Report Posted June 1, 2024 2 godziny temu, srom-otnik napisał(a): Oczywiście, że tak. Zawsze wolałem LTSB, a później LTSC od normalnych W10. ltsc bez modowania nawet za..erdala srom-otnik and swiniarobert69 like this Quote
c666 Posted June 1, 2024 Report Posted June 1, 2024 3 godziny temu, srom-otnik napisał(a): Oczywiście, że tak. Zawsze wolałem LTSB, a później LTSC od normalnych W10. jak tylko Twój avatar nie będzie się tego ani wstydził ani bał to w ciemno obstawiam, że będzie to do powszechnego użytku... cokolwiek powstanie... :)) ... zdrówko :browar srom-otnik likes this Quote
lovelas28 Posted June 1, 2024 Report Posted June 1, 2024 W dniu 29.05.2024 o 16:58, magg napisał(a): Niestety nie działa. Sterowniki aktualizuje w tle. Jest to irytujące bo ściąga stare z 2015 roku. Po przestawieniu optymalizatora na def. Firefox oraz office 2016 plus po przeszło godzinie instaluje się. Reszta przeglądarek instaluje się normalnie. Panowie, to nie system na takiego trupa. Jakiś w10 polecany ale nie od sromotnika? Czy są różnice w wydajności między wersjami w10? Tu masz dzialajacy w 100% wylaczenie aktualizacj mozesz wlaczac i wylaczac [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
magg Posted June 2, 2024 Report Posted June 2, 2024 9 godzin temu, lovelas28 napisał(a): Tu masz dzialajacy w 100% wylaczenie aktualizacj mozesz wlaczac i wylaczac [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] O! Spróbuję, właśnie planowałem się zabierać za format przy niedzielnym obiadku. Oby zadziałało i nie był to wirus. Zauważyłem jeszcze jedną rzecz. Po instalacji np. winrar nie pokazuje mi z menu kontekstowego wyboru rozpakowania archiwum. Po instalacji 7zip jest tak samo. Jest wyodrębnianie ale już wyboru winrar/7zip nie ma. Dziwne. Panowie, wiem że nie w temacie ale jesteście tu na gorąco więc ponowie pytanie: czy jest różnica w wydajności edycji rocznikowych W10? Wiem, że małomiekki porzuca wsparcie następujących po sobie edycji a co za tym idzie i programy firm zewnętrznych przestają się uruchamiać. I drugie pytanie, o co chodzi z tymi edycjami LTSC? Pozdro Quote
netnautier Posted June 2, 2024 Report Posted June 2, 2024 Witam Fikuśny wynalazek, BRAVO dla Machera. Pytanko w tej edycji jak wyłączyć przy logowaniu obowiązek podawania hasła? Ktoś coś coś coś... Quote
stens Posted June 2, 2024 Report Posted June 2, 2024 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] skopiuj do notatnika, zapisz "jako wszystkie pliki" logowanie.reg i ppm, scal. Następnie uruchom "netplwiz" Cytat Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device] "DevicePasswordLessBuildVersion"=dword:00000000 LAGUNA and srom-otnik like this Quote
srom-otnik Posted June 2, 2024 Author Report Posted June 2, 2024 Czy chcecie, zeby Windows Update było zablokowane po instalacji systemu, a wlaczane dopiero na zadanie przez Optymalizator Usług? Pytam, bo czyatam posty, ze przeszkadza Wam domyślna konfiguracja usług, w tym działający WU Awariaman, Robert M, starcraft2fan and 1 other like this Quote
C9S Posted June 2, 2024 Report Posted June 2, 2024 22 minuty temu, srom-otnik napisał(a): Czy chcecie, zeby Windows Update było zablokowane po instalacji systemu, a wlaczane dopiero na zadanie przez Optymalizator Usług? Pytam, bo czyatam posty, ze przeszkadza Wam domyślna konfiguracja usług, w tym działający WU wrzuć skrypty/ regi wł/wył do blokowania wu/instalcji sterów przez wu domyślnie zostaw włączone swiniarobert69 and Awariaman like this Quote
sasik007 Posted June 2, 2024 Report Posted June 2, 2024 ktos podpowie czemu mam tak na wirtualboxie Quote
LAGUNA Posted June 2, 2024 Report Posted June 2, 2024 1 godzinę temu, srom-otnik napisał(a): Czy chcecie, zeby Windows Update było zablokowane po instalacji systemu, a wlaczane dopiero na zadanie przez Optymalizator Usług? Osobiście nie mam nic przeciwko a nawet mogło by się to okazać dobrym rozwiązaniem. Uwaga na KB5037853 zamraża pasek Quote
LAGUNA Posted June 2, 2024 Report Posted June 2, 2024 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
sasik007 Posted June 2, 2024 Report Posted June 2, 2024 czy istnieje mozliwosc dostac jakos ten plik od czyszczenia systemu?? Quote
magg Posted June 2, 2024 Report Posted June 2, 2024 2 godziny temu, srom-otnik napisał(a): Czy chcecie, zeby Windows Update było zablokowane po instalacji systemu, a wlaczane dopiero na zadanie przez Optymalizator Usług? Pytam, bo czyatam posty, ze przeszkadza Wam domyślna konfiguracja usług, w tym działający WU Generalnie instalacje można przeprowadzić przy odłączonym kablu a sam konfigurator nie pyta o hasło do Wi-Fi podczas instalacji, przynajmniej u mnie. Wiesz, mnie denerwuje to, że po nawiązaniu połączenia z siecią WU w tle ściąga sterowniki nie tylko mi nie dając wyboru które chce a których nie zainstalować ale robi to automatycznie, bez nadzoru w dodatku nie najnowsze, tylko jakieś starocie z 2015 roku. To wkurzające, bo np dźwięk chce natywnie z MS sterownikiem (nie charczy mi wtedy nic np odpalając AGSa choć to muszę jeszcze sprawdzić, być może problem leży gdzie indziej np w wersji sterownika lub jakimś wpisie w rejestrze optymalizatora, na W10 mam to samo) a już grafa NVIDIA ściąga i po instalacji krzyczy: uaktualnij! No absurd kompletny. To już wolę manualnie zainstalować sterownik niż nadpisywać nowy nad stary lub marnować czas na czyszczenie w trybie awaryjnym. Kurde, na jakiej zasadzie MS dostarcza te sterowniki?! Są nowsze a WU wpycha stare. srom-otnik, starcraft2fan and swiniarobert69 like this Quote
szymibtw Posted June 2, 2024 Report Posted June 2, 2024 1 minutę temu, magg napisał(a): Generalnie instalacje można przeprowadzić przy odłączonym kablu a sam konfigurator nie pyta o hasło podczas instalacji, przynajmniej u mnie. Wiesz, mnie denerwuje to, że w tle ściąga sterowniki nie tylko mi nie dając wyboru które chce a których nie zainstalować ale robi to automatycznie, bez nadzoru w dodatku nie najnowsze tylko jakieś starocie z 2015 roku. To wkurzające, bo np dźwięk chce natywnie z MS sterownikiem (nie charczy mi wtedy nic np odpalając AGSa choć to muszę jeszcze sprawdzić, być może problem leży gdzie indziej np w wersji sterownika lub jakimś wpisie w rejestrze optymalizatora, na W10 mam to samo) a już grafa NVIDIA ściąga i po instalacji krzyczy: uaktualnij! No absurd kompletny. To już wolę manualnie zainstalować sterownik niż nadpisywać nowy nad stary lub marnować czas na czyszczenie w trybie awaryjnym. Kurde, na jakiej zasadzie MS dostarcza te sterowniki?! Są nowsze a WU wpycha stare. Mam to samo. Dlatego pytałem wyżej czy mogę swój reg wrzucić który to wyłącza na amen Pytanie czy nic nie namiesza w systemie srom-otnik likes this Quote
magg Posted June 2, 2024 Report Posted June 2, 2024 Teraz, szymibtw napisał(a): Mam to samo. Dlatego pytałem wyżej czy mogę swój reg wrzucić który to wyłącza na amen Pytanie czy nic nie namiesza w systemie W którymś wątku pojawił się chyba link do programu do definitywnego wyłączenia WU, jakoś WU off, disWU czy jakoś tak ale za chiny ludowe nie mogę tego znaleźć. Na razie użyłem tego od kolego lovelas28, choć kurde zawsze mam stress przed dodawaniem czegoś do rejestru. Quote
zdzisiek24 Posted June 2, 2024 Report Posted June 2, 2024 Windows Update Blocker v1.8 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I nie przesadzajcie z tymi sterownikami. Są tu sieroty bazujące wyłącznie na windowsowych driverach i dopiero jak im coś nie działa szukają po necie. swiniarobert69 and starcraft2fan like this Quote
srom-otnik Posted June 2, 2024 Author Report Posted June 2, 2024 16 minut temu, szymibtw napisał(a): Mam to samo. Dlatego pytałem wyżej czy mogę swój reg wrzucić który to wyłącza na amen Pytanie czy nic nie namiesza w systemie Pewnie, że możesz. Ok, bedzie WU zamrożone przy instalacji, odblokujecie sobie Optymalizatorem Robert M, starcraft2fan and swiniarobert69 like this Quote
magg Posted June 2, 2024 Report Posted June 2, 2024 41 minut temu, zdzisiek24 napisał(a): Windows Update Blocker v1.8 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I nie przesadzajcie z tymi sterownikami. Są tu sieroty bazujące wyłącznie na windowsowych driverach i dopiero jak im coś nie działa szukają po necie. No jasne, mam bazowe MS do sieci Wi-Fi i działają sprawnie, wszystkie opcje sterownika są dostępne więc czy producenta czy z MS jeden pies. Gdzie jest Wally? Brak wyboru Winrar/7zip [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] PS znalazłem jeszcze jeden bug. Może ktoś potwierdzi, przy wyborze trybu wydajnościowego w opcjach zasilania tryb ten jest dokładnie taki sam jak optymalny tj. nic na max performance nie jest ustawione. Ponadto, dokonując zmian do tryby default'owego zmieniają się ustawienia "Przełącz komputer w tryb uśpienia". Może ktoś potwierdzić? swiniarobert69 likes this Quote
plusik Posted June 2, 2024 Report Posted June 2, 2024 Zainstalowałem sprawdziłem i jestem pełen podziwu. Moje gratulacje dobra robota. System chodzi bez problemu a nawet lepiej od tego co miałem swiniarobert69 and srom-otnik like this Quote
sasik007 Posted June 2, 2024 Report Posted June 2, 2024 ponawiam pytanie czy jest możliwość dostania tego scryptu do czyszczenia? z tego systemu? uzywam tego systemu na jednym laptopie i chcialbym sobie ten skrypt uruchomic na innym ? swiniarobert69 likes this Quote
netnautier Posted June 2, 2024 Report Posted June 2, 2024 9 godzin temu, stens napisał(a): @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] skopiuj do notatnika, zapisz "jako wszystkie pliki" logowanie.reg i ppm, scal. Następnie uruchom "netplwiz" O dziękuję, wypróbowałem działa znakomicie. Pozdro i Dzięki Mistrzuniu swiniarobert69 likes this Quote
LAGUNA Posted June 2, 2024 Report Posted June 2, 2024 To by nie pomogło [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
wlodeusz Posted June 2, 2024 Report Posted June 2, 2024 Szanowny Sromotniku, jak włączyć możliwość używania bezpiecznego serwera DSN ? Jest tam kłóda, a wiadomo, ze warto skorzystać w dobie cenzury z 1.1.1.1 Bardzo proszę o pomoc, w tym jedynym upierdliwym problemie? swiniarobert69 likes this Quote
Tolu Posted June 2, 2024 Report Posted June 2, 2024 3 godziny temu, wlodeusz napisał(a): Szanowny Sromotniku, jak włączyć możliwość używania bezpiecznego serwera DSN ? Jest tam kłóda, a wiadomo, ze warto skorzystać w dobie cenzury z 1.1.1.1 Bardzo proszę o pomoc, w tym jedynym upierdliwym problemie? Cześć możesz spróbować jednego sposobu z filmu i napisać czy działa? Quote
srom-otnik Posted June 2, 2024 Author Report Posted June 2, 2024 3 godziny temu, wlodeusz napisał(a): Szanowny Sromotniku, jak włączyć możliwość używania bezpiecznego serwera DSN ? Jest tam kłóda, a wiadomo, ze warto skorzystać w dobie cenzury z 1.1.1.1 Bardzo proszę o pomoc, w tym jedynym upierdliwym problemie? W Edge? Przecież tam ustawiasz jak chcesz. Chyba ze nie o tym samym myślimy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
magg Posted June 3, 2024 Report Posted June 3, 2024 W dniu 1.06.2024 o 23:16, lovelas28 napisał(a): Tu masz dzialajacy w 100% wylaczenie aktualizacj mozesz wlaczac i wylaczac [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Po zastosowaniu wpisu nie uruchamia się sklep? Tak ma byc? Quote
srom-otnik Posted June 3, 2024 Author Report Posted June 3, 2024 6 minut temu, magg napisał(a): Po zastosowaniu wpisu nie uruchamia się sklep? Tak ma byc? Zaczęły się eksperymenty... Uzyj Optymalizatora usług, daj domyslne ustawienia to zniweluje dzialanie tych Waszych skrypcików, a pozniej po restarcie ustaw w Optymalizatorze usługi dostosowanego do swoich minimalnych potrzeb Quote
Recommended Posts