Jump to content

legalny Win 10 najtańszym sposobem?

Recommended Posts

Posted

Nie do końca rozumiem. Certyfikat to naklejka COA czy się mylę?

ESD nie ma naklejki ! i nie jest wymagana, dostajesz na maila sam klucz, do tego fakturę i certyfikat na PDF.

Posted

Ok dzięki. A jak będę chciał zmienić np płytę główną to tracę licencje? Rozumiem, że tego win7 co ktoś kupił w tym cyber sklepie mam aktywować telefonicznie?

Posted

Aktywacja Online przeszła u mnie choć sam spzredawca w razie problemów zaleca telefoniczną i to jest licencja Retail z mozliwosćia przeniesienia klucza.

Posted

@up, nie.

Musisz najpierw zainstalować Windows 7 i aktywować go. Potem zaktualizować Windows 7 do Windows 10 przez Windows Update. Jeśli po aktualizacji system Windows 10 będzie aktywny - dopiero możesz zainstalowac go na czystko bez podawania klucza, bo aktywacja odbędzie się automatycznie na podstawie ID Twojego komputeraz zapisanego w M$ podczas pierwszej aktywacji Windows 10.

Posted

Dzięki. Teraz tylko zebym miał 100% pewność ze to legalne klucze. Ech.

Mam ten sam dylemat co Ty. Ech.

Do

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Dzwoniłeś może na infolinie MS z zapytaniem o sprawdzenie legalności klucza?

Żeby to nie był jakiś z MSDN lub dreamsparka.

Posted

Pytałem się sprzedawcy i nawet dostałem certyfikat legalnośći, który został powtierdzony przez MS jak do nich dzwoniłem. Aktualka do Windows 10 bez problemu.

Skoro kolega rosomak34 potwierdził już legalność działalności tego sklepu na infolinii M$, to w sumie nie mam pojęcia nad czym nadal medytujecie.
Posted

Przeglądam to forum od dawna, postanowiłem w końcu dołożyć swój głos. Nie polecam tego sklepu, sam mam system kupiony za dużo większe pieniądze i boli trochę, że cena aż tak spadła. Jako nowy użytkownik nie mogę wyrazić swojej opinii? Czy ja poleciłem ten sklep :P?

Edit: Kolega szukający spisku ma aż 7 postów, cóż za autorytet.

Posted

Ja miałem problemy z aktywacja i dzwoniłem do konsultanta Ms i on się nic nie czepiał. Potem już szło online.a o legalność sensu stricte nie pytałem ale mnie się nikt nic nie czepiał. I gadałem nie z bólem a z konsultantem. Pozatym jak mowie aktywacja upgrade bez problemu

Posted

Ja miałem problemy z aktywacja i dzwoniłem do konsultanta Ms i on się nic nie czepiał.

To o niczym nie świadczy, kiedyś znalazłem plik z keyami do 7. Zadzwoniłem i babeczka z MS bez problemu mi aktywowała system, powiedziałem  że zmieniłem płytę.

Guest znaffca
Posted

instaluj 7/8 aktywuj loaderem/kms, daj upgrade do 10, i masz aktywna oryg. 10 :lol:

pirat a jednak oryg. :E

pozniej przy czystej instalacji bedziesz mial aktywna 10, bo id kompa bedzie na serverech ,microsoftu :lol: :lol:

Posted

instaluj 7/8 aktywuj loaderem/kms, daj upgrade do 10, i masz aktywna oryg. 10 :lol:

pirat a jednak oryg. :E

pozniej przy czystej instalacji bedziesz mial aktywna 10, bo id kompa bedzie na serverech ,microsoftu :lol: :lol:

Tak na razie działa, ale MS może później zablokować ten HWID.

I nadal masz pirata czyli wersje nielegalna, ale aktywowaną.

Posted

onkel google    szukac --->czytac --->szukac --->czytac  itd.

Posted

onkel google    szukac --->czytac --->szukac --->czytac  itd.

Człowieku opanuj się, podajesz linka do zawirusowanego pliku. Pełno w nim adware i innych śmieci...

Jest sprawdzony KMSpico albo Microsoft Toolkit a Ty podajesz link do jakiegoś wirusa. Widać jak potrafisz szukać w Google, chyba wirusów.

NIE ŚCIĄGAĆ TEGO PLIK JEST ZAWIRUSOWANY !!

​To plik który poleciłeś:

Nazwa pliku:

Windows 10 Final Any Edition Activator is Here !.zip

Współczynnik wykrycia: 19 / 56 

Posted

Człowieku opanuj się, podajesz linka do zawirusowanego pliku. Pełno w nim adware i innych śmieci...

Jest sprawdzony KMSpico albo Microsoft Toolkit a Ty podajesz link do jakiegoś wirusa. Widać jak potrafisz szukać w Google, chyba wirusów.

NIE ŚCIĄGAĆ TEGO PLIK JEST ZAWIRUSOWANY !!

​To plik który poleciłeś:

Nazwa pliku:

Windows 10 Final Any Edition Activator is Here !.zip

Współczynnik wykrycia: 19 / 56 

sam sie opanuj kolo , kazdy witaminka(witamina czy dopalacz) jest rozpoznawalny jako zagrozenie to normalne , ja z tej storonki jak i wielu znajomych kozysta i jest git 

poza tym nie chcesz - nie instaluj

no problem 

ps.czytaj z uwaga na orginalnej stronce komentarze dotyczace tej witaminy i nie byc juz w shocku  :ph34r:

Posted

Z dyskusji o "legalnym Win 10 najtańszym sposobem" przeszliście do witaminek bardzo szybko :P. Wracając trochę do oryginalnego tematu - jestem zainteresowany sklepem "CYBERUSŁUGI" przedstawionym kilka stron wcześniej. Czy jest jakakolwiek szansa sprawdzenia tego całego "Microsoft Partner Network ID"(4393868), którym sprzedawca legitymuje się jako autoryzowany punkt sprzedaży?

Posted

znalazlem takie cus 

"best way get windows 10 pro easy. install windows 7 pro and active using loader daz 2.2.2 and upgrade to ultimate using windows any time upgrade (key just search on this site).

After upgrade now you can upgrade to windows 10 and get permanant active and genuie simple-smile.png

"

Guest znaffca
Posted

ten witaminka (a ja chce pisac cra..  :P  ) co podal guma77 to kmspico

Posted

ten witaminka (a ja chce pisac cra..  :P  ) co podal guma77 to kmspico

Nawet jeśli to lepiej ściągnąć KMSpico z oficjalnego źródła. Plik z tej strony jest opakowany w downloader jakiś śmieci. Odpaliłem go na VM i ściąga już 3 minuty jakieś śmieci, nie polecam.

Posted

Z dyskusji o "legalnym Win 10 najtańszym sposobem" przeszliście do witaminek bardzo szybko :P. Wracając trochę do oryginalnego tematu - jestem zainteresowany sklepem "CYBERUSŁUGI" przedstawionym kilka stron wcześniej. Czy jest jakakolwiek szansa sprawdzenia tego całego "Microsoft Partner Network ID"(4393868), którym sprzedawca legitymuje się jako autoryzowany punkt sprzedaży?

Za 20 pln więcej dałem Wam linka do wersji nie podlegającej dyskusji. Dusigrosze?

Posted

Czy ja wiem czy nie podlegającej dyskusji; podyskutować zawsze można. Sprzedawca na Allegro oferuję nam wersje OEM - po wymianie leciwego komputera trzeba się modlić o to by pani Zosia z Microsoft uwierzyła nam w ckliwą historyjkę, że była wielka burza i zrobiła naszej płycie głównej wielkie kuku. Na stronie "wątpliwej" podanej kilka stron wcześniej za 20 zł mniej możemy nabyć system, z jakimś tam certyfikatem, w wersji retail(kłopoty z przenoszeniem systemu znikają). Zresztą ja pytałem o możliwości sprawdzenia "MPN", którym identyfikuje się sprzedawca a nie o najtańszego Windowsa w wiosce.

Posted

Co do OEM to oczywiście masz rację. Zawsze mozna poszukać uzywanego Win 8 OEM który jako jedyny ma w licencji mozliwość przenoszenia na inny komp. Chcesz być pewnien tego ESD na 100%? - kup i zadzwoń do MS z prośbą o sprawdzenie. ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information