JKoz Posted July 29, 2015 Report Posted July 29, 2015 Zastanawiam się nad kupnem Windows 8.1 Professional za niecałe 300 zł [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a później wykonać normalną aktualizację z ISO do Windows 10. Dobry sposób? Z tego co widze to wersja PRO Windowsa 10 to wydatek podand 600 zł. A w taki sposób zaoszczędze ponad 300 zł. Płyty nie potrzebuję.
rosomak34 Posted July 29, 2015 Report Posted July 29, 2015 Windows 7 za 189zł.[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Razem certyfikaty, dokumenty i wszystko, sam go mam.
JKoz Posted July 29, 2015 Author Report Posted July 29, 2015 Aktywuje się normalnie? Jest to nowy produkt czy odsprzedawany? Kolejna kwestia to czy aktualizacja do Win 10 będzie do wersji PRO?
Punisher Posted July 29, 2015 Report Posted July 29, 2015 Win 7 pro/ultimate mają aktualizacje do 10 pro z tego co kojarzę Wysłane z mojego HUAWEI MT7-L09 przy użyciu Tapatalka
razor1995 Posted July 29, 2015 Report Posted July 29, 2015 @rosomak34, to jest na pewno legalny system ? Jakie wrażenia, bo zainteresowała mnie ta oferta. Jak z aktualizacją do Windows 10 ?
Nieobecny Posted July 29, 2015 Report Posted July 29, 2015 Tu macie na pewno legalny i sprawdzony: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Miewa w ofercie też Win 8.1 i Win 7 HP ale systemy idą jak świeże bułki. A tamten z linka na 99% nielegalny - Win 7 Pro BOX to cena ponad 1000 pln - zbyt duża różnica, ale to tylko moje zdanie.
rosomak34 Posted July 29, 2015 Report Posted July 29, 2015 @rosomak34, to jest na pewno legalny system ? Jakie wrażenia, bo zainteresowała mnie ta oferta. Jak z aktualizacją do Windows 10 ? Pytałem się sprzedawcy i nawet dostałem certyfikat legalnośći, który został powtierdzony przez MS jak do nich dzwoniłem. Aktualka do Windows 10 bez problemu.
JKoz Posted July 29, 2015 Author Report Posted July 29, 2015 Naszą domeną jest doszukiwanie się wałków jak cena jest zbyt niska.Tak jakby to godziło w nasze ego - NIE ZAPŁACĘ TAK MAŁO PEWNIE KRADZIONE ALE ZEPSUTE. Jeśli masz wszystkie papiery i osoba sprzedaje nie od wczoraj to czego się martwisz - jesteś czysty. Ale część osób zapomniało że Win 7 przestał być wpierany i jest pewnego rodzaju kulą u nogi. To samo co było z XP. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], a jak szybkość realizacji zamówienia w tym sklepie?
provectus Posted July 29, 2015 Report Posted July 29, 2015 Naszą domeną jest doszukiwanie się wałków jak cena jest zbyt niska. Tak jakby to godziło w nasze ego - NIE ZAPŁACĘ TAK MAŁO PEWNIE KRADZIONE ALE ZEPSUTE. Jeśli masz wszystkie papiery i osoba sprzedaje nie od wczoraj to czego się martwisz - jesteś czysty. Ale część osób zapomniało że Win 7 przestał być wpierany i jest pewnego rodzaju kulą u nogi. To samo co było z XP. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], a jak szybkość realizacji zamówienia w tym sklepie? ale o to chodzi by kupic tanio w7 i zrobić upgrade do w10 czy ty czytasz czasami tytuł tematu i jego treść?
rosomak34 Posted July 29, 2015 Report Posted July 29, 2015 rosomak34, a jak szybkość realizacji zamówienia w tym sklepie? 4-5h w moim przypadku. Ja ten sklep widze juz od kilku miesięcy na sieci, Jak ktoś wie gdzie sparwdzić to sprzedawca to Paweł Rzemieniecki "CYBERUSŁUGI" Microsoft Partner Network ID 4393868. Mi się aktywował beż żadnych problemów i wszytkie papiery mam. Najwyżej na koljeny raz bede kupować BOXy albo przejdę na OS X. Raczej jako klient to czysty jestem w razie co.
JKoz Posted July 30, 2015 Author Report Posted July 30, 2015 ale o to chodzi by kupic tanio w7 i zrobić upgrade do w10 czy ty czytasz czasami tytuł tematu i jego treść? Naprawdę? NAPRAWDĘ? Sam go utworzyłem 4-5h w moim przypadku. Ja ten sklep widze juz od kilku miesięcy na sieci, Jak ktoś wie gdzie sparwdzić to sprzedawca to Paweł Rzemieniecki "CYBERUSŁUGI" Microsoft Partner Network ID 4393868. Mi się aktywował beż żadnych problemów i wszytkie papiery mam. Najwyżej na koljeny raz bede kupować BOXy albo przejdę na OS X. Raczej jako klient to czysty jestem w razie co. Sposób z Windows 7 OEM i później wykonanie aktualizacji do 10 jest jak najbardziej najlepszym sposobem taniego i kompletnie legalnego zdobycia Windowsa 10. A 190 zł to nie jest dużo, szczególnie że Win 10 będzie ostatnim systemem przed cykliczna aktualizacją. Coś na podobieństwo Apple - im to na dobre nie szyło (ale to firma która skupiła się na iZabawkach, w końcu ponad 80% dochodu z tego mają). Sklep jest OK. Nawet jeśli handlują kluczami z drugiej ręki - komputerów, które zostały zutylizowane to nic złego. To u nas w kraju rupiecie lądują na Allegro - na zachodzie nikt się z tym nie bawi i wszystko poddawane jest recyklingowi. Swego czasu pracowałem w Irlandii (właśnie w takiej firmie) to wywalano płyty główne z procesorami mobilnymi (wtedy na rynku najwyższy model był T7700) to wykręcałem je na handel (przyznaje się, nie takie rzeczy ludzie wynosili z roboty - jak pisałem u nas nie na recykling a jeszcze 3 razy zmieniłoby własciciela) działające T7200...T7600. Najlepsze w tym że to ciągnie się od lat. Dlatego kilkanaście tygodni temu można było przeczytać w mediach, informację gdzie Unia przypierdzieliła się do Polski o brak fabryk przetwarzania "zużytej" elektroniki (WEEE).
razor1995 Posted July 30, 2015 Report Posted July 30, 2015 A tamten z linka na 99% nielegalny - Win 7 Pro BOX to cena ponad 1000 pln - zbyt duża różnica, ale to tylko moje zdanie.Ja tu widzę - "Typ licencji: ESD (Electronic Software Distribution) oraz Microsoft Windows 7 Professional ESD Retail SP1 PL", wydaje mi się, że cena jest realna Zobaczymy, może po wypłacie sobie kupię
rosomak34 Posted July 30, 2015 Report Posted July 30, 2015 jedyny minus to że to win 7 x86 Bzdura pasuję do obu.
-Bibol- Posted July 30, 2015 Report Posted July 30, 2015 nie wiem nie testowałem ale w linku jest 86 wiec tym sie sugerowałem "windows-7-professional-esd-retail-sp1-pl-p-86" ale jeśli pasuje do obu wersji to dobra okazja
Semyazza Posted July 30, 2015 Report Posted July 30, 2015 Telefonicznie aktywujcie, kiedyś pomagało. OEMa przed RTMem jeszcze wbiłem z 8.1 na 10 pro.
rosomak34 Posted July 30, 2015 Report Posted July 30, 2015 Swoja drogą, pełne przeniesie klucza do W10 następuję bez potzreby zalogowania się do konta MS nie, tylko od razu jak się aktywuję?
provectus Posted July 30, 2015 Report Posted July 30, 2015 od razu sam sie aktywuje juz, serwery naprawione
JKoz Posted July 31, 2015 Author Report Posted July 31, 2015 Kupiłem klucz Win 8.1 - wieczorkiem dostałem na maila. Fakturę, certyfikat i klucz. Wziąłem jeszcze jeden dla firmowego składaka, tylko z naklejką (kilka złotych więcej za kuriera), który powinien być na chodzie w przyszłym tygodniu.
rosomak34 Posted July 31, 2015 Report Posted July 31, 2015 Kupiłem klucz Win 8.1 - wieczorkiem dostałem na maila. Fakturę, certyfikat i klucz. Wziąłem jeszcze jeden dla firmowego składaka, tylko z naklejką (kilka złotych więcej za kuriera), który powinien być na chodzie w przyszłym tygodniu. Z jakiej oferty? Z tego sklepu, czy Allegro?
Kondorro Posted July 31, 2015 Report Posted July 31, 2015 Też muszę kupić tylko nie wiem czy z tego sklepu lub allegro. Którego brać?
Punisher Posted July 31, 2015 Report Posted July 31, 2015 Jeśli kilka osób zakupiło z tego sklepu to warto to przemyśleć jeśli sprawdzony jest Wysłane z mojego HUAWEI MT7-L09 przy użyciu Tapatalka
Camis Posted July 31, 2015 Report Posted July 31, 2015 Zastanawiam się nad kupnem Windows 8.1 Professional za niecałe 300 zł [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a później wykonać normalną aktualizację z ISO do Windows 10. A to nie lepiej było kupić Windows 7 Pro za 180zł niż przepłacać aż 300zł za Win 8?.
PhX1 Posted July 31, 2015 Report Posted July 31, 2015 Na allegro można kupić klucze do Win8.1 za 50zł. Tylko przed zakupem sprawdźcie sprzedającego i nie bierzcie od co mają mało komentarzy!
Kondorro Posted July 31, 2015 Report Posted July 31, 2015 A to nie lepiej było kupić Windows 7 Pro za 180zł niż przepłacać aż 300zł za Win 8?. Ta wersja za 180zł to ESD bez naklejki ( certyfikatu) COA!
rosomak34 Posted July 31, 2015 Report Posted July 31, 2015 Ta wersja za 180zł to ESD bez naklejki ( certyfikatu) COA! To jest ESD. Poczytaj trochę o tym. Certyfikat legalności jest a sam klucz chodzi nie wiem w czym problem. Nawet aktywacja online działa a w MS się nie czepiali.
Kondorro Posted July 31, 2015 Report Posted July 31, 2015 Pytałem sprzedającego i do tej wersji nie wysyła certyfikatu COA.
rosomak34 Posted July 31, 2015 Report Posted July 31, 2015 LIcencje ESD niw ymagają chyba certyfikatu, a coś czytałem, że na terenie UE odsprzedawanie licencji na oprogramowanie jest legalne od 2010 roku chyba, jeśli dołącza się komplet dokumentów.
Kondorro Posted July 31, 2015 Report Posted July 31, 2015 To co dodtajemy kupując z tego cyber sklepu do wersji ESD? Sam klucz?
Recommended Posts