Jump to content

Sony VAIO VPCF22L1E/B staruszek , czy mozna go uzdrowic na win 10

Recommended Posts

Posted

Procesor Intel® Core™ i5-2410M ,  2,30 (do 2,90 z technologią Turbo Boost), 2 (do 2,90 z technologią Turbo Boost)

NVIDIA® GeForce® GT 540M  ,1920 x 1200

DDR3 SDRAM    8 G  ram

dysk  hdd

byl  bym wdzieczny  za porade  ,  tak  zeby go  nie  zapalic  ,   jakis sensowny  system  dla   tego  jak  na swoje czasy  wypasionego  laptopa  3D/Blu Rey  ,  sentyment  do tych czasow !!!!

Posted
22 minuty temu, rrroberto napisał(a):

Dysk wymień na SSD, a później dopiero szukaj Windows.

jak wywali aplikacje i sklep lub zainstaluje ltsc to pójdzie na hdd ale można jakiś tani założyć jak ma kase 

Posted
51 minut temu, bunio1 napisał(a):

Zależy czy chcesz tylko sprawdzić czy się uruchomi na win 10 czy tego używać, wg mnie ten sprzęt nie nada się do używania win 10 w sposób akceptowalny.

nada sie mało wiesz 

Posted

dziekuje  za  porade  i  troche   jeszcze   tych  cennych  informacji  bym  chcial  odwas   jeszcze  wyciagnac   ,    poszukalem  i dowiedzialem sie ze byla  aktualizacja do win 10   ale nie  na  polska wersje  tego  wypasionego  ananasa  od   sony  ,  nie   jestem  jakis obeznany w tych   systemach  ale czy mozna ja  jeszcze  gdzies  znalesc  ta  aktualizacje   ,  laptop   w całej swej  "mocy"  sprawny  zakladam okularki 3d  od sony  i ogladam  AWATARA  ,  wiec  mysle ze   z ta  najnowsza   10  siatka  moglby  sobie poradzic  ,  jeszcze jedno pytanie  ---- czy moge  tam  wlozyc  lepszy  procesor  ????    , w  specyfikacji  nawe   byl  i7  , ale  czy tej nowszej  generacj  by  mozna tam  wlozyc  ?,  biosu   napewno  nowego  juz nie ma  ,  gdzies  na  anglojezycznym  forum  znalazlem   zmodyfikowany  bios  do  tego  laptopa  ,  czyli  jak   rozumiem   personalna  specyfikacja  procesora  pod  zarzadzanie   systemem  ,  no ale  to juz trzeba  sie raczej  na tym  znac  ,  czy  ja bym  wlozyl  lepszy  procesor  to  ruszy  czy  go  ucegle ??  ,  z   gory  dziekuje   za  cenne porady .

/

Posted

szanowni  panowie   moim zdaniem   laptop  dzala  tyle lat  na win 7    --- pod ten  system  byl  dedykowany    i dalej  dziala  tyle lat !!!! , kup pan  sobie  laptopa    teraz   i  zobaczymy  ile podziala  i  jakie o pcje  modyfikacji bedzie mial  , moim   zdaniem   teraz   wszystko  jest   ograniczane  do  minimu standardowego  pod windowsa , a   za   cos lepszego  trzeba   placic   jak  by  to  byl   luksus  , pamietam   muj  wujek  informatyk  mowil  zawsze  ze  laptop   to  nie  jest komputer ,  stara doba szkola informatyki  , oczywiscie  to jest tyko moje zdanie  i moge sie  mylic , dziekuje za porady