alvas12 Posted March 22, 2024 Report Posted March 22, 2024 Procesor Intel® Core™ i5-2410M , 2,30 (do 2,90 z technologią Turbo Boost), 2 (do 2,90 z technologią Turbo Boost) NVIDIA® GeForce® GT 540M ,1920 x 1200 DDR3 SDRAM 8 G ram dysk hdd byl bym wdzieczny za porade , tak zeby go nie zapalic , jakis sensowny system dla tego jak na swoje czasy wypasionego laptopa 3D/Blu Rey , sentyment do tych czasow !!!! Quote
rrroberto Posted March 22, 2024 Report Posted March 22, 2024 Dysk wymień na SSD, a później dopiero szukaj Windows. Quote
C9S Posted March 22, 2024 Report Posted March 22, 2024 22 minuty temu, rrroberto napisał(a): Dysk wymień na SSD, a później dopiero szukaj Windows. jak wywali aplikacje i sklep lub zainstaluje ltsc to pójdzie na hdd ale można jakiś tani założyć jak ma kase Quote
bunio1 Posted March 22, 2024 Report Posted March 22, 2024 Zależy czy chcesz tylko sprawdzić czy się uruchomi na win 10 czy tego używać, wg mnie ten sprzęt nie nada się do używania win 10 w sposób akceptowalny. Quote
C9S Posted March 22, 2024 Report Posted March 22, 2024 51 minut temu, bunio1 napisał(a): Zależy czy chcesz tylko sprawdzić czy się uruchomi na win 10 czy tego używać, wg mnie ten sprzęt nie nada się do używania win 10 w sposób akceptowalny. nada sie mało wiesz Quote
alvas12 Posted March 22, 2024 Author Report Posted March 22, 2024 dziekuje za porade i troche jeszcze tych cennych informacji bym chcial odwas jeszcze wyciagnac , poszukalem i dowiedzialem sie ze byla aktualizacja do win 10 ale nie na polska wersje tego wypasionego ananasa od sony , nie jestem jakis obeznany w tych systemach ale czy mozna ja jeszcze gdzies znalesc ta aktualizacje , laptop w całej swej "mocy" sprawny zakladam okularki 3d od sony i ogladam AWATARA , wiec mysle ze z ta najnowsza 10 siatka moglby sobie poradzic , jeszcze jedno pytanie ---- czy moge tam wlozyc lepszy procesor ???? , w specyfikacji nawe byl i7 , ale czy tej nowszej generacj by mozna tam wlozyc ?, biosu napewno nowego juz nie ma , gdzies na anglojezycznym forum znalazlem zmodyfikowany bios do tego laptopa , czyli jak rozumiem personalna specyfikacja procesora pod zarzadzanie systemem , no ale to juz trzeba sie raczej na tym znac , czy ja bym wlozyl lepszy procesor to ruszy czy go ucegle ?? , z gory dziekuje za cenne porady . / Quote
C9S Posted March 22, 2024 Report Posted March 22, 2024 jak w sockecie jest to powinno dać radę ostatnio w swoim acerze wymieniałem Quote
alvas12 Posted March 22, 2024 Author Report Posted March 22, 2024 szanowni panowie moim zdaniem laptop dzala tyle lat na win 7 --- pod ten system byl dedykowany i dalej dziala tyle lat !!!! , kup pan sobie laptopa teraz i zobaczymy ile podziala i jakie o pcje modyfikacji bedzie mial , moim zdaniem teraz wszystko jest ograniczane do minimu standardowego pod windowsa , a za cos lepszego trzeba placic jak by to byl luksus , pamietam muj wujek informatyk mowil zawsze ze laptop to nie jest komputer , stara doba szkola informatyki , oczywiscie to jest tyko moje zdanie i moge sie mylic , dziekuje za porady Quote
alvas12 Posted March 22, 2024 Author Report Posted March 22, 2024 zainstalowalem Win JG10 x64 21H1 z najnowszymi sterownikami grafiki i smiga aż miło , bardzo dziekuje za porade redbull89 likes this Quote
Recommended Posts