shobu1 Posted March 13, 2024 Report Posted March 13, 2024 Witajcie, w tym tygodniu wpada do mnie leciwy laptop eMachines E732 na i3, ale planuję wymianę na i7, dołożenie RAMU i ogólna konserwacja, jaki system wgrać do tego retro laptopa, bo chciałbym docelowo na nim grać w starsze tytuły jak Heroes 3, Soldier of Fortune 2, pierwsze The Sims, moje pytanie czy w 2024 roku lepiej zaistalować na tym lapku Windows 7 czy jakąś okrojoną wersję Windows 10, ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć i ewentualnie podać odnośnik do pobrania modyfikacji, będę bardzo wdzięczny. Quote
podlos Posted March 13, 2024 Report Posted March 13, 2024 Jeśli tylko do pogrania w starsze gierki to windows 7 a może i nawet xp. Jeśli do normalnego użytkowania na dzisiejsze czasy to pozbyć się bo tu nawet wymiana na i7 nie pomoże. Quote
brygada69 Posted March 13, 2024 Report Posted March 13, 2024 Jak wymienisz jeszcze dysk na SSD to W10 od Sromo-tnika pójdzie Quote
shobu1 Posted March 13, 2024 Author Report Posted March 13, 2024 Dziękuję bardzo za odpowiedź a jaką konkretną modyfikację Windowsa 7 byście mogli polecić ? Quote
shobu1 Posted March 13, 2024 Author Report Posted March 13, 2024 Serdecznie dziękuję i pozdrawiam, i trzymajcie kciuki jak będę go rozkręcał i wymieniał procesor żebym pinów na procesorze nie pogiął i nie urwał tasiemek w środku Quote
Karrramba Posted March 14, 2024 Report Posted March 14, 2024 Jak nie na win7 to na win 8.1 powinno działać jak trzeba, win10 będzie muliło. Systemy od sromotnika to jak masz stary złom i chcesz instalować pakiety biurowe itp. a koniecznie chcesz lub musisz mieć win10. Możesz zainstalować jakiegoś kastrata ale a autopsji wiem że jak takowego zainstalujesz to chcąc prawidłowo zainstalować to i owo to i tak zamulisz system że będzie gorzej niż z czystym systemem ale próba nie strzelba próbować można tylko szkoda czasu lepiej od razu instalować czysty i go pod siebie blokować tam gdzie potrzeba. Quote
brygada69 Posted March 14, 2024 Report Posted March 14, 2024 @shoku Nie słuchaj kolegi Karramba nie ma racji. Quote
Karrramba Posted May 18, 2024 Report Posted May 18, 2024 @shobu1 Nie słuchaj kolegi @brygada69 nie ma racji . Tylko czysty system, najlepszy. Quote
popko.WindEnerg Posted August 28, 2024 Report Posted August 28, 2024 Co z tego, że system będzie chodził, jak youtube będzie kijowo chodził... Quote
Recommended Posts