Jump to content

System operacyjny do laptopa opartego na 1 generacji i7 w 2024 roku

Recommended Posts

Posted

Witajcie, w tym tygodniu wpada do mnie leciwy laptop eMachines  E732 na i3, ale planuję wymianę na i7, dołożenie RAMU i ogólna konserwacja, jaki system wgrać do tego retro laptopa, bo chciałbym docelowo na nim grać w starsze tytuły jak Heroes 3, Soldier of Fortune 2, pierwsze The Sims, moje pytanie czy w 2024 roku lepiej zaistalować na tym lapku Windows 7 czy jakąś okrojoną wersję Windows 10, ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć i ewentualnie podać odnośnik do pobrania modyfikacji, będę bardzo wdzięczny.

Posted

Jeśli tylko do pogrania w starsze gierki to windows 7 a może i nawet xp. Jeśli do normalnego użytkowania na dzisiejsze czasy to pozbyć się bo tu nawet wymiana na i7 nie pomoże.

Posted

Serdecznie dziękuję i pozdrawiam, i trzymajcie kciuki jak będę go rozkręcał i wymieniał procesor żebym pinów na procesorze nie pogiął i nie urwał tasiemek w środku :)

Posted

Jak nie na win7 to na win 8.1 powinno działać jak trzeba, win10 będzie muliło.

Systemy od sromotnika to jak masz stary złom i chcesz instalować pakiety biurowe itp. a koniecznie chcesz lub musisz mieć win10.

Możesz zainstalować jakiegoś kastrata ale a autopsji wiem że jak takowego zainstalujesz to chcąc prawidłowo zainstalować to i owo to i tak zamulisz system że będzie gorzej niż z czystym systemem ale próba nie strzelba próbować można tylko szkoda czasu lepiej od razu instalować czysty i go pod siebie blokować tam gdzie potrzeba.