Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dzień dobry. Czy może ktoś zaproponować maksymalnie odchudzoną modyfikację W11, która by ładowała się tak błyskawicznie jak Modyfikacja Win 8.1 SROM-otnika?. Dane laptopa w załączniku.Dziękuję i Pozdrawiam.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

piotr55 likes this
Posted
44 minuty temu, Fury6389 napisał(a):

Za mało danych napisz jaki tam siedzi proc ile masz razu i jakom masz kartę graficzną. To pozwoli na nasze działanie w konkretniej oczekującej odpowiedzi. 

Mój laptop

piotr55 likes this
Posted
22 minuty temu, jkaw napisał(a):

Mój laptop

Jak bym spróbował od falkora ale nie każdemu może się spodobać 

redbull89 likes this
Posted

Micro11 jest mocno okrojony i dobrze zoptymalizowany. System Falkora jest jeszcze mocniej obcięty przez co traci część funkcjonalności  (Xbox). Jest jeszcze tiny11 core  ale w necie nie ma sterowników do wifi. Polecam też zapoznać się z opinią twórcy micro11 który sam przyznaje że nie poleca tak mocno okrojonych systemów  i doradza wszystkim aby instalowali jego moda w wersji optimum gdyż wydajność jest taka sama (moduły są wyłączone a nie usunięte przez co funkcjonalność można przywrócić)

LAGUNA likes this
Posted
Godzinę temu, redbull89 napisał(a):

Micro11 jest mocno okrojony i dobrze zoptymalizowany. System Falkora jest jeszcze mocniej obcięty przez co traci część funkcjonalności  (Xbox). Jest jeszcze tiny11 core  ale w necie nie ma sterowników do wifi. Polecam też zapoznać się z opinią twórcy micro11 który sam przyznaje że nie poleca tak mocno okrojonych systemów  i doradza wszystkim aby instalowali jego moda w wersji optimum gdyż wydajność jest taka sama (moduły są wyłączone a nie usunięte przez co funkcjonalność można przywrócić)

Może i tak staci funkcjonalność ale kolega sam prosił o full kastrata jak bym jeszcze zerknol na kernel os

Posted

zainstaluj czystą 11 i wywal dismm ++ zbędne rzeczy a jak będzie mulić to postaw 10 ltsc czyściocha lub wersje od mr.t  

Posted

Modyfikacje obecnej 11-ki to "pic na wodę-fotomontaż".  To samo osiągniesz sam, stosując ogólnodostępne narzędzia i skrypty. Dodatkowym argumentem jest to, że powstałe "dzieło" jest na miarę Twoich potrzeb i wiedzy. Motywuje do kolejnych ulepszeń i szukania na nie sposobów. Poleganie na wyobraźni i kaprysach innych to ścieżka na manowce .... nigdy nie wiadomo gdzie Cię doprowadzi.

Najlepiej smakuje własnoręcznie zrobione ciasto, o uśmiechu na gębie nie wspomnę.   :D

Ot, taka moja bajka.

Posted

Możesz sobie jeszcze zerknąć tutaj (nie koniecznie instalować) poczytać o tym chudzielcu.

Wersja czysta też da radę.

redbull89 and piotr55 like this
Posted

Witam Wszystkich. Bardzo dziękuję za rady i sugestie. Miałem okazję wcześniej zainstalować Micro 11 ale na moim sprzęcie ładuje się nieco wolniej niż Falkor który obecnie testuję. Pozdrawiam.

Zapomniałem dodać, że modyfikacja Windows 8,1 od Sromo-tnika jest nie do pokonania pod względem szybkości ładowania.

srom-otnik likes this
Posted
W dniu 11.03.2024 o 11:58, jkaw napisał(a):

Dzień dobry. Czy może ktoś zaproponować maksymalnie odchudzoną modyfikację W11, która by ładowała się tak błyskawicznie jak Modyfikacja Win 8.1 SROM-otnika?. Dane laptopa w załączniku.Dziękuję i Pozdrawiam.

po co takie gadanie xD? co mu dobierzesz . masz 100 wersji win11  zaleznych od jego sprzetu xD?

Posted
W dniu 13.03.2024 o 10:17, jkaw napisał(a):

Witam Wszystkich. Bardzo dziękuję za rady i sugestie. Miałem okazję wcześniej zainstalować Micro 11 ale na moim sprzęcie ładuje się nieco wolniej niż Falkor który obecnie testuję. Pozdrawiam.

Zapomniałem dodać, że modyfikacja Windows 8,1 od Sromo-tnika jest nie do pokonania pod względem szybkości ładowania.

Potwierdzam - na 8.1 od sromotnik ekran ładowania w zasadzie nie istnieje i to na zwykłym SSD pod SATA! Ogolnie żaden inny system nie ładuje się tak szybko i nie jest tak responsywny.  Gdyby tylko była możliwość odpalania nowych gier z  apki Xbox to siedziałbym na 8.1 do dziś bo sama obsługę dx12 pod 8.1 można ogarnąć przez....

Layon likes this
Posted
W dniu 14.03.2024 o 19:08, wbak1102 napisał(a):

Dobre modyfikacje Win 11 robi  wojani217 na swojej stronce >> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ciekawe, że jak wstawiał Systemy na Forum wieszałeś psy na nim a teraz go wychwalasz że dobre mody robi.

Posted
3 godziny temu, siwydym napisał(a):

kuba555 to wojani.

ciężko zliczyć ile już nawalił tych kont na tym forum

Chciałby nim być, wiadomości i umiejętności ogromne, ale nim nie jestem. Ale Ty siwydym nie jesteś jasnowidzem i to jest przykre.

Posted
W dniu 14.03.2024 o 19:08, wbak1102 napisał(a):

Dobre modyfikacje Win 11 robi  wojani217 na swojej stronce >> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Nie można się zarejestrować. Wywala błąd. Pozdrawiam

Posted
30 minut temu, jkaw napisał(a):

Nie można się zarejestrować. Wywala błąd. Pozdrawiam

Wypełniałeś formularz na tej stronie?: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jeśli tak to musisz poczekać aż ci przyśle login i hasło na twój e-mail.

Posted

Bystry jesteś jak woda w klozecie !, a Angielski to już kompletnie w lesie.

Błąd  401  to :

"                                    Nieautoryzowany
Aby uzyskać dostęp do tego zasobu, wymagana jest odpowiednia autoryzacja! "

A po drugie gdzie ty tam widzisz  pola do rejestracji ?  bo ja tam widzę pola do logowania !

Może tak mniej skrętów  wypalać ?

Posted (edited)
W dniu 17.03.2024 o 19:00, Layon napisał(a):

Wypełniałeś formularz na tej stronie?: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jeśli tak to musisz poczekać aż ci przyśle login i hasło na twój e-mail.

52 minuty temu, byrwa22 napisał(a):

Witam

Edited by byrwa22
Zmiana
Posted
W dniu 11.03.2024 o 13:23, jkaw napisał(a):

Mój laptop

Dzień dobry. Czy ktoś mi podpowie jak zwiększyć pamięć wirtualną RAM w laptopie DELL. Mam w tej chwili modyfikację W11. A może jest jakiś program do tego? Czy jest to bezpieczne? Pozdrawiam

Posted
Godzinę temu, jkaw napisał(a):

Dzień dobry. Czy ktoś mi podpowie jak zwiększyć pamięć wirtualną RAM w laptopie DELL. Mam w tej chwili modyfikację W11. A może jest jakiś program do tego? Czy jest to bezpieczne? Pozdrawiam

Posted

dlaczego niektóre posty znikają z tego tematu?

czyżby prawda o wojani217 i jego stronie kogoś "ubodła"?

zastanawiające....

natomiast co do istoty tematu, proponuję sprawdzić jakiegoś moda stąd:

Kuba555 likes this