jkaw Posted March 11, 2024 Report Posted March 11, 2024 Dzień dobry. Czy może ktoś zaproponować maksymalnie odchudzoną modyfikację W11, która by ładowała się tak błyskawicznie jak Modyfikacja Win 8.1 SROM-otnika?. Dane laptopa w załączniku.Dziękuję i Pozdrawiam. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] piotr55 likes this Quote
Fury6389 Posted March 11, 2024 Report Posted March 11, 2024 Za mało danych napisz jaki tam siedzi proc ile masz razu i jakom masz kartę graficzną. To pozwoli na nasze działanie w konkretniej oczekującej odpowiedzi. Quote
pawelek1980 Posted March 11, 2024 Report Posted March 11, 2024 Wypróbuj sobie te, można spolszczyć ale nie wszędzie wejdzie język Polski [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] redbull89 likes this Quote
jkaw Posted March 11, 2024 Author Report Posted March 11, 2024 44 minuty temu, Fury6389 napisał(a): Za mało danych napisz jaki tam siedzi proc ile masz razu i jakom masz kartę graficzną. To pozwoli na nasze działanie w konkretniej oczekującej odpowiedzi. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mój laptop piotr55 likes this Quote
Fury6389 Posted March 11, 2024 Report Posted March 11, 2024 22 minuty temu, jkaw napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mój laptop Jak bym spróbował od falkora ale nie każdemu może się spodobać [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] redbull89 likes this Quote
redbull89 Posted March 11, 2024 Report Posted March 11, 2024 Micro11 jest mocno okrojony i dobrze zoptymalizowany. System Falkora jest jeszcze mocniej obcięty przez co traci część funkcjonalności (Xbox). Jest jeszcze tiny11 core ale w necie nie ma sterowników do wifi. Polecam też zapoznać się z opinią twórcy micro11 który sam przyznaje że nie poleca tak mocno okrojonych systemów i doradza wszystkim aby instalowali jego moda w wersji optimum gdyż wydajność jest taka sama (moduły są wyłączone a nie usunięte przez co funkcjonalność można przywrócić) LAGUNA likes this Quote
stens Posted March 11, 2024 Report Posted March 11, 2024 Może Ghost [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA likes this Quote
Fury6389 Posted March 11, 2024 Report Posted March 11, 2024 Godzinę temu, redbull89 napisał(a): Micro11 jest mocno okrojony i dobrze zoptymalizowany. System Falkora jest jeszcze mocniej obcięty przez co traci część funkcjonalności (Xbox). Jest jeszcze tiny11 core ale w necie nie ma sterowników do wifi. Polecam też zapoznać się z opinią twórcy micro11 który sam przyznaje że nie poleca tak mocno okrojonych systemów i doradza wszystkim aby instalowali jego moda w wersji optimum gdyż wydajność jest taka sama (moduły są wyłączone a nie usunięte przez co funkcjonalność można przywrócić) Może i tak staci funkcjonalność ale kolega sam prosił o full kastrata jak bym jeszcze zerknol na kernel os Quote
C9S Posted March 11, 2024 Report Posted March 11, 2024 zainstaluj czystą 11 i wywal dismm ++ zbędne rzeczy a jak będzie mulić to postaw 10 ltsc czyściocha lub wersje od mr.t Quote
zdzisiek24 Posted March 11, 2024 Report Posted March 11, 2024 Modyfikacje obecnej 11-ki to "pic na wodę-fotomontaż". To samo osiągniesz sam, stosując ogólnodostępne narzędzia i skrypty. Dodatkowym argumentem jest to, że powstałe "dzieło" jest na miarę Twoich potrzeb i wiedzy. Motywuje do kolejnych ulepszeń i szukania na nie sposobów. Poleganie na wyobraźni i kaprysach innych to ścieżka na manowce .... nigdy nie wiadomo gdzie Cię doprowadzi. Najlepiej smakuje własnoręcznie zrobione ciasto, o uśmiechu na gębie nie wspomnę. Ot, taka moja bajka. Fury6389, LAGUNA, warzywo9 and 1 other like this Quote
LAGUNA Posted March 11, 2024 Report Posted March 11, 2024 Możesz sobie jeszcze zerknąć tutaj (nie koniecznie instalować) poczytać o tym chudzielcu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wersja czysta też da radę. redbull89 and piotr55 like this Quote
jkaw Posted March 13, 2024 Author Report Posted March 13, 2024 Witam Wszystkich. Bardzo dziękuję za rady i sugestie. Miałem okazję wcześniej zainstalować Micro 11 ale na moim sprzęcie ładuje się nieco wolniej niż Falkor który obecnie testuję. Pozdrawiam. Zapomniałem dodać, że modyfikacja Windows 8,1 od Sromo-tnika jest nie do pokonania pod względem szybkości ładowania. srom-otnik likes this Quote
malwinosek Posted March 13, 2024 Report Posted March 13, 2024 W dniu 11.03.2024 o 11:58, jkaw napisał(a): Dzień dobry. Czy może ktoś zaproponować maksymalnie odchudzoną modyfikację W11, która by ładowała się tak błyskawicznie jak Modyfikacja Win 8.1 SROM-otnika?. Dane laptopa w załączniku.Dziękuję i Pozdrawiam. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] po co takie gadanie xD? co mu dobierzesz . masz 100 wersji win11 zaleznych od jego sprzetu xD? Quote
redbull89 Posted March 14, 2024 Report Posted March 14, 2024 W dniu 13.03.2024 o 10:17, jkaw napisał(a): Witam Wszystkich. Bardzo dziękuję za rady i sugestie. Miałem okazję wcześniej zainstalować Micro 11 ale na moim sprzęcie ładuje się nieco wolniej niż Falkor który obecnie testuję. Pozdrawiam. Zapomniałem dodać, że modyfikacja Windows 8,1 od Sromo-tnika jest nie do pokonania pod względem szybkości ładowania. Potwierdzam - na 8.1 od sromotnik ekran ładowania w zasadzie nie istnieje i to na zwykłym SSD pod SATA! Ogolnie żaden inny system nie ładuje się tak szybko i nie jest tak responsywny. Gdyby tylko była możliwość odpalania nowych gier z apki Xbox to siedziałbym na 8.1 do dziś bo sama obsługę dx12 pod 8.1 można ogarnąć przez.... Layon likes this Quote
wbak1102 Posted March 14, 2024 Report Posted March 14, 2024 Dobre modyfikacje Win 11 robi wojani217 na swojej stronce >> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] slawek1219 likes this Quote
Kuba555 Posted March 15, 2024 Report Posted March 15, 2024 W dniu 14.03.2024 o 19:08, wbak1102 napisał(a): Dobre modyfikacje Win 11 robi wojani217 na swojej stronce >> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ciekawe, że jak wstawiał Systemy na Forum wieszałeś psy na nim a teraz go wychwalasz że dobre mody robi. Quote
wbak1102 Posted March 16, 2024 Report Posted March 16, 2024 Wieszałem psy na jego zachowanie na forum a nie na mody czytaj facet ze zrozumieniem moje wypowiedzi i nie pisz głupot. Quote
siwydym Posted March 16, 2024 Report Posted March 16, 2024 kuba555 to wojani. ciężko zliczyć ile już nawalił tych kont na tym forum Quote
Kuba555 Posted March 16, 2024 Report Posted March 16, 2024 3 godziny temu, siwydym napisał(a): kuba555 to wojani. ciężko zliczyć ile już nawalił tych kont na tym forum Chciałby nim być, wiadomości i umiejętności ogromne, ale nim nie jestem. Ale Ty siwydym nie jesteś jasnowidzem i to jest przykre. Quote
jkaw Posted March 17, 2024 Author Report Posted March 17, 2024 W dniu 14.03.2024 o 19:08, wbak1102 napisał(a): Dobre modyfikacje Win 11 robi wojani217 na swojej stronce >> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie można się zarejestrować. Wywala błąd. Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Layon Posted March 17, 2024 Report Posted March 17, 2024 30 minut temu, jkaw napisał(a): Nie można się zarejestrować. Wywala błąd. Pozdrawiam Wypełniałeś formularz na tej stronie?: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jeśli tak to musisz poczekać aż ci przyśle login i hasło na twój e-mail. Quote
joon Posted March 17, 2024 Report Posted March 17, 2024 Bystry jesteś jak woda w klozecie !, a Angielski to już kompletnie w lesie. Błąd 401 to : " Nieautoryzowany Aby uzyskać dostęp do tego zasobu, wymagana jest odpowiednia autoryzacja! " A po drugie gdzie ty tam widzisz pola do rejestracji ? bo ja tam widzę pola do logowania ! Może tak mniej skrętów wypalać ? Quote
byrwa22 Posted April 2, 2024 Report Posted April 2, 2024 (edited) W dniu 17.03.2024 o 19:00, Layon napisał(a): Wypełniałeś formularz na tej stronie?: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jeśli tak to musisz poczekać aż ci przyśle login i hasło na twój e-mail. 52 minuty temu, byrwa22 napisał(a): Witam Edited April 2, 2024 by byrwa22 Zmiana Quote
zdzisiek24 Posted April 2, 2024 Report Posted April 2, 2024 ▲ Odpowiedzi szukaj na stronie z której pobierałeś moda. Chyba, że obawasz się zbanowania lub zj*bki "autora". Quote
jkaw Posted April 9, 2024 Author Report Posted April 9, 2024 W dniu 11.03.2024 o 13:23, jkaw napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mój laptop Dzień dobry. Czy ktoś mi podpowie jak zwiększyć pamięć wirtualną RAM w laptopie DELL. Mam w tej chwili modyfikację W11. A może jest jakiś program do tego? Czy jest to bezpieczne? Pozdrawiam Quote
joon Posted April 9, 2024 Report Posted April 9, 2024 Godzinę temu, jkaw napisał(a): Dzień dobry. Czy ktoś mi podpowie jak zwiększyć pamięć wirtualną RAM w laptopie DELL. Mam w tej chwili modyfikację W11. A może jest jakiś program do tego? Czy jest to bezpieczne? Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
qwera Posted May 4, 2024 Report Posted May 4, 2024 dlaczego niektóre posty znikają z tego tematu? czyżby prawda o wojani217 i jego stronie kogoś "ubodła"? zastanawiające.... natomiast co do istoty tematu, proponuję sprawdzić jakiegoś moda stąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kuba555 likes this Quote
Recommended Posts