buchi86 Posted February 25, 2024 Report Posted February 25, 2024 Witam Na laptopie posiadam licencje Windows 8.1 RTM CoreConnected OEM:DM. Szukam ISO w sieci ładnych parę dni i znalazłem puki co informację, że takie ISO jest nie do dostania oraz jedno miejsce z nieaktywnym już linkiem (czyli może jednak jest do dostanie). Czy ktokolwiek byłby w stanie pomóc. Z góry napiszę, że próba kontaktu z Lenovo nie przyniosła skutku bo automat stwierdził, że to za stary sprzęt i nie mają w bazie plików Recovery. Z góry dzięki za odpowiedzi Quote
motoelektro Posted February 26, 2024 Report Posted February 26, 2024 Posiadam ASPIRE Switch 10 i mam ten sam problem : posiadam klucz zapisany w biosie z licencja : Win 8.1 RTM CoreConnected OEM:DM skąd to wziąść. zainstalowałem win 10 home i nie przyjmuje klucza jak ktos ma jakis pomysł to niech pisze pozdro Quote
balusiek Posted February 26, 2024 Report Posted February 26, 2024 Może macie Binga. Spróbujcie ten system. Quote
C9S Posted February 26, 2024 Report Posted February 26, 2024 spróbuj z win 8.1 zaktulizować do 10 potem format instalacja 10 po podłączeniu do neta powinien sam się aktywować a jak tak nie pójdzie to postaw win 7 home aktywuj loaderem daza zrób upgrade do 10 i potem jak sie aktywuje znowu format i już powinno sie z automatu aktywować Quote
motoelektro Posted February 27, 2024 Report Posted February 27, 2024 znalazłem i zainstalowałem 8.1 z bing klucz sam z biosu pobrał (przy zwykłym 8.1 wołał o klucz ) i aktywował sie nastepnie zrobiłem upgrade do 10 z poziomu win8.1 i nieaktywuje sie. a na 8.1 nie mogłem zalogowac sie z poziomu windowsa na konto microsoft problemy z połaczeniem. chyba nic z tego nie bedzie a moze jeszcze jakies ktos ma pomysły ? Quote
C9S Posted February 27, 2024 Report Posted February 27, 2024 22 minuty temu, motoelektro napisał(a): znalazłem i zainstalowałem 8.1 z bing klucz sam z biosu pobrał (przy zwykłym 8.1 wołał o klucz ) i aktywował sie nastepnie zrobiłem upgrade do 10 z poziomu win8.1 i nieaktywuje sie. a na 8.1 nie mogłem zalogowac sie z poziomu windowsa na konto microsoft problemy z połaczeniem. chyba nic z tego nie bedzie a moze jeszcze jakies ktos ma pomysły ? powinien się aktywować po podłączeniu do internetu do jednego laptopa ma przypisany win 10 pro aktulizacja z win 7 pro pirata orginalnie był win 7 home ostatnio instalowałem 11 pro podczas instalacji nie podawałem klucza aktywował się z automatu po podłączeniu neta a jak nie idzie to aktywuj kms i p***dol tą licencje przykładowe komendy kms do win 10 home (cmd jako admin) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] serwery kms [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] klucze kms [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
motoelektro Posted February 27, 2024 Report Posted February 27, 2024 tak własnie zrobiłem ale szkoda troche tej licencji. Quote
C9S Posted February 27, 2024 Report Posted February 27, 2024 no szkoda ale jak ms skopał aktualizacje do nowszej wersji to nie ma co płakać Quote
buchi86 Posted February 28, 2024 Author Report Posted February 28, 2024 W dniu 26.02.2024 o 14:47, balusiek napisał(a): Może macie Binga. Spróbujcie ten system. Człowieku jesteś Gość! Siedziałem nad tym wiele godzin i nic, a ty załatwiłeś problem od ręki. Instalacja poszła bezproblemowo (klucz automatycznie pobrany z BIOS), aktywację zrobiłem telefonicznie. Temat do zamknięcia. Quote
Recommended Posts