Nell Posted February 12 Report Posted February 12 Chciałem zapytać, czy w windowsie jest jakakolwiek możliwość zmiany okien? Bardzo jara mnie wygląd nautilusa z ubuntu, który charakteryzuje się brakiem paska tytułu, a przyciski wstecz, dalej i ścieżka są wyżej, właśnie na pasku tytułu na równi z przyciskami (obrazek poniżej). Drugie pytanie, to czy można gdzieś się dokopać do kodu motywu jak w linuxie i próbować go edytować? Pamiętam, że w windowsie xp i 7 można było zmieniać całe motywy, a nie jak w win10/11 tylko kolorki. Nudzi mnie ten brzydki wygląd. Chciałbym nadać windowsowi więcej krągłości, przezroczystości. W ogóle chciałbym, by mój windows się wyróżniał. Quote
Napromieniowany Posted February 12 Report Posted February 12 〔〕Tutaj masz style: 〔〕 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 〔〕Pamiętaj aby style w miarę były aktualne , świeże z aktualną wersją systemu inaczej czarny ekran i trzeba usuwać styl przez program bootujący lub przywracać system. 〔〕Program aby działały style: 〔〕 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 〔〕Startisback: 〔〕 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 〔〕Program 〔System Transparenty〕: 〔〕 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 〔〕Program bardzo fajny , który daje przezroczystość okien (Eksplorator , Menu itd.) trzeba odpowiednio ustawić inaczej potrafi wywalić blue screena np. podczas korzystania z 〔〕Photoshopa (prawo klik menu kolidowało) 〔〕Scan: 〔〕 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 〔〕Program do zmiany ikon: 〔〕 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 〔〕Classic Shell 〔〕 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 〔〕Rainmeter: 〔〕 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 〔〕Kursory: 〔〕[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 〔〕Efekt Mica: 〔〕[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 〔〕I Wiele innych sposobów chociażby poradników na YouTube gdzie pokazują jak dosłownie zmienić system np. z Win11 na WinXP. - To są sposoby , które znam. Quote
Nell Posted February 12 Author Report Posted February 12 Dziękuję Ci @Napromieniowany Napromieniowany likes this Quote
Recommended Posts