ls29 Posted February 3, 2024 Report Posted February 3, 2024 Cześć. Mam konto Windows w domenie,na komputerze zainstalowany jest program który działa praktycznie na każdym innym koncie domeny aktualnie zalogowanym na tym komputerze . Czy mogę ten program jakoś zakodować by przy uruchamianiu wołał o hasło i tym samym uniemożliwić innym użytkownikom uruchomienie bez hasła ? Quote
Fury6389 Posted February 3, 2024 Report Posted February 3, 2024 Możesz spróbować programu opiekun ucznia pamiętam że kiedyś była taka opcja. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
BartAcid Posted February 3, 2024 Report Posted February 3, 2024 Wszyscy ci użytkownicy są na jednym poziomie uprawnień? Masz możliwość administrowania prawami w domenie? Utwórz użytkownika osobnego i jemu tylko daj prawo uruchomienia programu i po sprawie. Opcji jest tak wiele, że można w sumie wybierać. Quote
ls29 Posted February 7, 2024 Author Report Posted February 7, 2024 W dniu 3.02.2024 o 13:11, BartAcid napisał(a): Wszyscy ci użytkownicy są na jednym poziomie uprawnień? Masz możliwość administrowania prawami w domenie? Utwórz użytkownika osobnego i jemu tylko daj prawo uruchomienia programu i po sprawie. Opcji jest tak wiele, że można w sumie wybierać. W tym problem,że nie mogę tego zrobić.Nie mam takich uprawnień w domenie. Quote
BartAcid Posted February 7, 2024 Report Posted February 7, 2024 To przypisz uprawnienia do uruchomienia programu do siebie. Inne uprawnienia usuń. Możesz sprawdzić czy nie będzie kłopotu gdy ewentualnie zablokujesz dostęp dla grupy domenowej. Quote
Recommended Posts