Jump to content

Manualna Aktywacja Windows - Vista, 7, 8, 8.1, 10 - Server 2008, 2008R2, 2012, 2012R2 - Office 2010, 2013, 2016

Recommended Posts

Guest iAccount71
Posted

Mam pytanko , mam zamiar pobrać aktualizację ze sklepu tylko nwm czy może być internet załączony czy nie ? Więc jak będzie? Obojętnie czy raczej przed aktywacją nie może być net włączony ? Dziękówa i Pozdro

Posted

Mam pytanko , mam zamiar pobrać aktualizację ze sklepu tylko nwm czy może być internet załączony czy nie ? Więc jak będzie? Obojętnie czy raczej przed aktywacją nie może być net włączony ? Dziękówa i Pozdro

Jak wyobrażasz sobie pobrać coś ze sklepu bez włączonego internetu?

Posted

Aktywacja telefoniczna działa w 100 % System aktywowany trwale.
ja to zrobiłem właśnie tak jak opisałem poniżej dzwoniąc na polski numer Microsoftu z komórki - koszt 1,99 zł
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Przed przystąpieniem wybieramy klucz zgodny z naszym systemem tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aktywacja systemu Windows 8.1 Professional RTM z Media Center za pomocą klucza Media Center który mamy od firmy Microsoft:

1. Odłącz się od Internetu
2. Zainstaluj system Windows 8.1 Pro RTM (x86 lub x64) za pomocą tego klucza: XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB
3. Po tym uaktualnij instalację dodatkiem Windows Media Center używając tego klucza: RR3BN-3YY9P-9D7FC-7J4YF-QGJXW
4. Pobierz "Data.dat" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i umieścić go w "C:\Windows\System32\spp\Store\2,0"
    nadpisując oryginalną wersję pliku (Data.dat jest ukryty)
5. Uruchom "cmd.exe" jako administrator i wpisz "slmgr-IPK XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX"
    (zastąp XXXXX kluczem Media Center otrzymanym od Microsoftu)
6. Uruchom "slui 4" wybierz Polska, i zadzwoń pod bezpłatny numer ze Skype lub drugi płatny i aktywuj system Windows 8.1 Pro z Media Center
7. Połącz się ponownie z Internetem.

Posted

A czy ktoś może mi podpowiedzieć skąd pobrać win 8.1. Ściągnąłem z 2 rożnych miejsc i obydwa przypadki są trefne. Windows się instaluje ale nie działają mi programy ze skrótów kafelkowych tj mapy, news, mapy, internet explorer itp. Włączam program i nagle wywala do ekranu początkowego nawet nie pokazując informacji o błędzie. Jedyna różnica jest w ie - pojawia się komunikat program przestał działać. Nawiązując do założonego tematu aktywacją przebiega poprawnie. Mam wersje winblue pro 9600

Posted

Aktywacja telefoniczna działa w 100 % System aktywowany trwale.

ja to zrobiłem właśnie tak jak opisałem poniżej dzwoniąc na polski numer Microsoftu z komórki - koszt 1,99 zł

Aktywacja systemu Windows 8.1 Professional RTM z Media Center za pomocą klucza Media Center który mamy od firmy Microsoft:

1. Odłącz się od Internetu

2. Zainstaluj system Windows 8.1 Pro RTM (x86 lub x64) za pomocą tego klucza: XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB

3. Po tym uaktualnij instalację dodatkiem Windows Media Center używając tego klucza: RR3BN-3YY9P-9D7FC-7J4YF-QGJXW

4. Pobierz "Data.dat" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i umieścić go w "C:\Windows\System32\spp\Store\2,0"

nadpisując oryginalną wersję pliku (Data.dat jest ukryty)

5. Uruchom "cmd.exe" jako administrator i wpisz "slmgr-IPK XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX"

(zastąp XXXXX kluczem Media Center otrzymanym od Microsoftu)

6. Uruchom "slui 4" wybierz Polska, i zadzwoń pod bezpłatny numer ze Skype lub drugi płatny i aktywuj system Windows 8.1 Pro z Media Center

7. Połącz się ponownie z Internetem.

Chyba coś Ci się pomyliło z forum i cytatem, powinieneś to ulokować tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jeżeli opisana przez Ciebie metoda naprawdę działa, warto to tam opisać, albo stworzyć temat z własną instrukcją.

Posted

mi nie działa Core edition 8.1 klucz jest zablokowany....

Na wersji Core ta metoda nie zadziała. W pierwszym poście jest link i tam masz podane wersje systemu które są obsługiwane. Tutaj możesz zobaczyć: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Guest cyzxer5
Posted

Działa pieknie! Windows 8.1 Pro x64. Wszystko poszlo gladko podczas dzialania zgodnego z instrukcja, bez zadnych bledow, czekania i problemow. Wielkie dzieki! 

Posted (edited)

Na wersji Core ta metoda nie zadziała. W pierwszym poście jest link i tam masz podane wersje systemu które są obsługiwane. Tutaj możesz zobaczyć: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

dziękuje za info muszę sformatować na pro :)

EDIT: Działa Elegancko Na Pro x64 Dziękuje Crimson :)

Edited by skuzajlc
Posted

w 1 poscie pisze ze nie działa z haktywatorami :P a działa xD bo kombinowałem na rozne sposoby bo nie każdy serwer kms już działa przynajmniej u mnie ;/ ale dzięki temu tematowi się udało ladnie pięknie i co za tym idzie szybko :P

Guest Technik_SPMT
Posted

Witam. Mamy pytanie czy metoda opisana na początku tego postu będzie działać dla zwykłego Windowsa 8.1 ? Jeżeli nie to czy muszę koniecznie robić format aby zrobić update do Enterprise albo Pro?

Guest Technik_SPMT
Posted

będzie

Dzięki za odpowiedź! 

Ok, w takim razie jaki mam wybrać KMS Key? Pod podanym linkiem ([Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]) widzę tylko kody dla Enterprise, Pro oraz Windows Server? 

Guest Technik_SPMT
Posted

Core tym sposobem nie aktywujesz.

No wlasnie tak myślalem :/ W takim wypadku jak moge odblokowac Core? Czy jedyna mozliwosc to upgrade do pro lub enterprise? Jeżeli tak to czy jest konieczny format czy sa inne mozliwosci? Z góry dzięki :)

Posted

W związku z kilkoma, ostatnio zadanymi pytaniami, post [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  został edytowany.

Guest banasiaka
Posted

U mnie nie działa.

Windows 8.1 Pro

Build 9600

Postępuję zgodnie z instrukcją. Za każdym razem efekt jest ten sam:

error.png