Guest iAccount71 Posted October 31, 2013 Report Posted October 31, 2013 Mam pytanko , mam zamiar pobrać aktualizację ze sklepu tylko nwm czy może być internet załączony czy nie ? Więc jak będzie? Obojętnie czy raczej przed aktywacją nie może być net włączony ? Dziękówa i Pozdro Quote
crimson Posted November 1, 2013 Author Report Posted November 1, 2013 Mam pytanko , mam zamiar pobrać aktualizację ze sklepu tylko nwm czy może być internet załączony czy nie ? Więc jak będzie? Obojętnie czy raczej przed aktywacją nie może być net włączony ? Dziękówa i Pozdro Jak wyobrażasz sobie pobrać coś ze sklepu bez włączonego internetu? Quote
Dawidch21 Posted November 1, 2013 Report Posted November 1, 2013 A czy po upływie 180 dni. To będzie można znów go wpisać i będzie działać? Quote
Tgold Posted November 2, 2013 Report Posted November 2, 2013 Aktywacja telefoniczna działa w 100 % System aktywowany trwale.ja to zrobiłem właśnie tak jak opisałem poniżej dzwoniąc na polski numer Microsoftu z komórki - koszt 1,99 zł-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Przed przystąpieniem wybieramy klucz zgodny z naszym systemem tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Aktywacja systemu Windows 8.1 Professional RTM z Media Center za pomocą klucza Media Center który mamy od firmy Microsoft:1. Odłącz się od Internetu2. Zainstaluj system Windows 8.1 Pro RTM (x86 lub x64) za pomocą tego klucza: XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB3. Po tym uaktualnij instalację dodatkiem Windows Media Center używając tego klucza: RR3BN-3YY9P-9D7FC-7J4YF-QGJXW4. Pobierz "Data.dat" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i umieścić go w "C:\Windows\System32\spp\Store\2,0" nadpisując oryginalną wersję pliku (Data.dat jest ukryty)5. Uruchom "cmd.exe" jako administrator i wpisz "slmgr-IPK XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX" (zastąp XXXXX kluczem Media Center otrzymanym od Microsoftu)6. Uruchom "slui 4" wybierz Polska, i zadzwoń pod bezpłatny numer ze Skype lub drugi płatny i aktywuj system Windows 8.1 Pro z Media Center7. Połącz się ponownie z Internetem.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Quote
Michal90 Posted November 2, 2013 Report Posted November 2, 2013 to już jest za duże grzebanie w systemie, niektóre klucze WMC po prostu aktywuję od razu system, trzeba mieć tylko szczęście Quote
Guest czyngis Posted November 2, 2013 Report Posted November 2, 2013 Kurde działa, dzięki koleś Quote
Sebas250 Posted November 2, 2013 Report Posted November 2, 2013 A czy ktoś może mi podpowiedzieć skąd pobrać win 8.1. Ściągnąłem z 2 rożnych miejsc i obydwa przypadki są trefne. Windows się instaluje ale nie działają mi programy ze skrótów kafelkowych tj mapy, news, mapy, internet explorer itp. Włączam program i nagle wywala do ekranu początkowego nawet nie pokazując informacji o błędzie. Jedyna różnica jest w ie - pojawia się komunikat program przestał działać. Nawiązując do założonego tematu aktywacją przebiega poprawnie. Mam wersje winblue pro 9600 Quote
Sebas250 Posted November 2, 2013 Report Posted November 2, 2013 Edit: przepraszam zle zadałem pytanie. Z którego linka na tym forum działa Wam poprawnie win 8.1 najlepiej pl ? Quote
Michal90 Posted November 2, 2013 Report Posted November 2, 2013 1 sekunda szukania... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
crimson Posted November 2, 2013 Author Report Posted November 2, 2013 Aktywacja telefoniczna działa w 100 % System aktywowany trwale. ja to zrobiłem właśnie tak jak opisałem poniżej dzwoniąc na polski numer Microsoftu z komórki - koszt 1,99 zł -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Aktywacja systemu Windows 8.1 Professional RTM z Media Center za pomocą klucza Media Center który mamy od firmy Microsoft: 1. Odłącz się od Internetu 2. Zainstaluj system Windows 8.1 Pro RTM (x86 lub x64) za pomocą tego klucza: XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB 3. Po tym uaktualnij instalację dodatkiem Windows Media Center używając tego klucza: RR3BN-3YY9P-9D7FC-7J4YF-QGJXW 4. Pobierz "Data.dat" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i umieścić go w "C:\Windows\System32\spp\Store\2,0" nadpisując oryginalną wersję pliku (Data.dat jest ukryty) 5. Uruchom "cmd.exe" jako administrator i wpisz "slmgr-IPK XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX" (zastąp XXXXX kluczem Media Center otrzymanym od Microsoftu) 6. Uruchom "slui 4" wybierz Polska, i zadzwoń pod bezpłatny numer ze Skype lub drugi płatny i aktywuj system Windows 8.1 Pro z Media Center 7. Połącz się ponownie z Internetem. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Chyba coś Ci się pomyliło z forum i cytatem, powinieneś to ulokować tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jeżeli opisana przez Ciebie metoda naprawdę działa, warto to tam opisać, albo stworzyć temat z własną instrukcją. Quote
Nieobecny Posted November 2, 2013 Report Posted November 2, 2013 Metoda crimsona aktywacji przez KMS jest genialnie prosta i rewelacyjnie szybka - żadnych programów pośredniczących, po prostu skopiować i wkleić - czas operacji 10 sekund. Quote
Guest ramzes90 Posted November 2, 2013 Report Posted November 2, 2013 Jak najbardziej działa, dzięki Crimson! Kawał dobrej roboty! Quote
skuzajlc Posted November 2, 2013 Report Posted November 2, 2013 mi nie działa Core edition 8.1 klucz jest zablokowany.... Quote
crimson Posted November 2, 2013 Author Report Posted November 2, 2013 mi nie działa Core edition 8.1 klucz jest zablokowany.... Na wersji Core ta metoda nie zadziała. W pierwszym poście jest link i tam masz podane wersje systemu które są obsługiwane. Tutaj możesz zobaczyć: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Guest cyzxer5 Posted November 2, 2013 Report Posted November 2, 2013 Działa pieknie! Windows 8.1 Pro x64. Wszystko poszlo gladko podczas dzialania zgodnego z instrukcja, bez zadnych bledow, czekania i problemow. Wielkie dzieki! Quote
skuzajlc Posted November 2, 2013 Report Posted November 2, 2013 (edited) Na wersji Core ta metoda nie zadziała. W pierwszym poście jest link i tam masz podane wersje systemu które są obsługiwane. Tutaj możesz zobaczyć: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dziękuje za info muszę sformatować na pro EDIT: Działa Elegancko Na Pro x64 Dziękuje Crimson Edited November 2, 2013 by skuzajlc Quote
Perkoz12 Posted November 3, 2013 Report Posted November 3, 2013 w 1 poscie pisze ze nie działa z haktywatorami a działa xD bo kombinowałem na rozne sposoby bo nie każdy serwer kms już działa przynajmniej u mnie ;/ ale dzięki temu tematowi się udało ladnie pięknie i co za tym idzie szybko Quote
Guest Technik_SPMT Posted November 3, 2013 Report Posted November 3, 2013 Witam. Mamy pytanie czy metoda opisana na początku tego postu będzie działać dla zwykłego Windowsa 8.1 ? Jeżeli nie to czy muszę koniecznie robić format aby zrobić update do Enterprise albo Pro? Quote
Guest Technik_SPMT Posted November 3, 2013 Report Posted November 3, 2013 będzie Dzięki za odpowiedź! Ok, w takim razie jaki mam wybrać KMS Key? Pod podanym linkiem ([Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]) widzę tylko kody dla Enterprise, Pro oraz Windows Server? Quote
Nieobecny Posted November 3, 2013 Report Posted November 3, 2013 Core tym sposobem nie aktywujesz. Quote
Guest Technik_SPMT Posted November 3, 2013 Report Posted November 3, 2013 Core tym sposobem nie aktywujesz. No wlasnie tak myślalem :/ W takim wypadku jak moge odblokowac Core? Czy jedyna mozliwosc to upgrade do pro lub enterprise? Jeżeli tak to czy jest konieczny format czy sa inne mozliwosci? Z góry dzięki Quote
andy56 Posted November 3, 2013 Report Posted November 3, 2013 Dzięki "crimson" , to jest super!!!. "x64 Pro" aktywowany bez problemu. Pozdrawiam Quote
rokr Posted November 3, 2013 Report Posted November 3, 2013 A ta opisana na tej stronie metoda crimsona działa dożywotnio? Quote
crimson Posted November 4, 2013 Author Report Posted November 4, 2013 W związku z kilkoma, ostatnio zadanymi pytaniami, post [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] został edytowany. Quote
Guest banasiaka Posted November 4, 2013 Report Posted November 4, 2013 U mnie nie działa. Windows 8.1 Pro Build 9600 Postępuję zgodnie z instrukcją. Za każdym razem efekt jest ten sam: Quote
Recommended Posts