MiłoszPL Posted October 28, 2013 Report Posted October 28, 2013 To co mam teraz robić?Problemy z netem są nadal, przez co nie mogę aktywować systemu. (A zna ktoś się dobrze na kompie? tak to by przejrzał programem team mój komputer i co jest nie tak...) Quote
crimson Posted October 28, 2013 Author Report Posted October 28, 2013 Jak chcesz to mogę zajrzeć przez Teamviewer zanim się zdecydujesz na format. No chyba, że jeszcze nie masz nic poinstalowane i wolisz postawić sys od nowa. Quote
MiłoszPL Posted October 28, 2013 Report Posted October 28, 2013 438132435 Hasło: 6082 Bo ja ostatnio wymieniałem dysk twardy i po raz pierwszy kopiowałem dyski. Czy to może być wina uszkodzonego dysku twardego? (Czekam teraz) EDIT: Windows 8.1 Pro aktywował mi jakoś Crimson. Serwer taki jak pisał. Bardzo ważne jest, żeby na czas aktywacji wyłączyć zaporę systemu i Windows Defender całkowicie, lepiej przejrzeć dokładnie opcje. Filitr smart screen też dobrze byłoby wyłączyć. Aktualizacje instalujemy po aktywacji systemu. Jeszcze raz dzięki Crimson za aktywację, też życzę ci miłej nocy. Quote
crimson Posted October 28, 2013 Author Report Posted October 28, 2013 438132435 Hasło: 6082 Bo ja ostatnio wymieniałem dysk twardy i po raz pierwszy kopiowałem dyski. Czy to może być wina uszkodzonego dysku twardego? (Czekam teraz) EDIT: Windows 8.1 Pro aktywował mi jakoś Crimson. Serwer taki jak pisał. Bardzo ważne jest, żeby na czas aktywacji wyłączyć zaporę systemu i Windows Defender całkowicie, lepiej przejrzeć dokładnie opcje. Filitr smart screen też dobrze byłoby wyłączyć. Aktualizacje instalujemy po aktywacji systemu. Jeszcze raz dzięki Crimson za aktywację, też życzę ci miłej nocy. Dzięki! Pozdro. Quote
k42.dawid Posted October 29, 2013 Report Posted October 29, 2013 są gdzieś klucze dla Win 8.1 Pro z WMC? Quote
kapslock Posted October 29, 2013 Report Posted October 29, 2013 A ja mam nadal ten błąd pomimo, że zainstalowałem jeszcze raz system z zachowanymi aplikacjami i ustawieniami. Mam formata zrobić? Milosz245 ja nie zachowywałem nic po za osobnymi partycjami a na tym który stawiałem system , zaznaczyłem że zgadzam się pobrać i zainstalować aktualizacje bo pisało (zalecane) a następnie wybrałem opcje "NIC" czyli nic nie zachowywać co daje czystą partycje na której instalujesz system. Quote
louiz2004 Posted October 29, 2013 Report Posted October 29, 2013 Proszę o podpowiedz, jak aktywować win 8.1pro+wmc? Quote
Michal90 Posted October 29, 2013 Report Posted October 29, 2013 Najlepiej znaleźć klucz w necie i aktywować telefonicznie. A jak masz klucz WMC od MS to moze nim sie uda aktywować Quote
louiz2004 Posted October 29, 2013 Report Posted October 29, 2013 Właśnie nie mam klucza od MS dlatego pewnie mam problem. Quote
crimson Posted October 29, 2013 Author Report Posted October 29, 2013 Proszę o podpowiedz, jak aktywować win 8.1pro+wmc? Czy, aż tak bardzo lubisz i potrzebujesz Media Center? Quote
Michal90 Posted October 29, 2013 Report Posted October 29, 2013 własnie, jak nie potrzebujesz WMC to znajdz iso Windows 8.1 Pro i sobie zainstaluj i wtedy KMSem aktywuj Quote
louiz2004 Posted October 29, 2013 Report Posted October 29, 2013 He, trafiliście w 10. Kompletnie mi to nie potrzebne, ale była chwila że dostałem klucz do wmc i zainstalowałem. Teraz żałuję. Nie chce mi się instalować wszystkiego od początku, dlatego tak trwam i czekam na coś nowego. Quote
crimson Posted October 29, 2013 Author Report Posted October 29, 2013 He, trafiliście w 10. Kompletnie mi to nie potrzebne, ale była chwila że dostałem klucz do wmc i zainstalowałem. Teraz żałuję. Nie chce mi się instalować wszystkiego od początku, dlatego tak trwam i czekam na coś nowe Rozumiem, że masz Windows 8 z dodanym MC i aktywowany, jak tak, to aktualizacja do 8.1 ze sklepu. Quote
louiz2004 Posted October 29, 2013 Report Posted October 29, 2013 Niestety nie. Mam dodany wmc ale za groma nie mogę teraz aktywować systemu czymkolwiek Quote
crimson Posted October 29, 2013 Author Report Posted October 29, 2013 Niestety nie. Mam dodany wmc ale za groma nie mogę teraz aktywować systemu czymkolwiek Zostaw info o obecnie zainstalowanym systemie, tym z WMC oraz opisz co i jak. Ciężko jest cokolwiek powiedzieć z postu. Poza tym, jedynie możesz aktywować systemy z linku w poście nr.1 Quote
Portalnet Posted October 29, 2013 Report Posted October 29, 2013 czy te KMS działają tylko na wersji "pro vl" czy także na samej "pro" ? Quote
kamil8241 Posted October 29, 2013 Report Posted October 29, 2013 Działa wszystko polecam ,działa za pierwszym razem tylko system musi być czysty nie po żadnych haktywatorach i innych cudach na kiju bo ja na win8.1 9600 bulid x64 po aktywatorach nie chciało wejść musiałem od nowa system instalować i poszło gładko. Oczywiście wszystko przy pomocy Crimsona Quote
Guest jackqazz Posted October 29, 2013 Report Posted October 29, 2013 Jeśli mam problem z manualna po uzyciu haktywatorw to konieczny format czy wystarczy instalacja od nowa win? Quote
crimson Posted October 29, 2013 Author Report Posted October 29, 2013 Format i instalacja od nowa. Opcje naprawcze itp. niestety zawiodły w każdym przypadku! Quote
Guest grzegozch Posted October 30, 2013 Report Posted October 30, 2013 A co z przyciskiem "skorzystaj z większej liczby funkcji w nowej wersji systemu windows"? Teraz przestał on totalnie działac, wywala dziwny błąd. Do czego on służył? W windows 8.1 nie ma juz klasyfikacji systemu? Po aktywacji przez KMS nie ma możliwści dodania funkcji. Quote
sulex Posted October 30, 2013 Report Posted October 30, 2013 Czy jak normalnie działa mi sklep po aktywowaniu 8.1 przez KMS to jest coś nie tak? Zalogowałem się kontem microsoftu i mogę pobierać normalnie aplikacje Quote
crimson Posted October 31, 2013 Author Report Posted October 31, 2013 Czy jak normalnie działa mi sklep po aktywowaniu 8.1 przez KMS to jest coś nie tak? Zalogowałem się kontem microsoftu i mogę pobierać normalnie aplikacje Wszystko w jak najlepszym porządku. Tak ma być. Quote
Guest falsemall Posted October 31, 2013 Report Posted October 31, 2013 Mioooooooooodzioooooo !!! Quote
matek1308 Posted October 31, 2013 Report Posted October 31, 2013 dziękuję CI Crimson, aktywacja przeszła bezproblemowo. Mam jednak małe pytanko, może banalne, ale czy można pobierać aktualizacje jeżeli system jest zaktualizowany sposobem którym podałeś w pierwszym poście? Głównie mam na myśli aktualizację o nazwie GA Rollup A, z tego co zdążyłem wyczytać, to że poprawka wyłapuje lewe klucze. Jeżeli coś wiecie na ten temat, proszę o informację Quote
crimson Posted October 31, 2013 Author Report Posted October 31, 2013 1. Można pobierać aktualizaje bezproblemowo i korzystać ze wszystkich opcji: konta MS, sklepy itp. 2. To nie są lewe klucze, to są oryginalne klucez MS do aktywacji poprzez KMS *sorry za wcześniejszą niby odpowiedź, która była tylko twoim cytatem, ale próbowałem zrobić to przez telefon, bez sukcesu niestety. Quote
matek1308 Posted October 31, 2013 Report Posted October 31, 2013 Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Quote
Michal90 Posted October 31, 2013 Report Posted October 31, 2013 Działający klucz na tą chwile, więc się spieszyć Windows 8.1 RTM Pro Offline Activation RETAIL Keys: slmgr.vbs -ipk NWYXD-BWK48-BMC8T-6PTGT-XP73H Quote
crimson Posted October 31, 2013 Author Report Posted October 31, 2013 Działający klucz na tą chwile, więc się spieszyć Windows 8.1 RTM Pro Offline Activation RETAIL Keys: slmgr.vbs -ipk NWYXD-BWK48-BMC8T-6PTGT-XP73H Siema. Wrzuć go do tematu z telefoniczną aktywacją. Quote
Recommended Posts