Jump to content

Brak dźwięku z subwofera przy odtwarzaniu muzyki na Windows 10 z kartą Sound Blaster Audigy SB0570

Recommended Posts

Posted
Witam!
Mam problem z dźwiękiem w windows 10 a mianowicie mam kartę sound blaster audigy sb0570 Wiem zabytek ale działa) głośniki 5.1 w ustawieniach są dobrze rozpoznawane i przy odtwarzaniu np, filmu 5.1 wszystko jest ok natomiast przy odtwarzaniu muzyki działają tylko przednie głośniki nic więcej a chciałbym żeby działał jeszcze sub i w win 7 tak było, niezależnie od aplikacji zawsze działał. Moje pytanie jest następujące jak zmusić windows do używania suba zawsze? sterowniki są jedyne dostępne na stronie creative do tej karty i nie ma jak w win7 miksera tylko to co na zdjęciach.  Za ewentualne pomysły z góry dziękuję i pozdrawiam.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Sterowniki Daniel_K i będziesz miał panele. Nie wiem czy to nie zależy od odtwarzacza a nie windowsa. Ja mam 2.1 i używałem X-FI Gamera , sub działał. Teraz na nowej płycie nie podłączałem już creative i sub działa choć nie ma do niego ustawień jak w panelu creative.

Posted

Właśnie odpaliłem i jeden z plików zadziałał jest mikser i odpowiednie ustawienie suba,  Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI Cieszę się że chociaż  na tym forun jest ktoś kto chce pomagać bo nie zawsze jest to oczywiste. Pozdrawiam