Jump to content

Dziwne wyskakujące okno, które minimalizuje programy i gry w losowych momentach.

Recommended Posts

Posted

Cześć, ostatnio miewam pewien problem, który utrudnia mi rozgrywkę w losowych momentach mojego dnia. Ponad rok temu robiłem formata PCta do zera. W ostatnim miesiącu/dwóch doskwiera mi problem z jakąś aplikacją. Choć do końca nie wiem czy jest to aplikacja, czy jakieś powiadomienie. Za każdym razem zapisywałem powtórkę z tego problemu i nic nigdy nie udało mi się tam dopatrzeć. Jest to po prostu białe okno i tyle. A wygląda to tak.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

I tak za każdym razem, wyskakuje na pół sekundy i znika. Minimalizuje mi wszystko, wyłączałem skrót minimalizowania Windowsa na klawiaturze i to nawet nie pomagało. Czasami jak coś robiłem to wyskakiwało mi pole w wyszukiwarce start i losowe litery(czyli jakby był klikany ALT?), a nawet raz na jakiś czas skrót to prawego dolnego panelu powiadomień. Skanowałem Malwarebytes - nic, używałem ADWCleaner - również nic, zaktualizowane wszystkie sterowniki - poprzez CCleaner. W rejestrze w w/w apce ciągle mam to -> Naprawie błędy, po jakimś czasie/resecie komputera znowu są. I tak w kółko. Jakieś pomysły co to może być? Może powinienem zrobić ponownie formata? Z tego co mi się przypomina, to miałem tam jakieś problemy wtedy, bo miałem keyloggera z własnej głupoty. 

Posted
2 minuty temu, ampa napisał(a):

To nie okno od VLC media playera?

To jest screen z VLC media playera, ponieważ oglądałem powtórkę w tej aplikacji i złapałem prawie cały ekran. Więc nie. 

Posted

Zrobione, teraz będę nadzorował wszystko, czy nadal ten problem będzie występować. 

Godzinę temu, ampa napisał(a):

Może trzeba zerknąć do menedżera zadań jak się uruchomi to okienko, może tam się coś ci w oczy rzuci.

Nie wiem czy to ma jakiekolwiek szanse na powodzenie. Okienko pojawia się na sekundę, jak jestem w grze to nawet tego nie zauważę, bo minimalizowanie zajmuje 1-1.5 sekundy. 

Posted

Wygląda tak jak napisałeś jak problem z jakąś aplikacją lub programem.Może to przywleczone coś z otchłani internetowych albo niedopracowana aplikacja...

Spróbuj takim małym "zabijaczem" wirusów ->RougeKiller.

Posted
21 godzin temu, kjmn napisał(a):

Nie wiem czy to ma jakiekolwiek szanse na powodzenie. Okienko pojawia się na sekundę, jak jestem w grze to nawet tego nie zauważę, bo minimalizowanie zajmuje 1-1.5 sekundy. 

ja to bym sprawdził szczegółowo harmonogram zadać  coś w końcu musi wznawiać to zadanie i tam w harmonogramie na pewno jest to zanotowane 

starcraft2fan likes this
Posted

Zostawiłem na testy i dalej to samo. W harmonogramie zadań nic nie widać, sprawdziłem tuż po zminimalizowaniu i pusto. Miałem to dosłownie z 10 minut temu, dwa razy w ciągu jednego meczu. Pierwszy był z pół godziny temu, potem po 20 minutach znowu.

Posted

A więc tak. Sprawdzałem bardzo dużo rzeczy i co do czego - błąd w klawiaturze bądź w software. Te losowe minimalizowania programów/gier i wyskakiwanie tych dziwnych okienek było spowodowane właśnie przez mojego Endorfy. Odkąd używam starej klawiatury, nie widzę żadnych wyskakujących okienek czy minimalizowań.