Jump to content

Recommended Posts

Posted
27 minut temu, Ryzenek napisał(a):

Lepiej kupić za kilkanaście złotych [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sprawdzone

Aktywatory nie publikujemy na forum

Dzięki wielkie!

O to właśnie mi chodziło ;D

Ryzenek likes this
Posted
3 hours ago, Ryzenek said:

Lepiej kupić za kilkanaście złotych [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sprawdzone

Aktywatory nie publikujemy na forum

To już lepiej użyć aktywatora niż kupować takie gówno klucze i wspierać coś takiego. 

Cały dział jest przecież na forum :L

brygada69 and FILAGOL like this
Posted

Niby mają świetne opinie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

ale coś mi nie pasuje

żadnego potwierdzenia licencji

najlepiej obejrzeć:

Facet mówi o kupowaniu kluczy do Windows Office itd

Pozdrawiam

Posted

W systemie Windows 8.1/10/11 kliknij prawym przyciskiem myszy menu Start systemu Windows i wybierz PowerShell lub Terminal (nie CMD).
Skopiuj i wklej poniższy kod i naciśnij Enter
irm [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] | iex
Zobaczysz opcje aktywacji i postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie.
To wszystko.

Sprawdzanie aktywacji: w cmd wpisać    slmgr /xpr

Posted
14 minut temu, ampa napisał(a):

W systemie Windows 8.1/10/11 kliknij prawym przyciskiem myszy menu Start systemu Windows i wybierz PowerShell lub Terminal (nie CMD).
Skopiuj i wklej poniższy kod i naciśnij Enter
irm [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] | iex
Zobaczysz opcje aktywacji i postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie.
To wszystko.

Sprawdzanie aktywacji: w cmd wpisać    slmgr /xpr

Tą metoda na ile dni jest aktywowany Windows ?

Posted

Witam 

Jestem na forum nowy.  Mam wątpliwości z aktualizacją Windows 10.

Miałem za mało miejsca na partycji systemowej zainstalowanego Windows 10  ale nie mogłem jej powiększyć kosztem następnej ponieważ za nią była partycja recovery.

Usunąłem więc recovery  i powiększyłem partycję. Problem, że teraz nie mam partycji recovery i nie za bardzo idzie mi jej tworzenie.

Pomyślałem więc o wgraniu od nowa systemu na powiększoną partycję.

Mój system to windows  7  podniesiony do 10. I teraz nie wiem czy jak wgram nowy Windows 10 , to czy aktywuje się kluczem od 7 jak poprzednio. Od września polityka microsoftu się zmieniła.

Może ktoś próbował ostatnio taką instalację?

pozdrawiam

Piotr

Posted
15 minut temu, Pedros827 napisał(a):

Mój system to windows  7  podniesiony do 10. I teraz nie wiem czy jak wgram nowy Windows 10 , to czy aktywuje się kluczem od 7 jak poprzednio. Od września polityka microsoftu się zmieniła.

Może ktoś próbował ostatnio taką instalację?

Aktywuje się, masz już licencję cyfrową przypisaną do płyty głównej, siedzi na serwerze MS.

Po instalacji 10ki od nowa i podłączeniu do internetu aktywuje się.

starcraft2fan likes this
Posted

Podłączę się do tematu, jest obecnie jakiś aktywator ale nie cyfrowy który aktywuje windę na powiedzmy rok? ale bez przypisywania klucza sprzętowo, ostatnio jak sprawddzałem to aktywatory typu kms aktywowały mi windowsa na 45 dni i po tym okresie był problem, więc robiąc komuś pc czy laptopa aktywując w taki sposób dostawałem info na ten temat :] :E 

Jestem na 100% pewny że dawniej aktywowałem czy to w7/8/10 bez licencji cyfrowej i był aktywowany do momentu zmiany systemu/formata beż żadnych niespodzianek

Posted
2 godziny temu, Send1N napisał(a):

Podłączę się do tematu, jest obecnie jakiś aktywator ale nie cyfrowy który aktywuje windę na powiedzmy rok? ale bez przypisywania klucza sprzętowo, ostatnio jak sprawddzałem to aktywatory typu kms aktywowały mi windowsa na 45 dni i po tym okresie był problem, więc robiąc komuś pc czy laptopa aktywując w taki sposób dostawałem info na ten temat :] :E 

Jestem na 100% pewny że dawniej aktywowałem czy to w7/8/10 bez licencji cyfrowej i był aktywowany do momentu zmiany systemu/formata beż żadnych niespodzianek

Jeżeli Ci chodzi o aktywator, który sprawi, że system będzie aktywowany dopóki go nie sformatujesz (albo do 2038 roku ;)), to polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]opcja KMS38. Plus jest taki, że nie musisz mieć dostępu do Internetu aby aktywować system i będziesz od razu miał tak jak na poniższym obrazku:

gvlk.png.8e2f9a4c40e32cd3323ffdb6511e8169.png

marcoematteo and Send1N like this
Posted

Dokładnie chodziło mi o coś takiego jak kolega @massgrave napisał, aktywowanie sposobem jak napisał @wiktorynek czyli np [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wiąże się ztym że nawet po formacie system automatycznie się aktywuje np u kogoś innego przy odsprzedaży laptopa? bo właśnie tego chce uniknąć aby klucz nie utkwił sprzętowo na stałe.

Posted

@Send1N Różnica jest taka, że przy aktywacji opcją KMS38, po sformatowaniu systemu, Windows nie zostanie aktywowany, natomiast przy aktywacji opcją HWID, nawet po niezliczonych sformatowaniach systemu, Windows zostanie automatycznie aktywowany na stałe po podłączeniu komputera do Internetu.

Send1N and marcoematteo like this