Jump to content

Zmiana uprawnień aktualnego użytkownika tak by mógł robić wszystko bez access denied.

Recommended Posts

Posted

Przed uruchomieniem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dwóch programów ( [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ) miałem access denied przy pakowaniu dowolnego folderu 7zip'em ze ścieżki C:/dowolny_folder, teraz tego nie ma, więc jest lepiej.

Teraz pytanie, czy te programy dodały wszystkie uprawnienia aktualnemu użytkownikowi czy muszę pobrać dodatkowy program, a jeżeli nie ma takiego, to jak to mogę zrobić manualnie, jeżeli nie da się, to jak się zalogować na konto administratora (choć mój user niby nim jest)?

Posted

edit: niestety ale dalej bez uprawnień [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

edit2: Skompilowałem najnowszą wersję [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ale w programie pisze że uprawnienia admina już są wgrane. Ewidentnie coś mam skopane w windows 10, nawet po aktywacji konta lokalnego admina te same problemy, nie tylko z tym edge. Przerzucam się na windows 11 lub cofne do 7, zwłaszcza że skrypt [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zrobił z moich domyślnych ustawień ruinę... Programista ustawił wszystko tak jak mu wygodnie - wygląd okienek, szybkość kursora myszy, usunął możliwość szybkiego wyszukiwania w start, usunął skróty w file explorer etc. Wszystko to co lubiłem w windows 10 mi zabrał... Zrobił jedną fajną apkę która usuwa całe security, defendera więc zaufałem i chciałem odpalić wszystkie jego apki niepotrzebnie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] -> chociaż i tu uważam niepotrzebnie usuwa wszystko zamiast jedynie wyłączyć defendera. Uwaga na ten skrypt od ion, nie można zmian cofnąć + poza usunięciem waszych ustawień do których się przyzwyczailiście pojawiają się błędy np. explorer wywala errory gdy spróbowałem zmienić jakieś ustawienie explorera, restart nie pomógł, musiałem ponownie uruchmić skrypt inaczej nie mogłem wejść do żadnego folderu, słabe...