lasica0014 Posted September 12 Report Share Posted September 12 Witam od kilku dni mam problem dotyczący 100% zużycia dysku ssd próbowałem już sposobow z youtuby z innych forum zrobilem nawet przywrócenie do stanu fabrycznego po 5 min problem wrocil ponownie co moze byc nie tak? Dysk KINGSTON SNV2S2000G Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted September 12 Report Share Posted September 12 Bez żadnych screenów SMART dysku nic nie pomożemy. Poza tym ten dysk to paździerz, nowe wersje na gorszym kontrolerze + komórki QLC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasica0014 Posted September 12 Author Report Share Posted September 12 Jak zrobic screen smart dysku? Od a do b nie jestem ogarnięty w tym temacie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted September 12 Report Share Posted September 12 Crystal Disk Info i PrtSc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasica0014 Posted September 12 Author Report Share Posted September 12 A teraz pytanie jak mam wlaczyc ten program lub co kolwiek jeśli reset kompa 1 2 3 razy 5 min mija uzycie dysku 100% zacina sie nic sie nie da robic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted September 12 Report Share Posted September 12 Serwis, skoro sam nic nie potrafisz zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasica0014 Posted September 12 Author Report Share Posted September 12 A jest możliwość ze ten problem jest przez aktualizacje? Windowsa np przed problemem przestala mi dzialac wyszukiwarka kolo startu noi nie udalo sie naprawic wiec opcja odzyskiwanie przywróć domyślne naprawilem wyszukiwarkę noi zaktualizował sie Windows i mam 100% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasica0014 Posted September 12 Author Report Share Posted September 12 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ryzenek likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted September 12 Report Share Posted September 12 4 godziny temu, lasica0014 napisał(a): problem dotyczący 100% zużycia dysku ssd Toć on ma 100% życia, a nie zużycia Parametr 05 (zużycie dysku) = 0% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasica0014 Posted September 13 Author Report Share Posted September 13 No tak jak ma 100% ok 5 min po resecie nie jestem w stanie nic włączyć zostaje reset przyciskiem na pc zeby to pobrac i uruchomić musialem 3 razy resetowac pcta ogolnie zawiesza sie na amen i nie wiadomo skad sie bierze 100% w procesach wszytko ma 0mb/s zrobilem format C i nic nie pomoglo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunio1 Posted September 13 Report Share Posted September 13 ctl+alt+delete - wybierz menadzer zadzań - zakładka procesy i zobacz jaki proces obciąża następnie zakładka wydajność i jaki komponent nie wyrabia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasica0014 Posted September 13 Author Report Share Posted September 13 Dysk ssd 100% w procesach 0.1mbs mam tam 50% bo sa dwa dyski wlasnie sie zawiesil dlatego robie zdjecia nie ssy bo sie zwyczajnie nie da [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunio1 Posted September 13 Report Share Posted September 13 Najpewniej dysk jest wadliwy jak na gwarancji to reklamacja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasica0014 Posted September 13 Author Report Share Posted September 13 są jakies programy ktore go sprawdzą? tak aby na marne nie wysylac aby dostac odpowiedz "u nas działa" pytam moze dysk jest sprawny a jakis sterownik nawala wkoncu zrobilem format C i sie zaaktualizował samodzielnie bo nie działała mi wyszukiwarka przy znaczku windowsa zrobilem format zaczeła dzialac ale ssd w zamian ma 100% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryzenek Posted September 13 Report Share Posted September 13 12 minut temu, lasica0014 napisał(a): są jakies programy ktore go sprawdzą? tak aby na marne nie wysylac aby dostac odpowiedz "u nas działa" pytam moze dysk jest sprawny a jakis sterownik nawala wkoncu zrobilem format C i sie zaaktualizował samodzielnie bo nie działała mi wyszukiwarka przy znaczku windowsa zrobilem format zaczeła dzialac ale ssd w zamian ma 100% Wadliwy, na moje oko to jest jakieś zwarcie dysku wymień dysk skoro jest jeszcze na gwarancji Programem od producenta sprawdż tym sposobem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted September 13 Report Share Posted September 13 Zużycie 100%, a użycie 100% to dwie zupełnie inne sprawy. Autor wprowadził w błąd, i teraz dopiero wiadomo, o co mu chodziło. Ale diagnoza i tak taka sama - dysk kaput. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts