Malik23 Posted July 13, 2023 Report Posted July 13, 2023 Witam, posiadam laptopa samsung np355e7c-s03pl (różnica - jest dysk ssd i 8Gb pamięci RAM), chciałbym Was prosić o pomoc w wyborze win 11 do tego sprzętu, czynności jakie na nim wykonuje to głównie praca, drukowanie, oraz proste gry ze store. Z góry dziękuję za pomoc. Quote
wbak1102 Posted July 14, 2023 Report Posted July 14, 2023 Zalecany jest Win 8 bo nie wiadomo czy są stery na Win 11. Ja proponuję Win 8.1 od @srom-otnik-a wersję Lite. Quote
Malik23 Posted July 14, 2023 Author Report Posted July 14, 2023 A jeśli jednak skusiłbym się na 11 to jakiego moda polecacie, zaznaczę że na laptop miał win 10. Quote
siwydym Posted July 14, 2023 Report Posted July 14, 2023 to będzie ok. gdybyś jednak miał problem z uruchomieniem jakiegoś programu lub gry to ten sam system od Jerzego ale w wersji full Quote
VACek Posted July 14, 2023 Report Posted July 14, 2023 Bez urazu ale chcesz na to "padło" instalować win11? wbak1102 likes this Quote
Jerzy68 Posted July 15, 2023 Report Posted July 15, 2023 15 godzin temu, Malik23 napisał(a): A jeśli jednak skusiłbym się na 11 to jakiego moda polecacie, zaznaczę że na laptop miał win 10. Nie przejmuj się tym co pisze powyżej człowiek, któremu wydaje się, że jak to się mówi "pozjadał wszystkie rozumy" Ja mam jeszcze większe "padło" jak on twierdzi, ale wszystkie Systemy, które wstawiłem na Forum , u mnie działają idealnie. Wybierz jak pisze "siwydym" któryś z Systemów wstawionych przeze mnie i przekonaj się, instalacja trwa kilka minut. Wstawiam zdjęcie z danymi mojego "padło". Quote
Jerzy68 Posted July 15, 2023 Report Posted July 15, 2023 Ostatnio dostałem od mojego przyjaciela mod najnowszego Systemu Windows 11 - 22621.1992. Obecnie mam go zainstalowanego, po instalacji zajmuje na dysku 8,9 GB. Pracuje na moim "padle" idealnie i super szybko. Quote
VACek Posted July 15, 2023 Report Posted July 15, 2023 Godzinę temu, Jerzy68 napisał(a): Nie przejmuj się tym co pisze powyżej człowiek, któremu wydaje się, że jak to się mówi "pozjadał wszystkie rozumy" Ja mam jeszcze większe "padło" jak on twierdzi, ale wszystkie Systemy, które wstawiłem na Forum , u mnie działają idealnie. Wybierz jak pisze "siwydym" któryś z Systemów wstawionych przeze mnie i przekonaj się, instalacja trwa kilka minut. Wstawiam zdjęcie z danymi mojego "padło". [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie zaczepiam cie więc i mnie nie zaczepiaj prowokatorze bo to się źle dla ciebie skończy i nie pomoże twój ciągły płacz do Admina na PW. Win 11 można i na kalkulatorze zainstalować co nie zmienia faktu że to katorga, a nie używanie Ale jak nie masz porównania z innymi sprzętami czy systemami to już nie moja wina. Nie pozdrawiam czule. wbak1102 likes this Quote
Jerzy68 Posted July 15, 2023 Report Posted July 15, 2023 44 minuty temu, VACek napisał(a): Nie zaczepiam cie więc i mnie nie zaczepiaj prowokatorze bo to się źle dla ciebie skończy i nie pomoże twój ciągły płacz do Admina na PW. Win 11 można i na kalkulatorze zainstalować co nie zmienia faktu że to katorga, a nie używanie Ale jak nie masz porównania z innymi sprzętami czy systemami to już nie moja wina. Nie pozdrawiam czule. Testowałem bardzo dużo modyfikowanych Systemów. Dobre mody są od A-Team, SROM-otnik oraz razor1995, reszta ???. Na moim "padle", na nowszy mnie nie stać (za niska emerytura), najlepiej działają modyfikowane Windowsy 11 od mojego przyjaciela, więcej nie będę pisał szkoda czasu, kto instalował moje wstawione Systemy wie najlepiej o co chodzi. Ja pozdrawiam Ciebie serdecznie życzę jeszcze więcej przemyślanych uwag. Quote
Malik23 Posted July 15, 2023 Author Report Posted July 15, 2023 8 godzin temu, Jerzy68 napisał(a): Testowałem bardzo dużo modyfikowanych Systemów. Dobre mody są od A-Team, SROM-otnik oraz razor1995, reszta ???. Na moim "padle", na nowszy mnie nie stać (za niska emerytura), najlepiej działają modyfikowane Windowsy 11 od mojego przyjaciela, więcej nie będę pisał szkoda czasu, kto instalował moje wstawione Systemy wie najlepiej o co chodzi. Ja pozdrawiam Ciebie serdecznie życzę jeszcze więcej przemyślanych uwag. Jak włączyć defendera? Quote
Nieobecny Posted July 15, 2023 Report Posted July 15, 2023 13 godzin temu, Jerzy68 napisał(a): u mnie działają idealnie 13 godzin temu, Jerzy68 napisał(a): Pracuje na moim "padle" idealnie i super szybko. na T3500 taaa... jestem w stanie zrozumieć dużo i mam świadomość różnic w odbiorze wrażeń, ale Win 11/10/8.1/7 x64 na T3500 + 4GB RAM + SSD SATA nie może działać, ani szybko, ani idealnie. Działa po prostu z biedą i wolno. Dla porównania odbioru wrażeń, to mój laptop służbowy z i5 10 gen + 16GB RAM DDR4 + SSD NVMe muli niemiłosiernie (jak dla mnie oczywiście). P.S. 11 godzin temu, Jerzy68 napisał(a): na nowszy mnie nie stać (za niska emerytura) ale stać cię na wymianę procesora w tym laptopie i już po takim zabiegu odczujesz różnicę. Quote
Malik23 Posted July 16, 2023 Author Report Posted July 16, 2023 Jeszcze jeden problem, myślę ostatni: Nie działa mi touchpad czy znajdę na stronie producenta? Quote
wbak1102 Posted July 16, 2023 Report Posted July 16, 2023 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
joon Posted July 16, 2023 Report Posted July 16, 2023 11 hours ago, wiktorynek said: Dla porównania odbioru wrażeń, to mój laptop służbowy z i5 10 gen + 16GB RAM DDR4 + SSD NVMe muli niemiłosiernie (jak dla mnie oczywiście). Bo piszesz o swoich odczuciach na podstawie Win 11 prosto od M.S , gdzie procesów jest więcej o min. 100 , gdzie ramu pobiera o 2 GB więcej , gdzie bzdetne ich aplikacje duszą ten system na starcie a nie o tej modyfikacji - testowałem tą modyfikację prawie tydzień wyciskając z niej ostatnie soki i na padlinie jak tu piszecie i na porządnym sprzęcie , rużnica jest wiadomo na korzyść tego lepszego ale i na tej " padlinie " działał bardzo dobrze , bez przymulania ,zacinania itd.. - dla niedowiarków mogę porobić testy tych dwóch laptopów i tu zamieścić. Twierdzę też że dobrze zrobiony Win 8.1 będzie na tych " padlinach " działał lepiej. Co do podpowiedzi dla Jerzy68 to zgadzam się w 100 % kolego Jerzy wymień procesor , kupisz go za " grosze " - oczywiście pastę ( dobrą ) do tego. 1 hour ago, Malik23 said: Jeszcze jeden problem, myślę ostatni: Nie działa mi touchpad czy znajdę na stronie producenta? Kolego pobierz sobie IObit_Driver_Booster_Pro_10.3.0.124_RePack lub nowszy jak jest ( portable ) i powinien Ci dociągnąć brakujące sterowniki. wyciu74 likes this Quote
Malik23 Posted July 16, 2023 Author Report Posted July 16, 2023 Dziękuję, już to zrobiłem bez rezultatu. wyciu74 likes this Quote
wbak1102 Posted July 20, 2023 Report Posted July 20, 2023 Gdzie się podziały mody co @Jerzy68 wstawiał, zdecydowałem się przetestować.? Quote
joon Posted July 20, 2023 Report Posted July 20, 2023 Też szukałem i nic nie znalazłem co się dzieje ? kolego Jerzy68 ? , coraz gorzej na tym forum porównując jeszcze z trzy lata wstecz ?. Quote
nd4spd Posted April 16, 2024 Report Posted April 16, 2024 jerzy68 - gdzie jesteś chłopie? magg likes this Quote
magg Posted April 19, 2024 Report Posted April 19, 2024 W dniu 16.04.2024 o 20:52, nd4spd napisał(a): jerzy68 - gdzie jesteś chłopie? Myślę, że chłop zmarł. Quote
Recommended Posts