Anomek1 Posted July 5, 2023 Report Posted July 5, 2023 Hej Mam problem z botowaniem systemu. Po rozłączeniu baterii i pierwszym starcie wszystko działa, przy restartowaniu też. Jednak przy hibernacji i uśpieniu (i chyba zamknięciu) jest: "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key". Wtedy najpierw wyświetla się "System is resuming" a później ten czarny ekran. System jest świeżo instalowany. Zmieniałam opcje w biosie ale nic to nie dało. Quote
seba007 Posted July 5, 2023 Report Posted July 5, 2023 Jaki laptop, jaki system - oryginalny czy jakiś mod? Nie chcę być niegrzeczny - ale nikt jasnowidzem nie jest. Quote
Anomek1 Posted July 5, 2023 Author Report Posted July 5, 2023 Laptop SAMSUNG NP355V5C Windows 10, oryginał Quote
tygel Posted July 5, 2023 Report Posted July 5, 2023 Ustaw w Boot opcje2 jako pierwszą, żeby system startował z dysku na którym jest zainstalowany, nie wiem czy pomoże ale można spróbować Quote
Anomek1 Posted July 5, 2023 Author Report Posted July 5, 2023 Było też tak ustawione i nic to nie dało Quote
stens Posted July 5, 2023 Report Posted July 5, 2023 3 godziny temu, Anomek1 napisał(a): System jest świeżo instalowany. A sterowniki grafiki zainstalowane? nie te systemowe. Quote
wlodarek1 Posted July 5, 2023 Report Posted July 5, 2023 Uruchom na próbę choćby ''live' jakiegoś linuksa i zobacz czy się uruchomi prawidłowo .. Quote
Recommended Posts