Jump to content

Przeniesienie licencji na nowy komputer?

Recommended Posts

Posted

Witam

Posiadam licencję oem windows 7 za którą dawno temu zapłaciłem w sklepie. Mam klucz, pudełko itd. Wszystko jest na starym kompie, chcę tą licencję przenieść na nowy komputer z windows 11. Tak wiem że teoretycznie jest to niezgodne z ms, ale zgodne z ue. Jak to najlepiej zrobić?

Na starym kompie z 7 zaktualizować go do 10, utworzyć konto ms, podpiąć stary komp do konta ms.

Na nowym kompie przy instalacji 11 zalogować się tym kontem ms dodać nowy komp i odpiąć stary?

Czy jest jakaś prostsza droga typu na nowym kompie z windows 11 podać klucz z windows 7?

Czy to wszystko jest loteria?

I drugie pytanie bo wiem że konto ms nie jest wymagane, rozumiem że jak się nim zaloguje do windows 11 i system się aktywuje to rozumiem że mogę zmienić wtedy konto na lokalne żeby nie logować się kontem ms, a mimo to system będzie dalej aktywowany?

Posted
Godzinę temu, Krzysztof80 napisał(a):

i tyle konto microsoftu nie jest ci do tego potrzebne

Taaak, to podaj mu sposób zainstalowania Windows 11 bez konta Microsoftu.

Posted

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

To miał podać @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a nie Wy.

Ja nie potrzebuje, bo wiem, ale jak ktoś pisze że konto nie potrzebne to niech od razu poda sposób.

Hermogenes likes this