makinero Posted June 18, 2023 Report Posted June 18, 2023 Co zrobić, aby Firefox nie używał np. 27 GB lub nawet więcej pamięci RAM? (Mam 64 GB) Zwiększone zapotrzebowanie pamięci jest na YOUTUBE / FB [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
TheStraight Posted June 18, 2023 Report Posted June 18, 2023 Używać mniej kart na raz, ograniczyć liczbę procesów. Quote
LAGUNA Posted June 18, 2023 Report Posted June 18, 2023 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
makinero Posted June 18, 2023 Author Report Posted June 18, 2023 Godzinę temu, LAGUNA napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale nie używa na wszystkich z wyjątkiem YOUTUBE, powtarzam YOUTUBE i FACEBOOK, tam jest te cholerne java-script, które często przechowywane jest w pamięci jakieś dane. Np. spróbuj przewinąć do dołu jakąś naprawdę wielką stronę na FB, ojd zdziwisz się że potrzebujesz nawet 64 GB o ile przegladarka nie ulegnie awarii Quote
fat64 Posted June 19, 2023 Report Posted June 19, 2023 Yo ! Naciskasz w FF > SHIFT + ESC jednocześnie (menu/więcej narzędzi/menadżer zadań) i patrzysz co, gdzie, jak i dlaczego? Narta Quote
Guest Posted June 20, 2023 Report Posted June 20, 2023 W dniu 18.06.2023 o 19:37, makinero napisał(a): Co zrobić, aby Firefox nie używał np. 27 GB lub nawet więcej pamięci RAM? (Mam 64 GB) Zwiększone zapotrzebowanie pamięci jest na YOUTUBE / FB [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Próbuj na Chrome, zobaczysz różnicę na plus. Dawno Firefoxa się pozbyłem, bo niestety zasobami zarządza gorzej niż Chrome. Quote
makinero Posted June 25, 2023 Author Report Posted June 25, 2023 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Menedżer jest do niczego, zawsze był. Pokazuje jedynie niewielką część procesów i nie pokazuje jakie otwarte karty używają najwięcej pamięci. Pokazuje 3GB dla Firefox, a w rzeczywistości jest 26GB No właśnie ten menedżer zadań to porażka na całego i to od dawien dawna. Quote
Rudio Posted June 26, 2023 Report Posted June 26, 2023 Trochę sporo procesów masz, ile kart w tle? Bo u mnie jest ok 10 na czystym. Próbowałeś resetu ustawień do czystych lub trybu rozwiązywania problemów? Może jakiś dodatek wycieka pamięć? Quote
windows81 Posted June 26, 2023 Report Posted June 26, 2023 W dniu 18.06.2023 o 21:06, makinero napisał(a): Ale nie używa na wszystkich z wyjątkiem YOUTUBE, powtarzam YOUTUBE i FACEBOOK, tam jest te cholerne java-script, które często przechowywane jest w pamięci jakieś dane. Np. spróbuj przewinąć do dołu jakąś naprawdę wielką stronę na FB, ojd zdziwisz się że potrzebujesz nawet 64 GB o ile przegladarka nie ulegnie awarii Coś jest jest nie tak z twoim FF. Jakie masz dodatki? Próbowałeś odpalić FF w trybie awaryjnym i sprawdzić wtedy? Quote
brygada69 Posted June 26, 2023 Report Posted June 26, 2023 Przeczyść adwcleanerem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Recommended Posts