Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hej poleci mi ktoś jakiegoś zmodowanego win11 tak aby gry na sd działały jak najlepiej?  Dla przykładu na czystym 11 od ms w Saints row 2022 udaje się osiągnąć do 70 fps, gta v od 45 - 75, ets2 podobne wyniki, czy modem uda mi się osiągnąć coś więcej? 

Posted

Ogólnie powinno osiągnąć się lepsze wyniki na mod systemie bez zbędnego syfu, aczkolwiek pojawia się pytanie czy jakieś rzeczy będą Ci potrzebne przykładowo microsoft store... Nie posiadam steam decka, ale propo systemu polecam pobrać od GhostSpectre ;)

Posted
4 godziny temu, damian5142 napisał(a):

Ogólnie powinno osiągnąć się lepsze wyniki na mod systemie bez zbędnego syfu, aczkolwiek pojawia się pytanie czy jakieś rzeczy będą Ci potrzebne przykładowo microsoft store... Nie posiadam steam decka, ale propo systemu polecam pobrać od GhostSpectre ;)

No ms store by się przydał albo sama aplikacja Xbox do gamepass bo na wersji od ms to zużycie procesora to ok 20% bez żadnych uruchomionych programów i 4gb ramu 

Posted
5 godzin temu, r4d1m napisał(a):

I jak ogarnął ktoś już windowsa pod steam deck ?

Sam używam Windeck Os i nie jestem zadowolony 

Ja używam ReviOS, jest dosyć lekki i prosty działa na moim daily pc i na Sd równie dobrze, zero ścinek i niepotrzebnego grzania się, póki co 2 miesiące bez problemów.

Posted

jeśli nie przeraża Cię język angielski to polecam - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] gry działają spoooro szybciej, średnio 5-10% FPS więcej niż na oryginalnym systemie.

Posted

jak chcecie wydajność lepszą to sobie pobierzcie oryginał ze strony ms  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

potem dism ++ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

potem w dism wywalacie zbędne rzeczy 

wpisujecie w menu start serivices albo uslugi i wyłączacie co zbędne

jeszcze można wywalić swap i plik hibernacji żeby mniej miejsca zajmowało

winSXS można wywalić backup 

w windows\resurces\themes można wyrzucić motywy 

w windows\web\walpapers tapety 

i jeszcze pare rzeczy by się znalazło mogłem coś pomylić bo na win dawno nie siedziałem