byrwa22 Posted May 18, 2023 Report Posted May 18, 2023 Cześć. Mam takie pytanie do was bo chciałem sobie zaktualizować bios w laptopie hp omen 16 5t925ea. Aktualnie mam wersję biosu z oznaczeniem F17 a chce sobie zrobić update do najnowszej wersji F20 i problem w tym,że są jeszcze wcześniejsze wersje tych biosów: F18 i F19 i jak pobiorę tą najnowszą wersję F20 to muszę pobrać te dwie wcześniejsze wersję aby ta najnowsza zadziałała? Coś się stanie jak pominę te F18,F19? System będzie niestabilny czy słaba wydajność? 2 Pytanie: Jakim najlepiej programem pobierać aktualizację bios? Czy przez ten plik wykonywalny biosu sp i coś tam, czy lepiej może użyć programu: Uefi Bios Update, amibios, afudos czy rw everything. Prosiłbym o odpowiedź... Quote
zdzisiek24 Posted May 18, 2023 Report Posted May 18, 2023 Nie są konieczne poprzednie wersje tylko trzeba wiedzieć, że po zainstalowaniu F20 nie zadziała downgrade. Pobierz ze strony HP bios w wersji .exe i zrób to na systemie. starcraft2fan likes this Quote
Recommended Posts