taba19 Posted April 14, 2023 Report Posted April 14, 2023 Witam mam następujący temat Brat pracuje w firmie w Londynie ale che na 4 miesiące wrócić do polski pomoc w opiece nad rodzicami. Chciał by pracować na laptopie z firmy ale ma ograniczenia musi się laptop logować na terenie UK przynajmniej raz na 2 tygodnie i tu moje pytanie jak można zmienić adres ip zęby laptop pokazywał ze jest zalogowany w uk na laptopa nie mogę w teorii nic instalować podejrzanego wiec może jest jakaś możliwość emulowania przez innego laptopa sieci do której ten laptop brata się będzie logował i wtedy ta siec będzie pokazywała adres z UK ?? albo może jakoś konfiguracja rutera czy coś albo vpn jakiś na laptopie który będzie hotspotem dla tego dla brata ktoś coś może podpowiedzieć ?? Quote
BartAcid Posted April 14, 2023 Report Posted April 14, 2023 Router przez który brat się łączy ze światem musi być połączony z VPN w Angli i może wystarczy. Zwykle każdy router można podpiąć do jakiejś sieci VPN więc nie powinno być z tym problemu. Quote
taba19 Posted April 17, 2023 Author Report Posted April 17, 2023 Co do przeglądarki to odpada bo program którego używa łączy się bezpośrednio z firmą. Wariant BartAcid włącznie o tym mylę tylko pytanie jak to zrobić w domu mamy ruter tp linka i łączę od Orange ale jak ugryź temat konfiguracji hmm ??? Quote
BartAcid Posted April 17, 2023 Report Posted April 17, 2023 google.com, czatGPT, youtube. Raz dwa można znaleźć tutoriale. Nie wiem czy musisz mieć z obrazkami z twojego routera czy wydedukujesz z innych co i jak wpisać. Masz szukać w routerze VPN klient i tam konfigurować połączenie. Wtedy calutki ruch z routera idzie przez serwer VPN. Quote
Recommended Posts