Jump to content

Recommended Posts

Posted

dobra, chyba działa ustawiłem sobie 2gb i zostawiłem włączone te CMS

Godzinę temu, Widzior napisał(a):

No to ja nie wiem, czy z wyłączonym AMP będzie lepiej, wręcz przeciwnie :E I jak kolega wyżej, chyba warto ręcznie ustawić ile ramu ma być dla grafy przypisane. To może powodować ścinki.

@TaniePiwoweź przy okazji sprawdź, ile miałeś wcześniej GFX Core Voltage, a ile masz teraz z podniesionym Vsoc, bo ciekaw jestem, czy to jest zależne od siebie. Możliwe, że podniesienie Vsoc pomogło pośrednio, bo automatycznie podniosło też GFX, które bezpośrednio było przyczyną problemów. Dla potomnych....

P.S. Macie kolejny dowód, dlaczego nie trawię płyt Gigaszrota, bo te debile nie potrafią nawet Biosu dobrze napisać, żeby wszystko śmigało na Auto :OI

no chyba serio wyłączę te AMP bo są straszne ścinki 

gdzie bez włączonego XMP takich nie było

Posted
15 godzin temu, stanq napisał(a):

ehe, odpal gre i zobacz czy te 512 ci przeskoczy na zywca na wiecej ( na 99% tego nie zrobi)  jesli nie to ustaw sobie w biosie na ile tam chcesz, 

-

To jest integra zwiększanie pamięci dedykowanej i tak nie poprawi wydajności w grach bo ta grafika korzysta z współużytkowanej pamięć systemowej ram i dynamicznie ją sobie grafika pobiera podczas dużego obciążenia na przykład w grach. A pamięć dedykowana dla integry  jest jedynie potrzebna do wyświetlania pulpitu i powinna być ustawiona do minimum bo po co przecież ustawiać jej na sztywno 2gb ramu skoro po pierwsze od razu ramu z systemu ubywa a po 2 jak grafa będzie obciążona to sobie sama dobierze :)

Posted
9 minut temu, dudus2072 napisał(a):

bo po co przecież ustawiać jej na sztywno 2gb ramu skoro po pierwsze od razu ramu z systemu ubywa a po 2 jak grafa będzie obciążona to sobie sama dobierze

No nie do końca się z tym zgodzę :) Jednak z przydzieloną daną ilością 2-4gb jest lepiej z fpsami i 1%low, troszkę przesiedziałem na integrze 5 5600G

tadziu123 likes this
Posted
13 minut temu, VACek napisał(a):

No nie do końca się z tym zgodzę :) Jednak z przydzieloną daną ilością 2-4gb jest lepiej z fpsami i 1%low, troszkę przesiedziałem na integrze 5 5600G

-

Nie ma to sensu w ogóle. Jedynie system na tym straci bo przydzielając więcej pamięci dla grafiki zabierasz ram całemu systemowi.  Prędzej jego rozbudowa na szybsze kości poprawi tzw... fps 

Posted
45 minut temu, dudus2072 napisał(a):

-

Nie ma to sensu w ogóle. Jedynie system na tym straci bo przydzielając więcej pamięci dla grafiki zabierasz ram całemu systemowi.  Prędzej jego rozbudowa na szybsze kości poprawi tzw... fps 

No bo wcale nie mam 5 5600G i wcale nie korzystałem z integry i nic nie wiem :D