ForestRun91 Posted March 17 Report Share Posted March 17 Cześć:) Postawiłem nowego pc z 13600k, z790 i 32gb ram. Grafika na razie zintegrowaną ale będę celował w 4060 / 4070. Chciałem na razie wgrać Win7 i strzelić go aktywatorem ale nee da rady go zainstalować. Kiedyś udało się z Win7 aktywowanego Daz-em uzyskać oryginalnego Win10Pro ale klucz mi gdzies przepadł gdyż sprzedałem tego pc z 6 lat temu a na koncie Microsoft nie ma informacji o tym sprzęcie.. Czy mozna coś podobnego zrobić z Win10 i przejść z niego na 11? Jeszcze jedno pytanie, mam oryginalnego win10 w laptopie (był po zakupie). Czy jeśli aktualizuje go do Win11 to będę mógł jego klucz użyć w nowym pc a na laptopie wrócić do win10? Ostatecznie kupię nowego Win10 i już.. Wszystkie klucze są takie same? Chodzi mi o build. Dziękuję za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted March 17 Report Share Posted March 17 Na 13generacji Intela chcesz instalować Windows7 ?? No bez jaj Co do aktywacji Windows 10/11 spokojnie aktywujesz kluczem od 7, 8, 8.1, 10 ForestRun91 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ForestRun91 Posted March 17 Author Report Share Posted March 17 Myślałem że uda mi się zrobić win10 z 7 Czyli pobieram obraz dysku ze strony M$ i aktywuje? Uda się uzyskać z aktywowanego Win10 oryginalnego Win11? Polecisz mi jakiś aktywator? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted March 17 Report Share Posted March 17 2 minuty temu, ForestRun91 napisał(a): Myślałem że uda mi się zrobić win10 z 7 Czyli pobieram obraz dysku ze strony M$ i aktywuje? Uda się uzyskać z aktywowanego Win10 oryginalnego Win11? Polecisz mi jakiś aktywator? Jak masz klucz do np Win 7 Pro, to instalujesz Win 11 i klucz podajesz dopiero po pełnym zainstalowaniu systemu i system aktywowany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ForestRun91 Posted March 17 Author Report Share Posted March 17 7 minut temu, VACek napisał(a): Jak masz klucz do np Win 7 Pro, to instalujesz Win 11 i klucz podajesz dopiero po pełnym zainstalowaniu systemu i system aktywowany Klucz z aktywatora podejdzie? Z Visty by zadziałał? Akurat mam taki.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted March 17 Report Share Posted March 17 1 minutę temu, ForestRun91 napisał(a): Klucz z aktywatora podejdzie? Z Visty by zadziałał? Akurat mam taki.. Od lat się nie bawie w aktywatory to nie jestem w stanie pomóc. Od Visty nie będzie działał ForestRun91 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ForestRun91 Posted March 17 Author Report Share Posted March 17 2 godziny temu, VACek napisał(a): Od lat się nie bawie w aktywatory to nie jestem w stanie pomóc. Od Visty nie będzie działał Dziękuję Ci za poradę:) Zmieniłem troszkę nazwę tematu to może ktoś podrzuci aktywator Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franz Maurer Posted March 17 Report Share Posted March 17 Spróbuj aktywować windowsa za pomocą CMD. EDIT: Właśnie przeczytałem, że ten sposób może być niebezpieczny, dziwna sprawa bo korzystałem z tego dłuższy czas i nie miałem żadnych nieprzyjemności. Napromieniowany likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ForestRun91 Posted March 17 Author Report Share Posted March 17 5 godzin temu, Franz Maurer napisał(a): EDIT: Właśnie przeczytałem, że ten sposób może być niebezpieczny, dziwna sprawa bo korzystałem z tego dłuższy czas i nie miałem żadnych nieprzyjemności. Też czytałem że jest to takie sobie Najlepszy byl do Win7 aktywator od Daza, 0 problemów Franz Maurer likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrroberto Posted March 17 Report Share Posted March 17 Wg. mnie najlepszy i najbezpieczniejszy jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] hasło 1234 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ForestRun91 Posted March 18 Author Report Share Posted March 18 Ostatecznie kupilem klucz do win 10, na stronie kluczesoft. Franz Maurer and Ryzenek like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franz Maurer Posted March 18 Report Share Posted March 18 35 minut temu, ForestRun91 napisał(a): Ostatecznie kupilem klucz do win 10, na stronie kluczesoft. Mają tam oryginalne klucze do windowsa ? bo kurde wersja PRO u nich kosztuje 180 zł a na morele 700 zł to jak to w końcu jest... może @wiktorynekwie o co chodzi ? Ryzenek likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts