Jump to content

Windows do 13600k (Gry) + jaki aktywator do Win10

ForestRun91

Recommended Posts

Cześć:)

Postawiłem nowego pc z 13600k, z790 i 32gb ram. Grafika na razie zintegrowaną ale będę celował w 4060 / 4070.

Chciałem na razie wgrać Win7 i strzelić go aktywatorem ale nee da rady go zainstalować. Kiedyś udało się z Win7 aktywowanego Daz-em uzyskać oryginalnego Win10Pro ale klucz mi gdzies przepadł gdyż sprzedałem tego pc z 6 lat temu a na koncie Microsoft nie ma informacji o tym sprzęcie..

Czy mozna coś podobnego zrobić z Win10 i przejść z niego na 11? 

Jeszcze jedno pytanie, mam oryginalnego win10 w laptopie (był po zakupie). Czy jeśli aktualizuje go do Win11 to będę mógł jego klucz użyć w nowym pc a na laptopie wrócić do win10?

Ostatecznie kupię nowego Win10 i już..  Wszystkie klucze są takie same? Chodzi mi o build.

Dziękuję za pomoc 

2 minuty temu, ForestRun91 napisał(a):

Myślałem że uda mi się zrobić win10 z 7 :P

Czyli pobieram obraz dysku ze strony M$ i aktywuje?

Uda się uzyskać z aktywowanego Win10 oryginalnego Win11?

Polecisz mi jakiś aktywator? :)

Jak masz klucz do np Win 7 Pro, to instalujesz Win 11 i klucz podajesz dopiero po pełnym zainstalowaniu systemu i system aktywowany :) 

7 minut temu, VACek napisał(a):

Jak masz klucz do np Win 7 Pro, to instalujesz Win 11 i klucz podajesz dopiero po pełnym zainstalowaniu systemu i system aktywowany :) 

Klucz z aktywatora podejdzie? :E

Z Visty by zadziałał? Akurat mam taki..

5 godzin temu, Franz Maurer napisał(a):

EDIT: Właśnie przeczytałem, że ten sposób może być niebezpieczny, dziwna sprawa bo korzystałem z tego dłuższy czas i nie miałem żadnych nieprzyjemności.

Też czytałem że jest to takie sobie :) Najlepszy byl do Win7 aktywator od Daza, 0 problemów 

Franz Maurer likes this