Hip3r Posted March 14 Report Share Posted March 14 Witam Wczoraj chciałem przenieść 1 plik z pendriva Kingston 128GB USB3.2 Gen1 DataTraveler Exodia, lecz nie było opcji wytnij, szybko okazało się pendrive przełączył się w tryb tylko do odczytu. Próbowałem metod z tego poradnika, próbowałem również programu EaseUS CleanGenius i również nie pomogło, czytałem że można wgrać od nowa firmware ale nie udało mi się znaleźć odpowiedniego, gdzie szukać oprogramowania do tego pendrive? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FILAGOL Posted March 15 Report Share Posted March 15 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hip3r Posted March 15 Author Report Share Posted March 15 1 godzinę temu, FILAGOL napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mam dysk Kingston NV1 500GB M.2 i tym programem zaktualizowałem w nim oprogramowanie ale ten program nie widzi pendrive. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LAGUNA Posted March 15 Report Share Posted March 15 Nie wiem czy pomoże , ale może tutaj jakąś podpowiedź uzyskasz. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Hip3r likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hip3r Posted March 15 Author Report Share Posted March 15 2 godziny temu, LAGUNA napisał(a): Nie wiem czy pomoże , ale może tutaj jakąś podpowiedź uzyskasz. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sterowniki miałem aktualne, Phrozen Safe USB nie zadziało , próbowałem też HDD Low Format Level, resztę metod poza wgraniem ponownie oprogramowania już próbowałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawek79 Posted March 15 Report Share Posted March 15 Chip Genius klik na powerful detection. Może odczyta kontroler i pamięć Hip3r likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hip3r Posted March 15 Author Report Share Posted March 15 12 minut temu, Slawek79 napisał(a): Chip Genius klik na powerful detection. Może odczyta kontroler i pamięć Niestety nie, ale dzięki za sugestie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawek79 Posted March 15 Report Share Posted March 15 Jedynie rozebrać obudowę,odczytać model kontrolera i pamięci, szukać na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LAGUNA Posted March 15 Report Share Posted March 15 @Hip3r A spróbuj sobie jeszcze raz sprawdzić według tego. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Hip3r likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hip3r Posted March 15 Author Report Share Posted March 15 20 godzin temu, LAGUNA napisał(a): @Hip3r A spróbuj sobie jeszcze raz sprawdzić według tego. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Już chyba nie będzie się dało nagrywać na niego danych, nw dalej będę go używał bo mam na nim Ventoya i obrazy różnych systemów ale widzę że prawie każdy obraz jest uszkodzony poza tym jednym a reszta jest albo niewidoczna albo nieczytelna, Kingston to chyba zaczął robić badziewa bo mam 4 pendrivy Kingstona, Kingston DataTraveler 100 4GB który został pogryziony, wyprostowałem USB kombinerkami i dalej działa bez zarzutów, Kingston DT 100 G2 8GB który wylądował z ziemi, brat go odkurzył i działa dalej bez problemu, to są te stare pendrive, a z nowszych Kingston G3 64GB DataTraveler 3.0 który niby jest 3.0 ale obecnie działa tylko z USB 2.0, a jak działało USB 3.0 to prędkości skakały jak małpy w zoo noi Kingston 128GB USB3.2 Gen1 DataTraveler Exodia który po niecałych 3 miesiąch użytkowania się spi****lił, a jak działał prawidłowo to miał zapis ok 10MB/s, mam w kompie dysk Kingston NV1 500GB i mój brat zauważył że jest on krzywy, patrzę i jest prosty jak polskie drogi , owszem mogę mieć pecha ale jeśli, 3 różne produkty 1 producenta były kupione w różnym czasie i z każdym z nich jest coś nie tak to raczej producent robi badziewie, za to 3 ostatnie produkty GOODRAM mogę jak najbardziej pochwalić. Mam ochotę zrobić temat na forum "Elektronika, pozytywne zaskoczenia oraz rozczarowania-Nasze opinie" żeby użytkownicy forum mogli pisać swoje opinie na temat różnych produktów. Pendrivy są fajne bo są małe ale tu się kończą ich zalety, mam w planie kupić dysk SSD 1TB i wymienić w jednej z kieszeni na z HDD 1TB i może wgram tam Ventoya i wtedy będę mógł z takiego dysku instalować systemy i bootować narzędzia. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hip3r Posted yesterday at 12:16 AM Author Report Share Posted yesterday at 12:16 AM Niestety nie udało się naprawić pendrive. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts