Nieobecny Posted September 15, 2023 Author Report Posted September 15, 2023 42 minuty temu, wicuus napisał(a): Intel Celeron dwurdzeniowy dwuwatkowy dysk jakis emmc 2GB Ramu Ehhh... a szklana kula powie nam jaki to model. Chromebook 11 wychodziły z Celeronami N2xxx, N3xxx, N4xxx czyli 3 generacje, a co za tym idzie z 3 chipsetami i kolejnymi ograniczeniami dla Win 7. 42 minuty temu, wicuus napisał(a): ze zmienionym biosem Bios posiada tryb Legacy lub UEFI-CSM? Quote
Nieobecny Posted September 15, 2023 Author Report Posted September 15, 2023 9 godzin temu, GrzegorzAsia napisał(a): Czyli jak dodac do tego obrazu stery od usb, zeby dzialalo? Do AORUS B450 PRO Które sterowniki USB i do czego? - do instalacji czy do późniejszego działania wszystkich portów? Przecież dostałeś wyżej info, że 1.0.5.3 dla portów wyprowadzonych z chipsetu. Quote
GrzegorzAsia Posted September 15, 2023 Report Posted September 15, 2023 2 godziny temu, wiktorynek napisał(a): Które sterowniki USB i do czego? - do instalacji czy do późniejszego działania wszystkich portów? Przecież dostałeś wyżej info, że 1.0.5.3 dla portów wyprowadzonych z chipsetu. Nie, chciałbym zainstalować system od nowa, ten Twój stary sprzed 2lat mam chyba zainfekowany, bo dzieją się na nim dziwne rzeczy. Czy te wydanie idzie jakoś odpalić, żeby działały te USB? Quote
aektor98 Posted September 15, 2023 Report Posted September 15, 2023 Które aktualizacje aktualizować ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Nieobecny Posted September 15, 2023 Author Report Posted September 15, 2023 3 godziny temu, aektor98 napisał(a): Które aktualizacje aktualizować ? Żadnych. Wszystkie odznaczyć i ukryć. Jeśli chcesz dalej aktualizować, to musisz korzystać tylko z aktualizacji dla Server 2008 R2 lub Windows 7 Embedded, a to można użyskac instalując Win 7 WU ESU Patcher lub pobierając i instalując ręcznie. 5 godzin temu, GrzegorzAsia napisał(a): Czy te wydanie idzie jakoś odpalić, żeby działały te USB? Przecież wyżej dostałeś właściwe sterowniki, które sobie zainstalujesz po zainstalowaniu systemu. Musisz tylko podłączyć mysz i klawiaturę do właściwych portów lub podczas instalacji wskaż te dodatkowe sterowniki podane na osobnym pendrive lub sobie dorzuć do instalatora na pendrive z którego instalujesz system. Quote
Nieobecny Posted September 17, 2023 Author Report Posted September 17, 2023 W [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] poście, dokonałem modyfikacji obrazów pod względem sterowników i uaktualniłem temat oraz zasoby. To już definitywny koniec z mojej strony w temacie Win 7. Dostaliście wszystko co istnieje. Dostaliście instrukcje, zasoby, linki itp. do wszystkiego co potrzeba. Korzystajcie lub zróbcie sobie sami - podano na tacy. JanKo66, GrzegorzAsia and Adiwin&& like this Quote
wicuus Posted September 26, 2023 Report Posted September 26, 2023 W dniu 15.09.2023 o 11:08, wiktorynek napisał(a): Ehhh... a szklana kula powie nam jaki to model. Chromebook 11 wychodziły z Celeronami N2xxx, N3xxx, N4xxx czyli 3 generacje, a co za tym idzie z 3 chipsetami i kolejnymi ograniczeniami dla Win 7. Bios posiada tryb Legacy lub UEFI-CSM? Intel Celeron N2840 ma procek dysk jakis 16GB emmc bios wgralem jakis inny by botowal z usb bo orginalny chromebook nie wiem jaki mial bios. Quote
Nieobecny Posted September 26, 2023 Author Report Posted September 26, 2023 11 godzin temu, wicuus napisał(a): Intel Celeron N2840 ma procek dysk jakis 16GB emmc Wróć do ChromeOs - nawet jakby udało się zainstalować Win 7, to i tak nie da się go używać. Quote
wicuus Posted September 27, 2023 Report Posted September 27, 2023 Jak tam windows 10 idzie zainstalowac nawet sterowniki sa ale z 7 to dziwna sprawa. ChromeOs to badziewie narazie wgralem galliumOS Quote
GrzegorzAsia Posted October 2, 2023 Report Posted October 2, 2023 W dniu 17.09.2023 o 19:13, wiktorynek napisał(a): W [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] poście, dokonałem modyfikacji obrazów pod względem sterowników i uaktualniłem temat oraz zasoby. To już definitywny koniec z mojej strony w temacie Win 7. Dostaliście wszystko co istnieje. Dostaliście instrukcje, zasoby, linki itp. do wszystkiego co potrzeba. Korzystajcie lub zróbcie sobie sami - podano na tacy. Będę nie długo robił od nowa format, więc który obraz będzie optymalny pod AORUS B450 PRO? Bo wcześniej tak jak pisałem, jak próbowałem to nie działały sterowniki USB. A przykładowo w Twojej wersji sprzed 2 lat (full wypas) normalnie wszystko ładnie szło. I tak samo zastanawiam się te dodatki, które wrzuciłeś. Po co jest ta ręczna aktualizacja np. (2. zbiorcza)? Przecież chyba system powinien zainstalować wszystko sam po zainstalowaniu wufuc + bypassesu? Czy czegoś tu nie rozumiem? Tak samo co to jest 5. MRT? Quote
Widzior Posted October 2, 2023 Report Posted October 2, 2023 Ale chłopie męczysz bułę, a sam już ci wielokrotnie pisałem, jak rozwiązać twoje problemy. Najprostszy sposób - użyć instalatora Win10 albo programu WinNTsetup i nie masz problemu ze sterownikami USB podczas pracy instalatora. Ale jak chcesz koniecznie męczyć się z pendriva, to obraz nr3 powinien zaskoczyć na B450, bo wiki dodał oryginalne sterowniki AMD do chipsetu, więc przynajmniej część z portów powinna działać (m.in. czarne od klawy i myszki). A moja hipoteza, dlaczego te portowane z Win8 nie działają podczas instalacji, zamieściłem na koniec tego posta (muszę to sam sprawdzić w wolnej chwili z ciekawości) - GrzegorzAsia likes this Quote
GrzegorzAsia Posted October 2, 2023 Report Posted October 2, 2023 @Widzior No fakt, w zasadzie to tak pytalem o marginesie z tymi USB. Bardziej ciekawia mnie te dodatki, ktore wiktorynek dodal kilka postow wczesniej. Bo wszystko sobie w razie W na przyszlosc pobralem, tylko nie rozumiem kilku opcji. Po co jest ta ręczna aktualizacja np. (2. zbiorcza)? Przecież chyba system powinien zainstalować wszystko sam po zainstalowaniu wufuc + bypassesu? Tak samo co to jest 5. MRT? Quote
Nieobecny Posted October 2, 2023 Author Report Posted October 2, 2023 4 godziny temu, GrzegorzAsia napisał(a): Po co jest ta ręczna aktualizacja np. (2. zbiorcza)? Abyś sobie uaktualnił system do września. Godzinę temu, GrzegorzAsia napisał(a): Przecież chyba system powinien zainstalować wszystko sam po zainstalowaniu wufuc + bypassesu? Ten efekt da dopiero zainstalowanie opcji 8, a nie każdy chce, więc po to jest opcja 2. 4 godziny temu, GrzegorzAsia napisał(a): Tak samo co to jest 5. MRT? Malicious Software Removal Tool. Quote
GrzegorzAsia Posted October 3, 2023 Report Posted October 3, 2023 7 godzin temu, wiktorynek napisał(a): Ten efekt da dopiero zainstalowanie opcji 8, a nie każdy chce, więc po to jest opcja 2. 11 godzin temu, GrzegorzAsia napisał(a): Czyli jak mam zainstalowanego wufuca z bypassem najnowszym to moge olac opcje nr 2? Tak z ciekawosci sobie uzylem tych zbiorczych aktualizacji to normalnie sie zainstalowaly, czyli jednak mimo, ze mam bypassaesu to na to wychodzi, ze ich nie bylo. Sytuacja z aktualizacjami u mnie wyglada nastepujaco, strasznie ubogo to wyglada - dodam, ze siedze na Twoim systemie (full wypas) sprzed 2lat. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Nieobecny Posted October 3, 2023 Author Report Posted October 3, 2023 16 godzin temu, GrzegorzAsia napisał(a): Czyli jak mam zainstalowanego wufuca z bypassem najnowszym to moge olac opcje nr 2? Nie. Musisz mieć jeszcze zainstalowaną opcję nr 8, aby działało WU. 16 godzin temu, GrzegorzAsia napisał(a): strasznie ubogo to wyglada WTF? - aktualizuje się przecież tylko najnowsza comiesięczna zbiorcza, NET 3.5, NET 4.8, MRT, service stack, definicje Defendera lub MSE. Wszystko w porządku. P.S. NET 5.x odinstaluj i zainstaluj NET 6.x lub NET 7.x Ładnie sobie poinstalowałeś poprawek telemetrycznych: 2952664, 3138612, 971033 - odinstaluj i odznacz oraz ukryj po ponownym wykryciu przez WU. Wszystko co ma obecnie numer mniejszy niż KB5xxxxxx na pewno jest zbędne lub przestarzałe. Quote
dzikiws Posted October 15, 2023 Report Posted October 15, 2023 Witam. Mam prośbę, ale po ściągnięciu błąd rozpakowania, można poprawić link w Mega, posiadam MSI Z590, I7 11700K, Nvidia 3050. Czy jest sens instalować 7, mam 10 i 11, ale nerwy już wysiadają. Dzięki Quote
Nieobecny Posted October 15, 2023 Author Report Posted October 15, 2023 Która wersja ma rzekomo błąd po rozpakowaniu? 4 minuty temu, dzikiws napisał(a): posiadam MSI Z590, I7 11700K, Nvidia 3050. Czy jest sens instalować 7 Na 11 genie Win 7? - nawet jeśli uda się, to i tak wiele rzeczy nie będzie działać z powodu braku sterowników. Quote
dzikiws Posted October 15, 2023 Report Posted October 15, 2023 Wiem o tym, najlepiej byłby Win 8.1, ten działa poprawnie, bez kilku sterowników, np. lan, czy WiFi, ale RTX 3050 zmusił mnie do opuszczenia tego systemu. A win 7_64 Pro ze sterownikami - o ten mnie chodzi, w "Total Kommanderze" nawet nie mogę podejrzeć plików, od razu wyskakuje błąd, stąd moje pytanie, może inny link ? Quote
Widzior Posted October 15, 2023 Report Posted October 15, 2023 56 minut temu, dzikiws napisał(a): w "Total Kommanderze" nawet nie mogę podejrzeć plików, od razu wyskakuje błąd Hasło do rozpakowania wszystkich systemów, to: final Quote
dzikiws Posted October 15, 2023 Report Posted October 15, 2023 nie chodzi o hasło - nawet nie mogę podejrzeć plików - od razu jest błąd. Kolejny raz pobrałem - tym razem się rozpakował, ale instalacja robi się martwa na ekranie lokalizacji i na tym koniec. Dzięki za podpowiedzi. Zostaje tylko W10 i W11. 8.1 też nie mogę używać bo RTX 3050 nie ma sterów. Quote
Nieobecny Posted October 15, 2023 Author Report Posted October 15, 2023 2 godziny temu, dzikiws napisał(a): Kolejny raz pobrałem - tym razem się rozpakował Suma kontrolna zgadza się? Quote
smeg2137 Posted October 19, 2023 Report Posted October 19, 2023 Czy jest mozliwosc wstawienia plikow na jakis hosting dla bialych ludzi, a nie na mega, gdzie nie mozna nawet pobrac wiekszosci plikow z tego tematu? Nie zamierzam placic tym zydkom. wstawilem pliki z amd -> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Nieobecny Posted October 19, 2023 Author Report Posted October 19, 2023 Limit pobierania ten sam, a transfer tragiczny w porównaniu do Mega. Quote
smeg2137 Posted October 19, 2023 Report Posted October 19, 2023 Godzinę temu, wiktorynek napisał(a): Limit pobierania ten sam, a transfer tragiczny w porównaniu do Mega. jak mi to wstawisz na jakis normalny host moge zamontowac na google drive, nie bede marnowal transferu w vpnie zeby pobierac z mega. Pixeldrain ma limit ale nie az tak faszystowski (limit jest na ip a nie na caly zakres jak na mega) Quote
Nieobecny Posted October 19, 2023 Author Report Posted October 19, 2023 Użyj Opery z wbudowanym VPN albo innego rozwiązania i wszelkie limity Mega prysły jak bańka mydlana. Tu 5GB, tam 5GB - znajdź lepszy, szybszy i darmowy. Po to masz wszystkie pliki poniżej 5GB. Pobierz codziennie 1 lub użyj darmowego obejścia w postaci Opery. Quote
manfredi Posted October 20, 2023 Report Posted October 20, 2023 23 godziny temu, wiktorynek napisał(a): Użyj Opery z wbudowanym VPN albo innego rozwiązania i wszelkie limity Mega prysły jak bańka mydlana. Tu 5GB, tam 5GB - znajdź lepszy, szybszy i darmowy. Po to masz wszystkie pliki poniżej 5GB. Pobierz codziennie 1 lub użyj darmowego obejścia w postaci Opery. Ostatnio akurat eksperymentowałem z różnymi darmowymi chmurami i polecam 1fichier.com, doodrive.com, files.fm, pixeldrain.com, send.cm oraz userscloud.com. Do wstawiania warto sprawdzić [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Działa coraz gorzej, ale i tak zazwyczaj zrobi co najmniej 2 lustra za darmo. Quote
Nieobecny Posted October 20, 2023 Author Report Posted October 20, 2023 3 minuty temu, manfredi napisał(a): files.fm Miałem - transfer gorszy niż z Mega i na darmowym koncie jedynie 5GB miejsca na pliki, gdzie na Mega jest 20GB. Pliki też szybciej kasują. Dodatkowo Mega ma szyfrowanie end to end. 6 minut temu, manfredi napisał(a): pixeldrain.com 5GB limit dzienny tak jak z Mega, a transfer gorszy. Żywotność plików 60 dni. 24 minuty temu, manfredi napisał(a): 1fichier.com Pliki kasują po 15 lub 30 dniach. 27 minut temu, manfredi napisał(a): userscloud.com Limit plików 5GB. 28 minut temu, manfredi napisał(a): send.cm Kasują po 15 dniach. GoogleDrive - limit miejsca 15GB, limit dzienny ilości pobierań danego pliku. Bardzo szybki transfer. Tak czy siak albo owak Mega to jeden z najlepszych hostingów. Ryzenek likes this Quote
digi Posted November 6, 2023 Report Posted November 6, 2023 @wiktorynek Masz może kompletną listę poprawek telemetrycznych do WIN7? Cytat pożegnalna wersja z aktualizacją na 17.09.2023 Ja mam rozumieć, że coś tam się jeszcze dzieje w temacie ze strony MS po tej dacie? October 10, 2023—KB5031441 (Security-only update) October 10, 2023—KB5031408 (Monthly Rollup) Quote
grucga85 Posted December 25, 2023 Report Posted December 25, 2023 panowie mam problem laptop hp probook g7 win 10,chce zainstalowac win 7 i jest problem podczas instalacji nie widzi jakis sterownikow podawalem mu roze stery i dalej to sam.sciaglem tego win z grupy i to samo .prosze o pomoc Quote
Recommended Posts