MaRRcin929 Posted February 2, 2023 Report Posted February 2, 2023 Witam Mam pytanie / problem. Mam u siebie Win Serwer 2019 + osobno Synology NAS Na serwerze jest zrobione AD, na Synology mam foldery OnLine Z pewnych względów chciałem przenieść / zmienić nazwę katalogu na NAS w którym są przechowywane pulpity, pobrane, i dokumenty. Zmieniłem nazwę katalogu na Synology, zmieniłem w GPO lokalizację folderów i po odświeżeniu przez gpupdate /force niestety profile użytkownika próbują zaciągać dane ze starej lokalizacji. Jak prawidłowo przenieść takie dane? Quote
Anonim17PL Posted February 2, 2023 Report Posted February 2, 2023 6 godzin temu, MaRRcin929 napisał(a): Zmieniłem nazwę katalogu na Synology, zmieniłem w GPO lokalizację folderów i po odświeżeniu przez gpupdate /force niestety profile użytkownika próbują zaciągać dane ze starej lokalizacji. Bo zapewne ścieżka w ustawieniach się nie zmieniła. Wejdź w właściwości profilu (w menadżerze użytkowników domeny) i poszukaj w zakładce "profile" ścieżkę profilu. Chyba że nie używasz profili mobilnych. Quote
MaRRcin929 Posted February 6, 2023 Author Report Posted February 6, 2023 Właśnie ścieżka na klientach za nic w świecie nie chce się zmienić - mimo, że odświeżam zasady grupy. Profili mobilnych nie używam. Używam tylko foldery przekierowane: Quote
MaRRcin929 Posted February 17, 2023 Author Report Posted February 17, 2023 Nikt nie ma pomysłu dlaczego tak się dzieje? Quote
Recommended Posts