Jump to content

Recommended Posts

Posted

Microsoft ma - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Możesz też spojrzeć tu - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Tylko co to znaczy "ze wszystkimi sterownikami"?

Nikt Ci nie zagwarantuje, że będzie miał sterowniki do WSZYSTKICH urządzeń!

Posted

57 minut temu, jkaw napisał(a):

Dzień dobry. Czy ma ktoś może czysty Windows 10 Home ze wszystkimi sterownikami. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam

To nie takie proste, nie wszystkie sterowniki będą działać prawidłowo z Windows 10, mam sporą paczkę sterowników które mógłbym spróbować zintegrować z ISO ale trzeba to robić z osobna dla każdej edycji (Home, Pro, Education itd) ale nw czy w paczce są wszystkie sterowniki a nie podałeś architektury systemu. A po za tym taki obraz będzie ważył w ciul dużo, to lepiej zintegrować sterowniki pod konkretny komp wtedy ma to sens. 

Posted
1 godzinę temu, iskier napisał(a):

Microsoft ma - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Możesz też spojrzeć tu - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Tylko co to znaczy "ze wszystkimi sterownikami"?

Nikt Ci nie zagwarantuje, że będzie miał sterowniki do WSZYSTKICH urządzeń!

Pod ten wytwór polskiej techniki.Hip3r Jeśli mógłbyś moja mała kuzynka wreszcie dałaby mi żyć.Pozdrawiam

Posted
Godzinę temu, jkaw napisał(a):

Pod ten wytwór polskiej techniki.Hip3r Jeśli mógłbyś moja mała kuzynka wreszcie dałaby mi żyć.Pozdrawiam

Domyślam się że pod komputer stacjonarny/zwykły laptop ale nie podałeś producenta, modelu ani architektury (x32 czy x64), oba foldery z sterownikami ważą razem ok 37GB a wiele z tych sterowników trzeba rozpakować żeby była możliwa instalacja, a chyba nie chcesz ISO które waży przynajmniej kilkadziesiąt GB tylko coś co waży max 5GB. Im więcej sterowników zintegruje tym większa szansa że jakiś nie będzie kompatybilny z konkretnym sprzętem/systemem i będzie powodował że dane urządzenie nie będzie działać prawidłowo a w najgorszym BSOD, więc jak już się integruje sterowniki do ISO to pod konkretny sprzęt np komputery w sali komputerowej w szkole, zwykle są takie same/podobne to w takiej sytuacji można zintegrować sterowniki i aktualizacje do ISO żeby nie musieć tego pobierać wielokrotnie z Windows Update.

Posted

Jeśli chodzi o sterowniki to musisz je dobrać pod swój sprzęt. Najlepiej pobrać je ze strony producenta danego podzespołu m.in płyty głównej czy karty graficznej. Wystarczy znać model płyty czy karty graficznej jeśli mówimy o dedykowanej karcie i pobrać je na dysk, a potem skopiować na pendrive. 

Instalacje sterowników najlepiej robić na odłączonym internecie jeśli nie chcemy żeby Windows pobrał je sobie sam. W każdym razie ja tak robiłem jak 3 lata temu instalowałem Windowsa 10 1809.

starcraft2fan likes this
Posted
23 minuty temu, R95K napisał(a):

Jeśli chodzi o sterowniki to musisz je dobrać pod swój sprzęt. Najlepiej pobrać je ze strony producenta danego podzespołu m.in płyty głównej czy karty graficznej. Wystarczy znać model płyty czy karty graficznej jeśli mówimy o dedykowanej karcie i pobrać je na dysk, a potem skopiować na pendrive. 

Instalacje sterowników najlepiej robić na odłączonym internecie jeśli nie chcemy żeby Windows pobrał je sobie sam. W każdym razie ja tak robiłem jak 3 lata temu instalowałem Windowsa 10 1809.

Można też pozwolić Windows Update zainstalować sterowniki a jeśli jakiś będzie brakować to potem doinstalować.