MaRRcin929 Posted January 20 Report Share Posted January 20 Witam serdecznie, Czy jest mi ktoś w stanie podpowiedzieć gdzie w GPO szukać tych ustawień jak niżej? Chce dodać do wszystkich komputerów adres do strefy. Coś znalazłem jednak na serwerze przycisk "Witryny" jest nie aktywny. Będę wdzięczny za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted January 20 Report Share Posted January 20 Spróbuj zrobić to PowerShellem np. tak: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ewentualnie pojedynczo: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Skrypt zapisujesz jako .ps1 i uruchamiasz w ISE albo w PowerShellu. Powinno działać. Ew. plik reg: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tak, nudzi mi się MaRRcin929 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anonim17PL Posted January 20 Report Share Posted January 20 @MaRRcin929 Konfiguracja komputera → Szablony administracyjne → Składniki systemu Windows → Internet Explorer → Internetowy panel sterowania → Strona zabezpieczeń → Lista przypisywanie witryn do stref. Nazwa wartości to adres a wartość (cyfra) to: Intranet Zaufane Internet Niezaufane MaRRcin929 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaRRcin929 Posted January 20 Author Report Share Posted January 20 Panowie! Dziękuje bardzo. Wszystko działa jak należy. W GPO dopiero raczkuję - a potrzebuję go na własny użytek. Gdzie najlepiej szukać jakiś podpowiedzi? Gdy szukam w Google z dopiskiem GPO to zwykle nie wiele jestem w stanie znaleźć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted January 21 Report Share Posted January 21 Ja polecam: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] MaRRcin929 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts