Hip3r Posted January 14 Report Share Posted January 14 Zalecenia: Zainstalować na pendrive Ventoya i przeciągnięcie ISO na pendrive/W Rufusie odznaczyć usuwanie sprawdzania TPM, Secure Boot i RAM. Informacje wspólne o obrazach: Zintegrowane aktualizacje na dzień: 08.08.2023 (Bez aktualizacji narzędzia do usuwania złośliwego oprogramowania) Kompresja: ESD Uaktywniony: Net Framework 3.5 Wyłączone sprawdzenie: RAM, TPM i Secure Boot Konto: Lokalne Wprowadzone: Instalacja nienadzorowana (pozostawiłem partycjonowanie, wybór nazwy użytkownika i ustawienia prywatności) Optymalizacje: AppX x64 4in1 Obraz zawiera następujące edycję: -Windows 11 Home -Windows 11 Pro -Windows 11 Education -Windows 11 Enterprise MEGA [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Home+Pro Lite PL Co zostało wyłączone? -Klient Folderów Roboczych -PowerShell -Kompresja RDC -Drukuj w Formacie PDF firmy Microsoft -OpenSSH Client -TCP Port Sharing -Telemetria -Optymalizacja dostarczania -Hibernacja -OneDrive Co zostało usunięte? -Aplikacje UWP (z wyjątkiem sklepu, kalkulatora) -Microsoft Egde (stary) -Narzędzia dla niepełnosprawnych -Instalator Windows Hello -Funkcje rodzinne firmy Microsoft -Kod kreskowy Windows -Dodatki dla innych jeżyków niż polski -Kompozycje (została tylko domyślna tapeta) -OCR -Opcjonalne elementy z ISO -Internet Explorer -Klient Telnet -Klient TFTP -Usługa Simple TCP/IP -Zdalna kompresja różnicowa -Mobilny PC (Projekcja sieciowa i czujniki) -Wirtualizacja -Debugowanie jądra -Pomoc zdalna -Łącznik MultiPoint -Kolejkowanie wiadomości Microsoft(MSMQ) -Windows PE MEGA: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Julian5, JanKo6, Biblioteka and 16 others like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk.P Posted January 14 Report Share Posted January 14 1 hour ago, Hip3r said: Podstawowe informacje o obrazie -Zintegrowane aktualizacje na dzień: 10.01.2023 (Bez aktualizacji narzędzia do usuwania złośliwego oprogramowania). -Obraz zawiera tylko edycję Home -Kompresja ESD. -Uaktywniony Net Framework 3.5. -Wyłączone sprawdzanie TPM i Secure Boot. -Wyłączony obowiązek zalogowania się kontem Microsoft podczas instalacji. -Modyfikacja w polskiej wersji językowej. Serwer MEGA (Planowane wrzucenie do 23:59) Mam takie pytanie. Czy uaktualnienie pójdzie, czy trzeba na czysto? Hip3r likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hip3r Posted January 14 Author Report Share Posted January 14 9 minut temu, Patryk.P napisał(a): Mam takie pytanie. Czy uaktualnienie pójdzie, czy trzeba na czysto? Tylko na czysto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk.P Posted January 14 Report Share Posted January 14 39 minutes ago, Hip3r said: Tylko na czysto. Aha, spoko pytam tylko, bo taki obraz z poprawkami w wersji PL może się przydać. Co prawda zawsze korzystałem tylko z wersji EN od początku mojej przygody z komputerami. Czyli od Visty i XP, ale nigdy nic nie wiadomo. Dobra robota (miałem sam zrobić taki obraz PL, w EN mam i tu wrzuciłem, ale skoro ktoś już to zrobił). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sławek Posted January 14 Report Share Posted January 14 26 minut temu, Hip3r napisał(a): Wrzucanie zakończone. dzieki za kontynuowanie projektu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hip3r Posted January 14 Author Report Share Posted January 14 5 minut temu, sławek napisał(a): dzieki za kontynuowanie projektu Potrzebowałem tylko Windows 11 Home x64, to zrobiłem zaktualizowaną wersję i wrzuciłem żeby inni też mogli skorzystać, nie planuje robić kolejnych aktualizacji tego projektu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sławek Posted January 14 Report Share Posted January 14 Dobre i to przyda się chociaż przyznam ci się że twoje wstawki były najlepsze tutaj a później innych Hip3r likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hip3r Posted January 14 Author Report Share Posted January 14 8 minut temu, sławek napisał(a): Dobre i to przyda się chociaż przyznam ci się że twoje wstawki były najlepsze tutaj a później innych Miło to czytać, ale nie mam ochoty robić aktualizacji modyfikacji jak potem z nich nie korzystam. sławek likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mastik67 Posted January 16 Report Share Posted January 16 Dzięki za HOME Hip3r likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hip3r Posted January 23 Author Report Share Posted January 23 Połączyłem dwa tematy żeby oszczędzić szukania. JanKo6 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary123 Posted February 15 Report Share Posted February 15 Witam. Mam problem z Win11 Pro 22H2 22621.1105 zatrzymał aktualizację na KB5022360. Próbowałem kilka razy i niby się instaluje ale podczas restartu cofa zmiany. Może ktoś ma nowszą wersję żeby można było nałożyć ???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzisiek24 Posted February 15 Report Share Posted February 15 ▲ .... spróbuj KB5022845 Windows 11 22H2 [Pobierz ręcznie] Aktualizacja zabezpieczeń (22621.1265) Pobierz: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hip3r Posted February 15 Author Report Share Posted February 15 22 godziny temu, mary123 napisał(a): Witam. Mam problem z Win11 Pro 22H2 22621.1105 zatrzymał aktualizację na KB5022360. Próbowałem kilka razy i niby się instaluje ale podczas restartu cofa zmiany. Może ktoś ma nowszą wersję żeby można było nałożyć ???? Na stronie poniżej możesz wybrać edycje i opcje obrazu, następnie rozpakować archiwum i uruchomić skrypt który utworzy plik ISO z wybranymi ustawieniami (czas zależny od wybranych ustawień i mocy obliczeniowej komputera). Na przyszłość takie pytanie to w osobnym temacie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 and LAGUNA like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary123 Posted February 16 Report Share Posted February 16 Wielkie dzięki kolego @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] należy Ci się duże , właśnie o to mi chodziło. Nawet nie wiedziałem że można tym sposobem. Jeszcze raz wielkie dzięki. Hip3r likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hip3r Posted February 20 Author Report Share Posted February 20 W dniu 16.02.2023 o 11:37, mary123 napisał(a): Wielkie dzięki kolego @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] należy Ci się duże , właśnie o to mi chodziło. Nawet nie wiedziałem że można tym sposobem. Jeszcze raz wielkie dzięki. Siedzę w IT od 2012, już sporo wiem i potrafię ale ciągle się uczę nowych rzeczy, odnośnie Windowsa i Office to jest trochę ciekawych stron np szukasz ISO Microsoft Office 2013 Professional to wchodzisz na tą stronę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i wybierasz z listy czego szukasz (te pliki co można pobrać z wskazanej strony są na serwerach Microsoft tylko ukryte bo np trzeba się zalogować żeby je pobrać albo być na urządzeniu mobilnym) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hip3r Posted February 24 Author Report Share Posted February 24 Stworzyłem i wrzuciłem nowego moda Windows 11 Home x64 02.2023 (22621.1343) noTPM Lite PL. JanKo66, sławek, Ryzenek and 1 other like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sławek Posted February 24 Report Share Posted February 24 10 minut temu, Hip3r napisał(a): Stworzyłem i wrzuciłem nowego moda Windows 11 Home x64 02.2023 (22621.1334) noTPM Lite PL. Przyda mi się Hip3r likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryzenek Posted February 24 Report Share Posted February 24 Stworzyłem i wrzuciłem nowego moda Windows 11 Home x64 02.2023 (22621.1334) noTPM Lite PL.DziękiWysłane z Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G przy użyciu Tapatalka Hip3r and FILAGOL like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hip3r Posted February 24 Author Report Share Posted February 24 1 godzinę temu, sławek napisał(a): Przyda mi się Dzisiaj jest Twój szczęśliwy dzień FILAGOL, sławek and Ryzenek like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biblioteka Posted February 25 Report Share Posted February 25 Witam. A ta wersja Lite Windows 11 22H2 to jakaś inna wersja od standardowej?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hip3r Posted February 25 Author Report Share Posted February 25 Godzinę temu, Biblioteka napisał(a): Witam. A ta wersja Lite Windows 11 22H2 to jakaś inna wersja od standardowej?? Zakładam że pisząc standardowa miałeś na myśli tą wersję z stycznia więc Tak, ale wielkich zmian nie ma, hibernacje można włączyć uruchamiając cmd jako administrator i wpisując powercfg.exe /hibernate on, Środowiska i telemetria połączonego użytkownika w services.msc, usunięte kroki instalacji można przywrócić usuwając plik autounattend.xml,Optymalizacja dostarczania można włączyć w ustawieniach Windows Update, UAC (Kontrola konta użytkownika) w panelu sterowania, a ręczne przez Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows, po prostu wyłączyłem to z czego i tak nie korzystam albo mi przeszkadza, ale nie są to zmiany jakoś bardzo inwazyjne. Planuję jeszcze drugą wersję bardziej inwazyjną. sławek likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hip3r Posted February 25 Author Report Share Posted February 25 Stworzyłem drugą bardziej okrojoną wersję Lite. sławek and JanKo66 like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
typek_2 Posted February 25 Report Share Posted February 25 I gdzie ona? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sławek Posted February 25 Report Share Posted February 25 10 minut temu, typek_2 napisał(a): I gdzie ona? Windows 11 Home x64 02.2023 (22621.1334) noTPM Lite PL v2 Hip3r and mirr like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hip3r Posted February 25 Author Report Share Posted February 25 W dniu 25.02.2023 o 16:50, typek_2 napisał(a): I gdzie ona? Skoro jest to wersja druga to ma dopisek v2 a konkretnie jest to Windows 11 Home x64 02.2023 (22621.1343) noTPM Lite PL v2 JanKo66 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tygel Posted February 25 Report Share Posted February 25 Godzinę temu, Hip3r napisał(a): Skoro jest to wersja druga to ma dopisek v2 a konkretnie jest to Windows 11 Home x64 02.2023 (22621.1334) noTPM Lite PL v2 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tu ona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hip3r Posted February 25 Author Report Share Posted February 25 20 minut temu, tygel napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tu ona Tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hip3r Posted February 27 Author Report Share Posted February 27 Niektóre zmiany między wersją v1 a v2 powodowały problemy pod koniec instalacji więc zmieniłem trochę tego moda. sławek, FILAGOL and JanKo66 like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biblioteka Posted February 27 Report Share Posted February 27 A można prosić o wersję zwykłą Windows 11 Home 22H2 22621.1343. Wiem, że to nie koncert życzeń. Tylko prośba. A ten twój Lite to nie 1334 tylko 1343. Zdrówka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hip3r Posted February 27 Author Report Share Posted February 27 17 minut temu, Biblioteka napisał(a): A można prosić o wersję zwykłą Windows 11 Home 22H2 22621.1343. Wiem, że to nie koncert życzeń. Tylko prośba. A ten twój Lite to nie 1334 tylko 1343. Zdrówka. Faktycznie jest to 22621.1343, tworzę modyfikację dla siebie a wrzucenie na forum to tylko dodatek żeby inni też mogli skorzystać, często uaktualniam na forum na szybko i zdarzają się błędy. A jako że robię mody dla siebie a wrzucenie na forum to tylko dodatek a nie potrzeba mi aktualnie nowszej wersji tamtego moda to napiszę jak go zaktualizować. Rozpakowujesz ISO programem 7-Zip, dodajesz rozpakowany folder do programu NTLite, w zakładce aktualizacje, wybierz pliki aktualizacji online, zaznaczasz wszystkie brakujące, klikasz kolejkuj, następne przechodzisz do zakładki zastosuj, wybierasz format pliku ESD, zapisz ISO, Wpisujesz nazwę jaką chcesz mieć nazwę, następnie będzie do wpisania tytuł który będzie wyświetlany gdy zamontuje się ISO, klikasz rozpocznij i czekasz na zakończenie procesu. Można też drugim sposobem jeśli nie zależy Ci na aktualizacjach Net Framework wchodzisz na stronę poniżej, w opcjach konwersji zaznaczasz wszystkie opcję, tworzysz paczkę pobierającą, rozpakowujesz, uruchamiasz plik z rozszerzeniem .cmd, czekasz aż proces się zakończy, na końcu zamykasz okno/wciskasz 0 na klawiaturze , następnie jeśli chcesz obniżyć wymagania sprzętowe (usunięcie sprawdzania TPM, Secure Boot i RAM), nagrywasz ISO programem Rufus na pendriva. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 and LAGUNA like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts