maqmba Posted August 7, 2015 Report Posted August 7, 2015 System na 100% był po aktualizacji z Win 8.1 na 10 aktywowany. Poza tym to chyba bez różnicy czy ja aktualizowałem go poprzez WU czy oryginalny obraz .iso. Dobrze mi się wydaje? No nic będę musiał spróbować jeszcze raz i tyle. Takie dodatkowe pytanie jeszcze mam. Czy jeżeli wezmę i poprzez msdnaa zakupię Windowsa 10 Pro i dostanę tam klucz do tej wersji systemu, to wystarczyłoby zmienić klucz w systemie i powinien system być aktywowany? Nie to jest raczej nie możliwe (jeżeli idzie o zmianę z core na pro). Musisz wykonać update z obrazu pro i wtedy podać nowy klucz. Quote
juliazero Posted August 7, 2015 Report Posted August 7, 2015 Panowie i panie. Zastanawia mnie o co dokładnie chodzi z tymi kluczami. Miałem Win7 Ultimate na PC'cie, po aktualizacji do win 10 zmienił się klucz na Generic. Posprawdzałem to kilkoma programami. Jedynie w TuneUp'ie 2015 klucz był całkiem inny, różnił się od tego z 7 i na 100% nie był on generic. Zrobiłem format całego dysku i postawiłem system na nowo. Sprawdziłem ponownie licencje tuneupem i klucz się nie zmienił, był taki sam jak PO UPDATE. W innych programach był ten "publiczny". Zrobiłem to samo z lapkiem kumpla i efekt był identyczny. Tzn jego klucz w Tuneupie był inny jak mój ale nie był on generic i różnił się od tego spod laptopa. Wychodzi na to że po aktywacji, generic tylko ukrywa ten prawdziwy? Co do tego przywróciło mi opcję Kopia zapasowa (windows 7) i DVD Player który jest za free dla uzytkowników któży mieli Media Center. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Quote
Mr.T Posted August 7, 2015 Report Posted August 7, 2015 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
sedziaja Posted August 8, 2015 Report Posted August 8, 2015 @maqmba No mam obraz pro i klucz z msdnaa też bym dostał pod wersje pro. Tylko właśnie kwestia tego czy za jakiś czas mógłbym aktywować tym kluczem z msdnaa wersje win 10 pro zamiast generica? Quote
master1s Posted August 8, 2015 Report Posted August 8, 2015 Zrobiłem na jedym kompie upgrade z 8.1 do 10 i jak sprawdzam klucz aida64 to pokazują mi sie dwa klucze przy IE11 klucz od 8.1 a przy 10 z tego co wyczytałem to klucz generic. Czy tak powinno być ? Dodam ze system jest aktywowany. Dodatkowo zrobiłem po tym pendrive aby postawić system windows na czysto ale po instalacji tego mam tylko klucz generic ? Czy coś zrobiłem nie tak czy to przez te servery MS ? Quote
juliazero Posted August 9, 2015 Report Posted August 9, 2015 Ja natomiast widzę to tak. Generic na siłe chce ukryć oryginalny. Programy na to wskazują... Ten zaczynający się na VK to oczywiście VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
balusiek Posted August 10, 2015 Report Posted August 10, 2015 Ale ja też mam ten sam klucz z końcówką HCFC6 w Winkeyfinder, nie jest to klucz indywidualny. Quote
master1s Posted August 13, 2015 Report Posted August 13, 2015 Jak to w końcu jest, bo mi tez wyświetla się ze mam klucz generic i system windows został aktywowany. Mam rozumieć ze to wystarcza do używania systemu w pełni legalnie ? Quote
zachs Posted August 14, 2015 Report Posted August 14, 2015 Ciekawy artykuł polecam: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
maqmba Posted August 14, 2015 Report Posted August 14, 2015 Ciekawy artykuł polecam: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To by wiele wyjaśniało. Znaczy, że późniejsze zmiany klucza nic nie zmieniają. System aktywowany raz na danym urządzeniu będzie aktywny z obojętnie jakim. Quote
Portalnet Posted August 15, 2015 Report Posted August 15, 2015 hmm. dziwna sprawa..dzisiaj zainstalowałem na tym samym laptopie ale na dysku .vhd w10 home ( ta sama wesrje co normalnie jest na laptopie) i niestety nie chce aktywować się ? czy instalacja na dysku .vhd powoduje ze to już inny Id kompa? myślałem ze zmiana Id nastepue gdy zmienimy plyte procesor- czy dysk tez ? kod bledu 0xC004C003 Quote
Portalnet Posted August 15, 2015 Report Posted August 15, 2015 no tak ale wszystkie podzespoły to takie same... tylko instalowany na dysku .vhd (jakby na innej partycji virtualnej) obok istniejącego na głównej partycji..czy takie cos powoduje ze jest inny ID ? Quote
provectus Posted August 15, 2015 Report Posted August 15, 2015 no tak ale wszystkie podzespoły to takie same... tylko instalowany na dysku .vhd (jakby na innej partycji virtualnej) obok istniejącego na głównej partycji..czy takie cos powoduje ze jest inny ID ? jak takie same? wejdź do apletu sterowania i sprawdź czy masz te same podzespoły Quote
Portalnet Posted August 15, 2015 Report Posted August 15, 2015 no pewnie ze te same....instalacja rozni sie tylko tym ze jest nie na partycji tylko na .vhd - według tego poradnika tylko zamiast 7 instaluje 10 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] This is the hidden content, please [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] or [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Portalnet Posted August 16, 2015 Report Posted August 16, 2015 czy zmiana dysku w laptopie/kompie powoduje ze aktywacja nie przechodzi ? tzn ze zmieni się tak ID kompa ze już nie da rady legalnie aktywować ? czy tylko wymiana plyty, procka, karty graficznej to powoduje ? Quote
Bartos Posted August 16, 2015 Report Posted August 16, 2015 Zmieniałem procesor w laptopie i system aktywował się bez problemu Quote
Greeg2 Posted August 16, 2015 Report Posted August 16, 2015 Zmienialem dysk HDD na SSD i tez nie bylo problemu czystą instalacją i ponowną aktywacją W10. Quote
provectus Posted August 16, 2015 Report Posted August 16, 2015 no pewnie ze te same....instalacja rozni sie tylko tym ze jest nie na partycji tylko na .vhd - według tego poradnika tylko zamiast 7 instaluje 10 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] This is the hidden content, please [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] or [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] widzisz... w teorii, w praktyce MS ma to gdzieś Quote
zachs Posted August 29, 2015 Report Posted August 29, 2015 Panowie pomocy. Zainstalowałem ponownie rtm 10240 i mam problem z aktualizacją. Wywala mi błąd że klucze generic win10 pro zostały zablokowane. Jak sobie z tym poradzić? Jestem w programie insaider od samego początk Quote
a.kucharski Posted August 29, 2015 Report Posted August 29, 2015 Ja używam aktywatora od M4ATEUSZA i jest OK. Aktywator jest oddzielnie można pobrać [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Robi aktualizację. Jest na 180 dni. Quote
aweriel Posted September 18, 2015 Report Posted September 18, 2015 Mam pytanie: mam originalny klucz win 10 edu 64, czy mogę nim aktywować jakiś mod tutaj występujący? Quote
wlodeusz Posted October 13, 2015 Report Posted October 13, 2015 Czy spotkał ktoś aktywator do 10, pozbawiony min w postaci trojanów?. Czy taki w ogóle istnieje, tzw. bezpieczny?. A jeśli tak to gdzie go znaleźć?. Quote
VACek Posted October 13, 2015 Report Posted October 13, 2015 Czy spotkał ktoś aktywator do 10, pozbawiony min w postaci trojanów?. Czy taki w ogóle istnieje, tzw. bezpieczny?. A jeśli tak to gdzie go znaleźć?. Co Ty bredzisz każdy aktywator jest wykrywany jako potencjalne zagrożenie, a tak na prawdę nie jest virusem. Quote
Camis Posted October 13, 2015 Report Posted October 13, 2015 Czy taki w ogóle istnieje, tzw. bezpieczny?. A jeśli tak to gdzie go znaleźć?. Na forum gdzie udzielają się ich twórcy,czyli mydigitallife. Masz tutaj 2 tematy działających aktywatorów KMS: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Oba sprawdzone i pewne, polecam pierwszy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Poza tym nie wiem po co używać aktywatorów do Win 10. Jak można wcześniej aktywowany czymkolwiek Windows 7, upgradować do Windows 10. Później zainstalować na czysto Win 10 i już mamy aktywowany system bez użycia żadnych aktywatorów. Quote
wlodeusz Posted October 14, 2015 Report Posted October 14, 2015 Na forum gdzie udzielają się ich twórcy,czyli mydigitallife. Masz tutaj 2 tematy działających aktywatorów KMS: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Oba sprawdzone i pewne, polecam pierwszy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Poza tym nie wiem po co używać aktywatorów do Win 10. Jak można wcześniej aktywowany czymkolwiek Windows 7, upgradować do Windows 10. Później zainstalować na czysto Win 10 i już mamy aktywowany system bez użycia żadnych aktywatorów. Dziękuję za pomoc!. Mam wykupioną całkiem sporą kolekcję systemów Windows. Od Home i XP, poprzez Vistę Business, Seven Pro i Ultimate, 8 Pro, aż do 8,1 Pro. Mam aktualizację do 10 Pro. Wszystko kupione, legalne klucze. Wszystkie po wielokroć instalowane i przypisane do mojego konta w Microsoft. Mam natomiast czasem ochotę na instalkę któregoś, w wersji Enterprise. Dla czystego relaksu. Mam nawet ochotę przy którymś pobyć, miesiąc, dwa. Dlatego nie chcę zadomowić szpiegów. Na ten czas, czyli do następnego stawiania systemu. Pytam o "czysty" aktywator dla ostatniej zabawki, windows 10 Enterprise. Pozdrawiam. Quote
godfather Posted October 30, 2015 Report Posted October 30, 2015 siemanko a czy nie jest tak, że teraz można wklepywac przy instalacji klucz z 7/8 instalujac z obrazu na czysto? Quote
Guest znaffca Posted October 31, 2015 Report Posted October 31, 2015 nie, dopiero jak bedziesz online, nie jestem pewien czy instalator przyjmie twoj klucz Quote
Anto112 Posted November 16, 2015 Report Posted November 16, 2015 Hej, chce aktywować win 10 Pro metoda telefoniczna ale nie mam klucza, ma moze ktos jakis? Quote
Recommended Posts