Jump to content

Windows 10 RTM - aktywacja

Recommended Posts

Posted

Po prostu trzeba czekać z aktywacją , zresztą jeśli wpiszesz w wiersz poleceń: slmgr/dli i wyskoczy info że Stan licencji : powiadamianie a przyczyna powiadamiania :[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

tzn że trzeba cierpliwie czekać bo serwery nie wyrabiają :)

Guest maro1977pl
Posted

Wszyscy z darmową aktualizacją będą mieć ten sam klucz, który przy świeżej instalacji nie jest wymagany. Wystarczy tylko połączenie z netem i nic nie trzeba wpisywać.

Sprawdźcie sobie  czy w sklepie wyświetla się Wam informacja, że macie legalnego Wina10. Jeśli takowa informacja jest to system się zaktywuje.

Home:        2WYPR-GMN23-BYCHW-6P6WD-QRR7H

Pro:         XGYGN-8DQ7H-HGWFQ-XB7CY-KD726

Wklepałe ten numer a teraz jest zablokowany.

Jak powrócić do poprzedniego numeru ???

Posted

Ja mam bład 0xC004E016 moj org klucz win 8 PRO nie da sie aktywowac probowalem z zainstalowanym i aktywowanym systemem win 8.1 nastepnie upgreade, jak juz caly proces sie zakonczyl przypisalo mi inny numer licencji po czym chcialem go aktywowac i h wielki i szelki klucz niepoprawny jak wpisywalem ten z pudla od microsoftu to tez sie burzy ze klucz nieprawidlowy wkurzylem sie sciaglem iso i klucza od windy 8 pro rozpoznaje ze jest nieprawidlowy ktos wie o co halo?

Posted

dobra a dlaczego po sciagnieciu iso windowsa pro 10 x64 ze strony ms i czystej instalacji twierdzi ze moj klucz nie pasuje do obrazu iso,  klucz windows 8 Pro x64 a iso windows 10 Pro x 64 musze go najpierw wygenerowac ze strony ms gdzies?

Posted

No Koledzy... zadziałało! Mam aktywny W1o!! (bez wpisu swojego dawnego seriala).

Teraz co by oczyścić system trzeba go w kosmos i świeżą instalkę W10 zapodać.... 

Ale to już chyba jutro, narazie zassałem świeże iso W10 64bit (3,2Gb) i wysmażyłem

już sobie DVD do instalki.

Pozdrawiam i życzę cierpliwości.....

PS. A jutro mam nadzieję że się uda.... ;)

Posted

Faktycznie, znowu zaaktualizowałem windows 8.1 do 10 (kilka godzin wczęsniej miałem problem z aktywację więc przywróciłem wszystko do Win 8.1) - problem z aktywacją, jednaże klikając kilka razy aktywuj jakoś się udało, jednakże po akytwacji przydzieliło znowu ten sam numer seryjny co miałem kilka godzin wcześniej (inny niż ten oryginalny od 8.1). Ciekawę czy już ten nowy serial będzie na stałe moim nowym serialem do win 10...

Posted

Dzisiaj zrobiłem chyba szósta ostatnia czysta instalacje w10. na tym koniec. póki co nie mogę aktywować systemu jako Insider. W właściwościach systemu pisze by połączyć się z internetem w celu aktywacji, a wifi mam cały czas. 

Mimo iż nadal nie jest aktywowany to mogę już spersonalizować pulpit, i nie pokazuje komunikatu że system nie jest aktywowany. 

Mimo powyższego błędu o braku internetu to kliknięcie polecenia aktywuj system wyświetla standardowy błąd jak u userów wyżej i komunikat że klucz został zablokowany. 

Posted

Mi pomogło zalogowanie się do konta Microsoft no i przed świżą instalką zalecana

jest aktualizacja na starym aktywowanym systemie a potem dopiero reinstal...

Posted

Rówież mam  klucz  :***-8HVX7,po aktualizacji do win 10 Home i jakieś 2 godziny się męczyłem z aktywacją a po prostu trzeba czekać i nie wpisywać innego klucza :)

Mam to samo, poczekam do jutra rana :)

Edit: Chyba serwery lepiej działają bo kliknąłem aktywuj i po paru sekundach system się aktywował :)

Posted

Sprawdziłem proces aktywacji gdy posiada się własny kluczyk:

W moim przypadku był to klucz do 8 Pro.

Pierwszą instalację trzeba wykonać bezpośrednio na aktywowany system poprzez WU. Nie trzeba być zalogowanym na koncie MS. Drugą instalację przeprowadzałem jako czyściocha z iso. Oczywiście pokazało że klucz jest nieprawidłowy, ale po wybraniu "pomiń ten krok" przeszedł dalej i aktywował się bez problemu.

Posted

a gdy po upgrade będę chciał zainstalwoac 10 na czysty dysk z iso..to czy musze wpisywać jakiś klucz podczas instalacji ? od razu mowie ze nie mam konta Ms , loguje się lokalnie

Posted

Wcześniej na 2 komputerach miałem oryginalne wersje 8.1 , po wykonaniu aktualizacji mam 10 ( niby aktywowana automatycznie i trwale ) lecz po sprawdzeniu komendą /slmgr -dli ku mojemu zdziwieniu wykorzystywany mam klucz VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T - publicznie dostepny. 

ktoś wie dlaczego ? 

Posted

Ja już mam aktywowany system, niestety wersja home, po instalacji win7 na oryginalnym kluczu i aktualizacji do w10.

Potem spisałem sobie klucz w10 i na czysto zainstalowałem ponownie podając spisany klucz. Po drugim uruchomieniu czystego systemu sam się aktywował. 

Insidera olałem , nie chcieli mi aktywować. 

Posted

Wczoraj zaktualizowałem Win 8.1 do Win 10 za pomocą narzędzia od MS i aktywowałem. Dzisiaj zainstalowałem system " na czysto" z płyty i przez 3 godziny w "Ustawieniach" wyświetlało kod błędu i oczywiście system nie aktywowany. Wyłączyłem komputer i po godzinie, po ponownym włączeniu Windows jest aktywowany  :)

Przy instalacji z płyty nie podawałem żadnego klucza.