Jump to content

Windows 10 RTM - aktywacja

Recommended Posts

Posted

myszka mi siadzie od klikania w przycisk aktywuj :)

o wlasnie się aktywowal, dzięki :) czyli myszka będzie cala...

dodatkowo obraz iso z media creator pobierają się w błyskawicznym tempie..chyba Ms cos naprawił - w ciągu 10 minut sciagnelem dwa obraz home i pro

Posted

Leje na tego MS. Byłem Insiderem, miałbyć piękny legalny system. Nie ma, trudno. Wracam do bycia piratem.

Tutaj macie sposób na aktywacje:

slmgr /ipk W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX

slmgr /skms kms.xspace.in

slmgr /ato

Dokładnie zrobiłem to samo, a szkoda bo przed chwila zainstalowałem czysty system i chciałem aktywować legalnie.

Zastanawia mnie czy można teraz próbować aktywować tak by był legalny dla insidera ? 

Posted

u mnie działało wszystko było ok jak przeszedłem z 8.1 na 10 klucz był ok. Potem postawiłem na czysto win 10 i się ładnie wszystko aktywowało. Po jakieś godzinie zrobiłem jeszcze raz format i windows się nie aktywuje  i pisze, że klucz został zablokowany... 

Posted

Wszyscy z darmową aktualizacją będą mieć ten sam klucz, który przy świeżej instalacji nie jest wymagany. Wystarczy tylko połączenie z netem i nic nie trzeba wpisywać.

Sprawdźcie sobie  czy w sklepie wyświetla się Wam informacja, że macie legalnego Wina10. Jeśli takowa informacja jest to system się zaktywuje.

Home:        2WYPR-GMN23-BYCHW-6P6WD-QRR7H
Pro:         XGYGN-8DQ7H-HGWFQ-XB7CY-KD726

Posted

W którym miejscu w sklepie sprawdzasz ?

W Ustawienia/Aktualizacja i zabezpieczenia/Aktywacja

Przycisk "sklep" i uruchamia się windows store

Klikamy w sklepie na napotkany przycisk

Po aktywacji to znika, ale jakoś tak sie to nazywało

Posted

Dokładnie zrobiłem to samo, a szkoda bo przed chwila zainstalowałem czysty system i chciałem aktywować legalnie.

Zastanawia mnie czy można teraz próbować aktywować tak by był legalny dla insidera ? 

Można

Wystarczy zmienić serwer kluczy na domyślny:

slmgr /skms kms-server.contoso.com

Guest GARGAMEL1975
Posted

cześć ja zrobiłem aktualizację aktywowałem kms i poszło za pierwszym razem i został aktywny

Posted

W Ustawienia/Aktualizacja i zabezpieczenia/Aktywacja

Przycisk "sklep" i uruchamia się windows store

Klikamy w sklepie na napotkany przycisk

Po aktywacji to znika, ale jakoś tak sie to nazywało

Co zrobić jeśli nie mam tego sklepu w tym miejscu?

Guest Kaskaderos
Posted

Co zrobić jeśli nie mam tego sklepu w tym miejscu?

Uruchom centrum akcji > wszystkie ustawienia > aktualizacja i zabezpieczenia > aktywacja i przejdź do sklepu. W moim przypadku pomogło to aktywować system.

Posted

Witam.....

U mnie też kiszka.... po aktualizacji legala z win7 home pozostał dym... teraz wyskakuje po wpisaniu klucza "Wprowadzony klucz nie działa" oraz wyskakuje błąd: 0xc004f050, a bieżący klucz to jakiś...:***-8HVX7, Poza tym nie mam w panelu Aktualizacja i zabezpieczenia -> Aktywacja... opcji "sklep" i nie można sprawdzić mojego legalnego seriala....

Pozdrawiam.

Posted

Rówież mam  klucz  :***-8HVX7,po aktualizacji do win 10 Home i jakieś 2 godziny się męczyłem z aktywacją a po prostu trzeba czekać i nie wpisywać innego klucza :)

Posted

Dzięki, znalazłem... może teraz system się zaktywuje.....

PS. Jakaś poprawa jest... błąd już nie wyskakuje tylko pisze ... czekać..., a dosłwnie tak: "Nie można aktywować systemu Windows. Spróbuj ponownie później". ;) Czyli non-stop próbujemy i czekamy.... aż się uda.