Jump to content

Windows 10 RTM - aktywacja

Recommended Posts

Posted

Siemka,

Kilka dni temu wgrałem Windowsa 10 przy pomocy klucza z postu @M4TEUSZ oraz zaktywowałem go metodą 

This is the hidden content, please
  • [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
  • or
  • [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

I teraz pytanie:

Czy jakoś mogę zaktywować Win10 przy pomocy mojego legalnego klucza z Win8.1 Pro? Teraz przy pomocy zmiany klucza wywala mi taki błąd:

Bs9rsVO.png

Posted

Według mnie klucz do W7 to tylko do W7 8.1 do W8.1 a do W10 całkiem inny. Wiec chyba normalne że z 8.1 nie pasuje do 10. Może w przyszłości niedalekiej ;)

Posted

Było juz wałkowane tyle razy - klucz od Win 7/8/8.1 nie zadziała do aktywacji Win 10. Musisz pierwszy raz zaktualizować swój system do Win 10 online - aktywować go(zapisze sie twój ID sprzętu na serwerach MS). Od tej pory możesz robić czystą instalację dowolną ilość razy z obrazu ISO - system aktywuje się automatycznie online na podstawie twojego ID sprzętu. Jesli wymienisz płytę główną, twój ID nie będzie się zgadzał i nici z aktywacji. Wtedy ponowna instalacja Win 7/8.8.1(pod warunkiem że tu powiedzie sie aktywacja systemu OEM) i cała procedura od początku - oczywiście czas na darmową aktualizację do Win 10 to 1 rok od premiery systemu czyli do 28 lipca 2016 roku.

P.S. nie wiem tylko czy wymagane jest za każdym razem konto MS czy wystarczy lokalne.

Posted

a ja użyłem MediaCreationToolx64 mam orginalny 8.1 cała procedura przebiegła bez najmniejszych problemów wszystko trwało ok godziny po uruchomieniu już mam system aktywowany jestem mile zaskoczony szybkością aktualizacji a co do systemu to się okaże

Posted

Ja zrobiłem jak kolega powyżej i mam W10 nieaktywowany :(

Wyłącz/Włącz 2 razy komputer, Wyłącz (poczekaj 2 minuty) Włącz Internet też 2 razy. Wcześniej oczywiście kliknij  Aktywuj przez internet

Posted

Wyłącz/Włącz 2 razy komputer, Wyłącz (poczekaj 2 minuty) Włącz Internet też 2 razy. Wcześniej oczywiście kliknij  Aktywuj przez internet

Tak jak kolega wyżej tylko dopiero po wszystkich czynnościach kliknij aktywuj przez internet

Posted

Witam. Mam problem z aktywacją Win10. Tak jak polecilście najpierw zrobiłem update przez WU. Win10 sam się aktywował. Później chciałem postawić czysty system, więc zrobiłem usb z instalką. Zrobiłem format i czystą instalację. Loguje się na swoje konto i lipton. Windows 10 nie został aktywowany. Ma ktoś może jakąś poradę jak rozwiązać ten problem ?

Laptop ENTE69BM z oryginalnym wgranym systemem na starcie.

Pozdrawiam

Posted

U mnie też nie aktywowało systemu po aktualizacji z 8.1 do 10 Home na Laptopie Acer E1-530,  wywala błąd 0xC004F034  

Aktywacja: Połącz się z Internetem, aby aktywować system Windows.

Posted

Leje na tego MS. Byłem Insiderem, miałbyć piękny legalny system. Nie ma, trudno. Wracam do bycia piratem.
Tutaj macie sposób na aktywacje:

slmgr /ipk W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX

slmgr /skms kms.xspace.in

slmgr /ato

Posted

U mnie na domowym tez (zmieniło mi w ogóle numer seryjny na inny niż ten od Windows 8.1). Możliwe że od tego ze robiłem update z ISO wypalonego na pendrive, w pracy zrobiłem update aplikacja od MŚ i system był od razu aktywowany...

EDIT: Wow, powrót z win 10 do 8.1 zajmuje jakies 5 minut :P Po powrocie Win 8.1 aktywowany normalnie dalej, klucz znowu wrócił na ten od 8.1 oryginalny :)

Posted

U mnie identyczny problem. Co nie zmienia faktu że mam oryginalny Win7 i mija się z celem piracenie Win10

Skoro masz oryginalny 7 to może po upgrade do 10 warto spróbować aktywacji telefonicznej (poprzez Instalation id), a nóż się uda.....

Posted

Mnie akurat aktualizacja z win8.1 do win10 poszła bez problemu ale widzę, że jest zupełnie inny klucz tak więc z aktywacją w przypadku instalacji na czysto może być problem i jak widać jest

Posted

Miałem Windows 8.1 aktywowany telefonicznie.

Zaktualizowałem poprzez Windows Update do Win 10, wchodzę w aktywację i pisze że Windows 10 nie jest aktywowany.

Czy macie jakiś sposó na jego aktywację telefoniczną ?

Posted

Mam dokładnie tak samo i też po aktualizacji z Win 8.1 system kupiony z laptopem.