Jump to content

Problem z instalacją legalnej wersji Microsoft Office 2016 na Windows 10 x64

abcxd

Recommended Posts

Windows 10 x64

Na laptopie był Office 2016 Pro słodzony ,który przez jakiś czas działał . Chciałem go jeszcze raz aktywować ale  w żaden sposób nie mogłem 

Po paru nieudanych próbach słodzenia  odinstalowałem  Microsoft Office 2016   Professional Plus  , programem Revo Uninstaller 5.0.8 Pro portable

Kupiłem Legal Office 2016 Professional Plus  ,który przed końcem instalacji  pokazuje taki błąd j/n

-pobrany z   setup.office.com 

konta  Microsoft.

Ale jest problem z Instalacją?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Szybkie wpisanie kodów błędu w google:

Pierwszy wskazuje na pozostałości po starej instalacji, drugi  na to ze jest jakaś instalacja już w tle (obstawiam że ta z pierwszego błędu).
Jak pozbyc się ręcznie office? Proszę bardzo tutaj instrukcja: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Sądzę że po ręcznym wyczyszczeniu nie będzie już problemu, powodzenia!

P.S. następnym razem czytelniejsze zdjecia w postaci np. zrzutów ekranu na pewno by pomogły, tutaj przyznaje że trochę zgadywałem z drugim kodem

Tak też było robione - po  każdej deinstalacji  Office 2016  prgramem Revo Uninstaller 5.0.8 Pro  ,

restart komputera ,następnie sprawdzane  programem Revo Uninstaller 5.0.8 Pro portable czy Office jest usunięty.

Dopiero wtedy  nowa instalacja była robiona!

Na wszelkie problemy po niby odinstalowanych Office'ach pomagał mi zawsze instalator z tego tematu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jest tam opcja odinstalowania poprzednich wersji Office'a (uninstall office i force remove office), która w locie pobiera sobie skrypty czyszczące i to robi dobrą robotę. Spróbuj - może pomoże przy Twoim problemie.

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

15 godzin temu, martinii napisał(a):

Na wszelkie problemy po niby odinstalowanych Office'ach pomagał mi zawsze instalator z tego tematu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jest tam opcja odinstalowania poprzednich wersji Office'a (uninstall office i force remove office), która w locie pobiera sobie skrypty czyszczące i to robi dobrą robotę. Spróbuj - może pomoże przy Twoim problemie.

Możesz podać linka do pobrania  tego programu?

Dzięki.

W dniu 11.01.2023 o 22:20, martinii napisał(a):

Link: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Poprosiłbym o link