keto Posted December 6, 2022 Report Posted December 6, 2022 Windows 2032 czyli Windows 10 Enterprise LTSC 2021 automatycznie aktywowany przez HWID do Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 z oficjalnym wsparciem do roku 2032 usunąłem to co wydaje mi się zbędne, m.in. Microsoft Edge, Windows Defender, stary Notatnik, Kalkulator i wszystko inne co można pobrać ze sklepu zintegrowałem najnowsze sterowniki grafik Intela (generacje 6-11) i dźwięk Realtek (uniwersalny sterownik do wszystkich) instalacja nienadzorowana, wyłącza hibernację, tworzy użytkownika "l" z uprawnieniami administracyjnymi i instaluje sklep przez systemowy wsreset (tylko przy pierwszym uruchomieniu). DirectX [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Visual C++ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Edge Removal - można zastosować od razu po instalacji systemu, albo po aktualizacji etc... (użycie "bez potrzeby" nie niesie żadnych konsekwencji) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] sprawdź system w wirtualnej maszynie przed "normalną" instalacją [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 likes this Quote
arcy Posted December 6, 2022 Report Posted December 6, 2022 Bez takich podstaw jak Notatnik, Kalkulator, Paint to nie system. Ryzenek likes this Quote
Ryzenek Posted December 6, 2022 Report Posted December 6, 2022 Jutro sprawdze jak to jest w rzeczywistości i przetestuje sobie na spokojnie mam sporo miejsca na dyskuWysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka Quote
Mr.T Posted December 6, 2022 Report Posted December 6, 2022 7 godzin temu, keto napisał(a): i wszystko inne co można pobrać ze sklepu od kiedy LTSC ma sklep ze mógłbym sobie pobrać to co usunąłeś Quote
Widzior Posted December 6, 2022 Report Posted December 6, 2022 2 minuty temu, Mr.T napisał(a): od kiedy LTSC ma sklep ze mógłbym sobie pobrać to co usunąłeś Bo dodał sklep, specjalnie po to, żebyś mógł sobie dociągnąć to, co on wyciął. Szach mat Quote
arcy Posted December 7, 2022 Report Posted December 7, 2022 System szybki ale: brak Notatnika, Kalkulatora, Painta (jest podane w opisie ale mi tego brakuje) sklepu nie widzę u mnie są problemy z aktywacją .NET Framework 3.5 system po instalacji nie jest aktywny aktywacji z "\sources\$OEM$\$$\Setup\Scripts\HWID_Activation.cmd" nie przechodzi Quote
FILAGOL Posted December 7, 2022 Report Posted December 7, 2022 Siema @arcy rozwiązania są drwa: 1. samemu zmodować system tak aby spełniał Twe oczekiwania 2. kupić Oryginalne oprogramowanie i po kłopocie Będziesz miał wszystko czego Potrzebujesz Obie opcje są dobrym rozwiązaniem Pozdrawiam Quote
Guest Posted December 7, 2022 Report Posted December 7, 2022 1 godzinę temu, arcy napisał(a): System szybki ale: brak Notatnika, Kalkulatora, Painta (jest podane w opisie ale mi tego brakuje) sklepu nie widzę u mnie są problemy z aktywacją .NET Framework 3.5 system po instalacji nie jest aktywny aktywacji z "\sources\$OEM$\$$\Setup\Scripts\HWID_Activation.cmd" nie przechodzi Painta i kalkulator da się doinstalować, jak obraz stworzony przez keto się nie podoba, to możesz pobrać obraz z strony Microsoftu i usunąć co Ci się w obrazie nie podoba z użyciem NTLite. Quote
arcy Posted December 7, 2022 Report Posted December 7, 2022 @FILAGOL, @Hip3r Modować pod siebie każdy może ale jak ktoś coś wstawia to po testach tak to wygląda jak pisałem wcześniej, moje modowanie nie ma tu nic do rzeczy. Ja nie krytykuję tylko piszę jak ten mod wypada u mnie, chyba wolno a może nie wolno. P.S. Oryginał to nie modyfikacja takich rad mi nie potrzeba. Quote
seba007 Posted December 7, 2022 Report Posted December 7, 2022 " i wszystko inne co można pobrać ze sklepu "- a co ltsc ma takiego ze sklepu co zostało usunięte? Po co takie dziwne mody skoro samo ltsc to już - pewnego rodzaju - mod? Defendera - prosto usunąć lub wyłączyć - jeśli ktoś chce - trudniej przywrócić jak został wycięty. Edge to samo. Aktywacja - także prosta sprawa. Dodanie bibliotek - także. Jeśli ktoś -musi - mieć sklep - też można dodać - ale po co wtedy instalować ltsc. Fajna baza ltsc jest już od Mr.T Po co jakieś inne dziwne mody tego systemu? "brak Notatnika, Kalkulatora, Painta" - usunięte systemowe, a nie sklepowe. Jesli usunięte to przez sklep można doinstalować wersje sklepowe. Co to za kombinacje? Aktualizować ten system także można - orginał - to aktualizacje bezpieczeństwa, nic nie psują. Telemetrię też można ustawić na - prawdziwe - 0 - bo to enterprise. Więc co tam jeszcze specjalnie robić? Quote
felcio11a Posted December 9, 2022 Report Posted December 9, 2022 Witam. Jaka to jest wersja systemu 21h2 z i jaka kompilacja? Quote
arcy Posted December 9, 2022 Report Posted December 9, 2022 7 minut temu, felcio11a napisał(a): Witam. Jaka to jest wersja systemu 21h2 z i jaka kompilacja? System przetestowany i usunięty ale zostało mi jeszcze trochę danych z testów Windows 10 IoT Enterprise LTSC 21H2 19044.1288 Windows Feature Experience Pack 120.2212.3920.0 Quote
Recommended Posts