kgracjank Posted November 29, 2022 Report Posted November 29, 2022 Cześć Potrzebuję modyfikacji na procesor AMD A8 koniecznie ze skrzynką pocztową windows. Chodzi o to, że oryginalny windows 10 pro strasznie zamula na tym procesorze a najbardziej przeglądarka firefox. Kilka zakładek i obciążenie procka na 100%. Na wcześniejszych windach począwszy o XP nie miałem takiego problem. Podejrzewam, że w 10 jest coś zje***e z obsługą AMD. Quote
Widzior Posted November 29, 2022 Report Posted November 29, 2022 27 minut temu, kgracjank napisał(a): Podejrzewam, że w 10 jest coś zje***e z obsługą AMD Nie, po prostu twój procesor to już się do kalkulatorów nadaje, a dwa - Win10 to zamulający syf, a nie system operacyjny bison616 and warzywo9 like this Quote
Guest Posted November 29, 2022 Report Posted November 29, 2022 33 minuty temu, kgracjank napisał(a): Cześć Potrzebuję modyfikacji na procesor AMD A8 koniecznie ze skrzynką pocztową windows. Chodzi o to, że oryginalny windows 10 pro strasznie zamula na tym procesorze a najbardziej przeglądarka firefox. Kilka zakładek i obciążenie procka na 100%. Na wcześniejszych windach począwszy o XP nie miałem takiego problem. Podejrzewam, że w 10 jest coś zje***e z obsługą AMD. Z mojego doświadczenia wynika że A8, ma niezłą wydajność tylko na papierze. Spróbuj Google Chrome zamiast Firefoxa na lapku z A8-4500M dało to zdecydowaną różnice. Quote
kgracjank Posted November 30, 2022 Author Report Posted November 30, 2022 U mnie jest PC. Spróbuję ale te przyzwyczajenie ciężko wykorzenić. W sumie odkąd zacząłem używać win 10 to firefox powoduje wejście procka na niemalże 100%. Na XP, 8.0, 8.1 tego nie miałem (7 nigdy nie używałem, bo nie mam licencji). Moje podejrzenie jest takie, że AMD A8 jest tak stary, że w win 10 olanło go totalnie i dlatego jest lipa. Pamiętam parę lat temu któraś z poprawek win 10 powodowała co jakiś czas ekran śmierci, wtedy niemalże nie zmieniłem komputer, ale po kolejnej poprawce zapanował spokój. Niestety firefox nie lubi pracować na amd A8 + win 10. Quote
HardBASS Posted December 9, 2022 Report Posted December 9, 2022 Windows JG10 od sromotnika przeglądarka Edge (ta na chrome) i działa normalnie mam A6 5200m nie przesadzaj mu że te procki są do kalkulatorów Celeron to i owszem Quote
Recommended Posts