Jump to content

ReviOS- osobny temat dla tego moda

Recommended Posts

Posted

Siema @ewabem5

udziwnianie prostych czynności

po za tym w tym menadżerze pobierania tego systemu antywirus wykrywa wirusa (Windows Defender)

po za tym aplikacja aby pobrać system karze wyłączyć wszystkie zabezpieczenia systemu Windows

a w moim przypadku nie mogę pobrać systemu gdyż menadżer do pobierania wykrywa że posiadam wersję Enterprise (co jest prawdą) która nie jest zgodna z wersją systemu którą chce pobrać (co jest durne co ma wspólnego zainstalowany system do systemu który chce się pobrać ?)

do tego menadżer sprawdza czy ma się aktywowany system na dysku (po co ?)

więc sobie odpuściłem skórka nie warta wyprawki

takie moje spostrzeżenia

Pozdrawiam

Posted
2 godziny temu, FILAGOL napisał(a):

(co jest durne co ma wspólnego zainstalowany system do systemu który chce się pobrać ?)

No bo instalator " w biegu" aktualizuje system (nadpisuje)

FILAGOL likes this
Posted

Dzięki @stens za odpowiedź

teraz tym bardziej bym tego nie pobierał gdyż można sobie narobić problemów z systemem

ale co kto woli  może komuś to przypasuje i będzie się podobał

Posted

Testowałem na "Wirutalnej Maszynie" lecz na modyfikacji 11 i skończyło się na BDOS (No Device BOOT) , jeżeli chodzi o wyłączenie antywirusa to pewnie przez to , że są blockery albo tweaki rejestrowe związane z "Edge" , 'Defender" itd. Jedyna szansa to poprosić kogoś o link do systemu , ja mam 23/07 Win11 i Win10 ale nie wysyłam bo za słaby internet.

Posted
W dniu 13.10.2023 o 08:18, greg66 napisał(a):

Jak to pobrać ?, nie mogę sobie poradzić..

Zanim zaczniesz zabawę to podstawą jest ISO W10 lub W11 w wersji anglojęzycznej.  Musi byc to czysty obraz od Microsofu , nie jakiś mod . I jak wyżej pisali musi byc Defender wyłączony gdyz wiele plików uznawanych jest jako wirus ...