rafcio84 Posted November 11, 2022 Report Posted November 11, 2022 Witam Winclubowiczów, Szukam jakiejś lekkiej dystrybucji Win10 Pro najleiej 22H2/ minimum 21H2 - wersja ENG - defender, telemetry, ads, edge, etc ... OFF! - możłiwość wyłączenia lub zablokowania aktualizacji - nieaktywowany, licencje mam 2, jedna OEM na płycie druga edu z uczelni - wersja lite, ale bez przesady, nie potrzebuje (nie chce) żadnych reklam, wiadomości, pogody, xboxa - chodzi mi o to, żeby nie uruchamiały się jakieś procesy skanujące którę biorą 100%proc lub dysku Aktualnie pracuję na niemodyfikowanym buildzie org Mictosoftu 21H2 Eng Pro, co mogłem to ręcznie powyłączałem, - mam McAfiego jako antywira, ale tylko po to, żeby defender odpuścił, wolałbym ich nie mieć Co polecacie? Quote
fk4mil Posted November 13, 2022 Report Posted November 13, 2022 W dniu 11.11.2022 o 10:45, Napromieniowany napisał(a): Poczytaj sobie o tej modyfikacji akurat pod twoje wymagania - Zawsze możesz poczekać na inne propozycje. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jeden z lepszych modów, wszystko działa jak powinno. Quote
dudus2072 Posted November 13, 2022 Report Posted November 13, 2022 W dniu 11.11.2022 o 10:16, rafcio84 napisał(a): Witam Winclubowiczów, Szukam jakiejś lekkiej dystrybucji Win10 Pro najleiej 22H2/ minimum 21H2 - wersja ENG - defender, telemetry, ads, edge, etc ... OFF! - możłiwość wyłączenia lub zablokowania aktualizacji - nieaktywowany, licencje mam 2, jedna OEM na płycie druga edu z uczelni - wersja lite, ale bez przesady, nie potrzebuje (nie chce) żadnych reklam, wiadomości, pogody, xboxa - chodzi mi o to, żeby nie uruchamiały się jakieś procesy skanujące którę biorą 100%proc lub dysku Aktualnie pracuję na niemodyfikowanym buildzie org Mictosoftu 21H2 Eng Pro, co mogłem to ręcznie powyłączałem, - mam McAfiego jako antywira, ale tylko po to, żeby defender odpuścił, wolałbym ich nie mieć Co polecacie? - skoro pozbyłeś się zbędnych usług w tle które to zażynają Twój procesor to jedynie pozostaje Tobie na stałe wyzbyć się antyvirusa a od tego masz ten program [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] na zablokowanie telemetry i zbędnych pierdół polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a do zablokowania i uwalenia na stałe usług odpowiedzialnych za aktualizacje windowsa zalecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - nie wyłącza usługi inteligętny transfer w tle należy ręcznie w usługach wyłączyć Ps... bez sensu jest instalować i marnować czas na instalowanie nowego systemu jak wszystko to co jest w tych ala modach można sobie porobić samemu Quote
Malwinos Posted November 13, 2022 Report Posted November 13, 2022 Ktoś wie jak sciagnąc ten revi os xD? bo ja mam problemy z tym nie bylo tematu. bez ad blocka nie da sie tego pobrac Quote
Recommended Posts