Jump to content

Dobry mod pod VisualStudio - ENG, defender-off, telemetry-off, etc...

Recommended Posts

Posted

Witam Winclubowiczów,

Szukam jakiejś lekkiej dystrybucji Win10 Pro najleiej 22H2/ minimum 21H2

- wersja ENG

- defender, telemetry, ads, edge, etc ... OFF!

- możłiwość wyłączenia lub zablokowania aktualizacji

-  nieaktywowany, licencje mam 2, jedna OEM na płycie druga edu z uczelni

- wersja lite, ale bez przesady, nie potrzebuje (nie chce) żadnych reklam, wiadomości, pogody, xboxa

- chodzi mi o to, żeby nie uruchamiały się jakieś procesy skanujące którę biorą 100%proc lub dysku

Aktualnie pracuję na niemodyfikowanym buildzie org Mictosoftu 21H2 Eng Pro, co mogłem to ręcznie powyłączałem,

- mam McAfiego jako antywira, ale tylko po to, żeby defender odpuścił, wolałbym ich nie mieć

Co polecacie?

Posted
W dniu 11.11.2022 o 10:45, Napromieniowany napisał(a):

Poczytaj sobie o tej modyfikacji akurat pod twoje wymagania :) - Zawsze możesz poczekać na inne propozycje.
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jeden z lepszych modów, wszystko działa jak powinno. 

Posted
W dniu 11.11.2022 o 10:16, rafcio84 napisał(a):

Witam Winclubowiczów,

Szukam jakiejś lekkiej dystrybucji Win10 Pro najleiej 22H2/ minimum 21H2

- wersja ENG

- defender, telemetry, ads, edge, etc ... OFF!

- możłiwość wyłączenia lub zablokowania aktualizacji

-  nieaktywowany, licencje mam 2, jedna OEM na płycie druga edu z uczelni

- wersja lite, ale bez przesady, nie potrzebuje (nie chce) żadnych reklam, wiadomości, pogody, xboxa

- chodzi mi o to, żeby nie uruchamiały się jakieś procesy skanujące którę biorą 100%proc lub dysku

Aktualnie pracuję na niemodyfikowanym buildzie org Mictosoftu 21H2 Eng Pro, co mogłem to ręcznie powyłączałem,

- mam McAfiego jako antywira, ale tylko po to, żeby defender odpuścił, wolałbym ich nie mieć

Co polecacie?

-

skoro pozbyłeś się zbędnych usług w tle które to zażynają Twój procesor to jedynie pozostaje Tobie na stałe wyzbyć się antyvirusa a od tego masz ten program [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  na zablokowanie telemetry i zbędnych pierdół polecam  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  a do zablokowania i uwalenia na stałe usług odpowiedzialnych za aktualizacje windowsa zalecam  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  - nie wyłącza usługi inteligętny transfer w tle należy ręcznie  w usługach wyłączyć     

Ps... bez sensu jest instalować i marnować czas na instalowanie nowego systemu jak wszystko to co jest w tych ala modach można sobie porobić samemu :)